Gazete Vatan Logo
Futbol G.Saray Kadıköy'de tarihi fark yer mi?

G.Saray Kadıköy'de tarihi fark yer mi?

İki büyüğün son durumlarına bakınca, insanın aklına hemen şu soru geliyor...

Anket

Derbide ne olur?

Hezimet mi olur?
Diriliş mi olur?






F.Bahçe 4 puan önde, en çok gol atan takım, 3 haftadır çıkışta.. G.Saray ise çöküşte, henüz bir teknik adamı bile yok.. G.Saraylı ünlü fanatiklere (Sergen Yalçın dışında) “hezimet” ihtimalini sorduk.. Hepsi çok ‘alındı’ ama yine de takımlarına güveniyorlar..

Yılmaz Özdİl: Skoru bilmem ama 4-0 olur!

MAÇ kaç kaç biter, orasını bilemem ama şurasını biliyorum: 4-0 olur... Faruk Süren bir, Mehmet Cansun iki, Özhan Canaydın üç, Adnan Polat dört... Aziz Yıldırım’ın göreve geldiğinden bu yana, evine gönderdiği dördüncü G.Saray Başkanı olur.

Demirel Cumhurbaşkanı’ydı birader, Ecevit Başbakan’dı, Tayyip Erdoğan hapisten yeni çıkmıştı, Süleyman Seba Beşiktaş’ın, Clinton ABD’nin başkanıydı, Abdullah Öcalan’ı daha yeni getirmişlerdi, Kemal Sunal yaşıyordu, Ahmet Kaya ölmemişti, iPod icat edilmemişti. G.Saray hâlâ Fener’i yenecek.

G.Saray yenerse, 3 puan almış olur ama... Aksi takdirde, Faruk’un Fa’sı, Cansun’la Canaydın’ın Ca’sı, Adnan’ın Ad’ı, feciat’a tam denk gelmese bile en azından facaad olur.

HINCAL ULUÇ: Bu kez 6-0’ı da arayabilirler..

GEÇEN hafta A.Gücü’nden kendi sahasında 4 yiyen G.Saray’ın başında iyi-kötü bir teknik heyet vardı.. Bugün Saracoğlu Stadı’na deplasmana gidecek olan G.Saray’ın başında ise sadece her saat yenisi çıkan dedikodular var.. Kendinizi bir G.Saraylı futbolcu olarak düşünün.. Bu korkunç ortamda maça konsantre olmanız mümkün mü? Şu koşullarda Galatasaray, 6-0’ı da ararsa şaşmam.. Ama Galatasaray’ın bir de geleneksel yanı var.. Bu futbolcular başlarında hiç kimse yokken, Süper Lig’de şampiyon oldular.. Yani, yüzde 1 de olsa Galatasaray’ın yaratacağı bir mucizeye de şaşmam.. Sonuç ne olursa olsun, bu, Galatasaray yönetiminin sahnelediği utancı değiştirmez..

MEHMET ALİ BİRAND: ‘Kanlı Pazar’ gibi olmasın!

G.SARAY’IN bu haliyle Kadiköy’de F.Bahçe’nin karşısına çıkması beni fena halde ürkütüyor. Bir “Kanlı Pazar” ile karşı karşıya kalabileceğimizden korkuyorum. G.Saray’ın son haftalardaki performansına baktıkça uykularım kaçıyor. Bir ara maça gitmeyi düşündüm, ardından vazgeçtim.

Tabii bu futboldur. Ne zaman kimin ne yapacağı belli olmaz. A.Gücü nasıl 4-2 yenebiliyorsa, biz de F.Bahçe’yi yenebiliriz. Hatta G.Saray’ın onurunu kurtarmak ve seyircisini yeniden kazanabilmek için bir mucize yaratabileceğini dahi söyleyebiliriz.

BUNLARIN hepsi tahmin. Tahmin değil de gerçek olan ise bugün F.Bahçe’nin bizden daha iyi futbol oynadığıdır. Hele Kadıköy’ün getirdiği avantajı da düşünürsek, neden ürktüğümü daha iyi anlayabilirsiniz. Benim G.Saraylı futbolculara tek mesajım var: “Bizleri kaybediyorsunuz. Eğer yeniden dirilmek istiyorsanız, Kadiköy’de F.Bahçe’yi yenmeye bakın.”

Güneri Civaoğlu: ‘G.Saray ruhu’ ortaya çıkar...

HAYIR, G.Saray fark yemez.

Hatta bir “geri dönüş maçı” olabilir.

Şu an için kim yener, bilemem.

Ancak G.Saray böyle zor durumlardan çıkmasını hep başarmıştır. Şimdi de çok zor bir dönem yaşanıyor. Derbiye 4 gün var ama G.Saray takımını bu zorlu derbide kim yönetecek belli değil. Futbolcular kiminle ve hangi sistemde çalışacaklar bilmiyorlar.

Ancak bu durumun da üstesinden gelineceğine inanıyorum.

