Gazete Vatan Logo
Futbol Futbolun yeni patronu Demirören

Futbolun yeni patronu Demirören

Yıldırım Demirören Türkiye Futbol Federasyonu'nun yeni başkanı oldu. Demirören 229 oyun 221'ini alarak TFF'nin 41. başkanı oldu

Futbolun yeni patronu Demirören

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Seçimli Olağanüstü Genel Kurulu’nda tek aday olarak seçime giren Yıldırım Demirören başkanlığa seçildi.

Ankara’daki JW Marriott Otel’de gerçekleştirilen genel kurulda, divan başkanı Yalçın Karadeniz, yapılan oylama sonucunda geçerli 229 oyun 221’ini alan Yıldırım Demirören’in TFF’nin yeni başkanı olarak seçildiğini bildirdi. Yıldırım Demirören TFF’nin 41. başkanı oldu.

HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) Seçimli Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı’nda başkanlığa seçilen Yıldırım Demirören, ”Bana oy veren, vermeyen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Demirören, Ankara JW Marriott Otel’de gerçekleştirilen genel kurul toplantısında sonuçların açıklanmasının ardından delegelere yönelik bir teşekkür konuşması yaptı.

Konuşmasına, genel kurula kadar TFF Başkanlığını vekaleten yürüten Hüsnü Güreli’ye teşekkür ederek başlayan Demirören, şunları söyledi:

”Bana oy veren, vermeyen herkese teşekkür ediyorum. Bu gemide her beraberiz. Bu gemiyi de sizlerin desteğiyle düzlüğe çıkaracağız. Ne karar alırsak alalım sizlerle paylaşarak alacağız. Allah mahçup etmesin, bir yola çıktık. Zorluklar aşılmak için vardır. Biz de bu zorlukların üstesinden geleceğiz. Herkese teşekkür ederim. Hayırlı olsun.”

Konuşmasının ardından TFF’nin 41. başkanı Yıldırım Demirören salonda tebrikleri kabul etti.

YÖNETİM KURULU DA BELLİ OLDU

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Seçimli Olağanüstü Genel Kurulu’nda Yıldırım Demirören’in başkanlığa seçilmesinin ardından, yönetim kurulu ile denetleme kurulu da belirlendi.

Yıldırım Demirören’in yönetim kurulu asil ve yedek listesi, kullanılan 219 oydan geçerli olan 216 oyun tamamını alarak göreve geldi.



Denetleme kurulu da, kullanılan 220 oydan, geçerli 217 oyun tamamını aldı ve göreve getirildi.

Demirören’in Yönetim Kurulu asil ve yedek listesi ile Denetleme Kurulu şu isimlerden oluştu:

Yönetim kurulu asil üyeler:

Yıldırım Demirören: Beşiktaş Kulübü Eski Başkanı
Mehmet Baykan: Gençlik ve Spor Genel Müdürü, TFF eski yöneticisi
Fethi Heper: Eskişehirspor Eski Futbolcusu - Anadolu Üniversitesi Öğretim Üyesi
Ufuk Özerten: MHK Eski Başkanı
Cengiz Zülfikaroğlu: Beşiktaş Eski Yöneticisi
Taylan Üner: Trabzonspor Eski Yöneticisi - Avukat
Servet Yardımcı: TFF'nin Mehmet Ali Aydınlar Dönemi Yöneticilerinden
Mustafa Beyazlı: Trabzon Belediyesi Ak Partisi Meclis Üyesi
Ergun Tekin: Kırıkkalespor Eski Başkanı
Selim Koray: İş adamı
Faruk Öksüz: Yimpaş Yozgatspor Kulübü Avukatı
Edip Eren: Yıldızlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı
Hakan Kanık: Ümit Milli Takım Eski Sorumlusu
Talat Yılmaz: Fenerbahçe'de Eski Divan Başkanı - kongre üyesi. Kızılay Eski Başkanı
Arif Koşar: Ak Partisi Eski Milletvekili Adayı, Mehmet Ali Aydınlar bıraktıktan sonra oluşan Yönetim Kurulu'nda 2. Başkan Vekili.

Demirören'in, yönetim kurulu listesi 216 oyla kabul edildi.

YÖNETİM KURULU YEDEK ÜYELER: Ali Rıza Koç, Mete Düren, Necdet Ali Ateş, Serhat Soysal, Atilla Bingöl, Yemen Ekşioğlu, Ali Düşmez, Emre Alkin, Zafer Tırpançeker, Cevat Ay, Mustafa Yolbulan, Ayhan Erdem, Mustafa Küçükmeral, Akın Şatıroğlu

DENETLEME KURULU ASİL ÜYELER: Hamdi Topçu, İsmail Gerçek, Hakkı Koçak, Mehmet Ali Kaynar ve Birol Acar

DENETLEME KURULU YEDEK ÜYELER: Kazım Çalışkan, Mustafa Öcalan, Tayyip Yaşar, Rafet Kalkan ve Veysel Ekmen

DEMİRÖREN: 22 MART'TA BU İŞİ BİTİRECEĞİZ

Yıldırım Demirören oylama öncesindeki konuşmasında "UEFA ile diyalog kurup bu zor durumdan çıkmanın yollarını arayacağız. Biz aynı gemideyiz. Futbolumuz seyredilmez hale geldi. Bunu düzeltmeliyiz. Futbolumuzu holiganizmden temizlemek zorundayız. 24 saat çalışıp 22 Mart'taki toplantıda tertemiz karşılarına çıkıp bu işi bitirmek istiyoruz" dedi.

GALATASARAY VE BURSASPOR OY KULLANMADI

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı’nda Bursaspor’un ardından Galatasaraylı delegerin de oy kullanmadığı bildirildi.

Ankara JW Marriott Otel’de gerçekleştirilen ve Yıldırım Demirören’in başkanlığa seçildiği genel kurulda, Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı’nın toplantıya katılmayacaklarını açıklamasının ardından, Galatasaraylı delegelerin de salona girmelerine rağmen oy kullanmadıkları öğrenildi.

Yeşil-beyazlı kulübün delegeleri gibi sarı-kırmızılı kulübü temsil eden delegelerin de genel kurul sonuçlanmadan otelden ayrıldıkları bildirildi.

ATA AKSU ÇEKİLDİ

Bu arada 19 kişinin aday olduğu kongrede, başkanlık için adaylığını açıklayan Ata Aksu sabah saatlerinde adaylıktan çekildi. "Tek adayla gidilmesinin daha doğru olacağını düşünüyorum" diye açıklama yapan Aksu, Yıldırım Demirören lehine adaylıktan çekildi.

Galatasaray’dan açıklama

Galatasaray Kulübü, Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) Yıldırım Demirören başkanlığındaki yeni yönetimini tebrik ederek, yönetimi alacakları her adil, yapıcı ve vizyoner kararda sonuna dek destekleyeceklerini bildirdi.

Galatasaray Kulübü, TFF’nin olağanüstü genel kurulunun ardından, internet sitesinden açıklama yayımladı. Türk futbolu açısından son derece önemli ve kritik günlerden geçildiği belirtilen açıklamada, şöyle denildi:
”3 Temmuz’dan bu yana ’Şike Soruşturması’ olarak adlandırılan süreç, iyi niyetli olduğuna inandığımız çeşitli çabalara rağmen Türk futboluna zarar vermeye devam ediyor. Bunun yönetilmesi zor bir süreç olduğunun herkes gibi biz de bilincindeyiz. Bu noktadan hareketle daha önce dile getirmiş olduğumuz hassasiyetlerimizin dikkate alındığına kani olarak ve de açık ve net olarak genel kurula verilen vaadlere güvenerek TFF’nin bugün yapılan seçimlerinde tüm futbolumuzu temsil eden unsurların tek vücut halinde hareket etmesinin ulusal çıkarlarımız açısından daha yararlı olacağı kararını verdik ve bu yönde hareket ettik. Sayın Demirören ve ekibini, futbolumuzu bu karanlık günlerden yukarıda belirttiğimiz hedefler doğrultusunda bir an önce çıkartacakları umudu ve inancıyla tebrik eder, alacakları her adil, yapıcı ve vizyoner kararda sonuna kadar destekleyeceğimizin bilinmesini isteriz.”