BENİM inancım, G.Saraylılık ruhuyla ilgili. Türk futbolcular bunun farkındadırlar ve sahaya da yansıtacaklardır.

Yeni yabancılar G.Saraylılık ruhunun farkında olmayabilirler ama en azından güçlü bir elektrik alacaklardır.

İŞTE o nedenledir ki, G.Saray’ın pazar akşamı Kadıköy’de kazanacağına inancım tam.

Sergen Yalçın: G.Saray’a % 5 bile veremem

EĞER renkleri ve taraftarlığı bir kenara bırakıp, futbola dair objektif konuşuyorsak F.Bahçe’nin yükselen grafiğine, G.Saray’ın da 8 haftada 4 yenilgi almış haline bakarsak Kadıköy’deki derbiden G.Saray’ın sağlam çıkma ihtimalini yüzde 10 olarak bile görmüyorum.

HELE bir de Milan Baros sakatlığı sebebiyle oynamazsa, Arda’nın, büyük ihtimalle Kewell’ın yokluğunda G.Saray karşı kaleye nasıl gider bilemiyorum.. G.Saray’ın işi Pino ve Misimoviç’e kaldıysa yazık yani.. F.Bahçe’de ise Dia, Stoch, Niang’ın nasıl vızır vızır oynayacağını hesaba katarsak, görüşümü değiştiriyorum.. G.Saray’ın Kadıköy’den çıkma ihtimali yüzde 5’i bile geçemez..

ABDÜRRAHİM ALBAYRAK: Bizim çocuklar TESliM OLMAZ

DERBİLERDE hiçbir zaman favori yoktur. Geçmiş, bunun örnekleriyle doludur. G.Saray fırtına gibi eserken Johnson’ın tek golüyle F.Bahçe nasıl kazanmıştı görmüştük. Tamam takımın içinde bulunduğu durum pek iç açıcı değil. Ama G.Saray, F.Bahçe ile oynadığı her derbiye kazanmak için çıkar.

PAZAR günü zor bir maç olacağı kesin. Ancak bizim çocukların bu kadar olumsuzluğa karşın kolay kolay teslim olacağını sanmıyorum. Ayrıca bu karşılaşmada şans verilmesi halinde Elano’nun da kendini kanıtlayacağına inanıyorum.

Kanat ATKAYA: Ufukta sanki ‘hezimet’ var!

Bir G.Saraylı olarak bu sorudan dolayı incindiğimi belirtmeliyim öncelikle.. Eldeki bütün veriler F.Bahçe’nin rahat bir galibiyet alacağını gösteriyor. Malûm 10 yıllık hezimet serisi, averajı tapi olan G.Saray ve hâli hazırda 24 golle en fazla gol atan takımı F.Bahçe.. Bu manzaraya bakıldığında ufukta hezimet beliriyor elbette ama hiçbir maç oynanmadan belli olmaz..

FARUK SÜREN: Bari bu kez ‘farklı’ olsun

İKİ büyük takımın da performanslarına ve geçtiğimiz 10 yıla bakıldığındaki görüntü, pazar gecesi bir hezimet olabileceği yönünde. Ama bu maçlar farklıdır.. Havası başkadır. Oyuncuların motivasyonu da farklıdır.. İstatistiki olarak bakıldığında maç felaket geçebilir G.Saray için.. Yine de ben G.Saray’ın buradan dirileceğini düşünüyorum, bunu umuyorum.. Bir G.Saraylı olarak bunu diliyorum..

GÖKMEN ÖZDEMİR: Kazansa bile tedavisi yok

G.SARAY, ‘F.Bahçelileşme sürecini’ bu derbiyle tamamlayabilir.. Tüm görüntü G.Saray’ın ‘eski F.Bahçe’ gibi yönetildiği yönünde.. Eskiden F.Bahçe de tüm hedeflerini kaybedip, karıştıktan sonra hedef maçlarını G.Saray’a karşı oynar, mucizevi gollerle kazanırdı.. (Bakınız en son 2000 yılındaki yakan top golü..) ‘G.Saray’ın F.Bahçelileşme sürecini’ tamamlamak için mucizevi bir derbi galibiyetine ihtiyacı var.. O maç bu maç, G.Saray da Galatabahçe olur..

BÜLENT KORKMAZ: Kötü olan, yani G.Saray kazanır

G.SARAY, F.Bahçe’yi yener.. Böyle durumlarda hep kötü durumda olan takımlar kazanmıştır.. Krizde bir G.Saray var.. Benim futbolculuk zamanımda da bu böyleydi, şimdi de böyle.. Kritik durumlarda oyuncular hep bir çıkış ararlar..

Futbol şansı da G.Saray’ın yanında olursa G.Saray maçı ekstra motivasyonla kazanabilir.. Maçın favorisi F.Bahçe.. Ama kağıt üzerinde.. Hiçbir derbi oynanmadan kazanılmaz..

Haberin Devamı