MEHMET ALİ AYDINLAR 216 GÜN BAŞKANLIK YAPTI

TFF'nin seçimle göreve gelen son başkanı Mehmet Ali Aydınlar, toplam 216 gün süreyle başkanlık koltuğunda oturdu.

29 Haziran 2011 tarihinde başkanlığa seçilen Aydınlar, 3 Temmuz 2011'de başlayan futbolda şike ve teşvik iddiaları üzerine açılan soruşturma sürecinde oldukça sıkıntılı bir dönem yaşadı. 31 Ocak 2012 tarihinde istifa eden Aydınlar, başkanlık koltuğunda sadece 216 gün oturarak, TFF'nin en kısa süreli başkanları arasına girdi.

TRABZONSPOR’DAN DEMİRÖREN’E KUTLAMA

TRABZONSPOR Kulübü, Futbol Federasyonu Başkanlığı’na seçilen Yıldırım Demirören’i kutladı.

Bordo mavililerin internet sayfasında yer alan açıklamada şu görüşlere yer verildi: "Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığına seçilen sayın Yıldırım Demirören’i, yönetim kurulunda yer alan eski yöneticilerimiz sayın Taylan Üner ve ;sayın Mustafa Beyazlı ile birlikte tüm yönetim kurulu üyelerini kutlar, görevlerinde başarılar dileriz."

MECNUN OTYAKMAZ: YENİ BİR UMUT, YENİ BİR BAŞLANGIÇ

METRİS Cezaevi’nde bir süre tutuklu kalan ve geçtiğimiz gün özgürlüğüne kavuşan Mecnun Otyakmaz, TFF Başkanı seçilen Yıldırım Demirören’in yeni bir umut olabileceğini söyledi.

Otyakmaz, şunları söyledi;

"Sayın başkan, futbol ailesinin desteğini aldı. Dolayısıyla arkasında böyle de bir güç var birikmiş olan sorunları adım adım çözeceğine inanıyorum. Yeni bir umut, yeni bir başlangıç, biz de destek verirsek, olayları çözmede kendisine yardımcı olursak, yeni bir umut olduğunu söyleyebiliriz."

Mecnun Otyakmaz ayrıca, "Tanık ve sanık ifadeleri toparlandığında süreç daha hızlı olacaktır ve büyük çaplı tahliyeler mutlaka gelecektir. Genelde hepsinin tahliye olacağını düşünüyorum" dedi.

TRABZONSPOR BAŞKANI ŞENER: YILDIRIM BEY KAOSTAN İNŞALLAH KURTARIR

Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, TFF Başkanı seçilen Yıldırım Demirören için, "Yıldırım bey çabuk ve doğru karar verir. Kaostan inşallah kurtarır" diye konuştu.

Şener şunları söyledi;

"Hayırlı olsun. Kaostan inşallah kurtarır. Yıldırım bey çabuk ve doğru karar verir. Herkesin hakkını verirse, kimsenin bir şikayeti olmadan sonuca ulaşır. Bunun için de hukuk kurullarının verdiği görüşler doğrultusunda bir an önce karar vermesi lazım. Kaostan çıkması için..."

Bir basın mensubunun, "Eleştiri aldınız" sözlerinin üzerine ise Şener, şunları söyledi;

"Siz arzu ediyorsunuz sanırım benim Trabzon’dan eleştri almamı. Ben doğru yaptığıma inanıyorum. Nedeni ise, şu anda Futbol Federasyonu daha seçimi bitmedi ama, 2 tane bizden önerdiğimiz arkadaşımız yönetim kuruluna girdi. Dolayısıyla, Trabzonspor’un menfaatleri doğrultusunda yaptığımız hareket doğrudur. Galatasaray Kulübü de Ata Aksu ayrılınca desteklemek zorunda kaldı."

CUMHURBAŞKANI GÜL DE KUTLADI

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı’na seçilen Yıldırım Demirören’i kutladı.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi’nden yapılan açıklamaya göre Cumhurbaşkanı Gül, Demirören’e telgraf göndererek, tebrik etti ve başarılar diledi.

Haberin Devamı