Gazete Vatan Logo
Futbol Futbolun çehresi değişiyor

Futbolun çehresi değişiyor

TFF ve kulüp yöneticilerinin dün Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç'la yaptığı görüşmede artık radikal adımların atılması kararı alındı.

Futbolun çehresi değişiyor

Kulüplerin, dernek statüsünden çıkartılarak yasal çerçevede, çağdaş normlar ile yönetilmesi konusunda irade gösterilmesi için konsensus sağlandı. Mayıs ayına kadar hayata geçecek değişimlerle Türk futbolu bambaşka bir yapıya kavuşacak.

GENÇLİK ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, dün bakanlıkta Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ile yöneticilerini, Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ ve Süper Lig kulüplerinin yöneticilerini ağırladı. Yapılan bu toplantıda Türk futbolunun sorunlarının giderilmesi amacıyla artık radikal adımların atılması kararı alındı.

BUGÜNE kadar yapılan çalışmalar toplantıda masaya yatırılırken Bakan Kılıç, kulüp yöneticilerine yaşanacak değişimler sonrası başlayacak yeni döneme hazır olmaları gerektiğini söyledi. Futbol Yasası ve Kulüpler Yasası’nın içeriği hakkında taraflar, yapılan çalışmalar hakkında bilgiler paylaşırken kulüplerin dernek statüsünden çıkıp yasal çerçevede, çağdaş normlarla yönetilmesi konusunda güçlü bir irade gösterilmesi için konsensus sağlandı.

Haberin Devamı

Harcamalara dikkat

KULÜPLERİN mali disiplinle yönetilmesi, Süper Lig A.Ş.’nin kurulması, naklen yayın ihalesi gibi konular da toplantının gündem maddeleri arasında yer alırken yeni dönemde kulüp başkanlarının yapılacak harcamalardan sorumlu olacağı gerçeği de görüşmede konuşulup üzerinde mutabakata varılan konulardan biri oldu.
TÜM bu şartların sağlanmasına yasal dayanak oluşturacak, ‘Futbol Yasası’ ve ‘Kulüpler Yasası’nın mayıs ayına kadar TBMM genel kuruluna indirilerek hayata geçeceği yapılan zirvede gündeme geldi.
Demirören: 'Futbol yasası çok önemli bir konu'
TFF Başkanı Yıldırım Demirören, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile gerçekleştirilen görüşme sonrası konuştu. Demirören, toplantının çok iyi geçtiğini belirtirken ‘Futbol Yasası’ konusunun çok önemli olduğunu, bu yasanın bir an evvel hazırlanıp gündeme geleceğini ifade etti.
DEMİRÖREN, Süper Lig’deki teknik direktörlük değişiklikleri hakkındaki sözlerine de açıklık getirip “Bakanımızla aynı şeyi söyledim. ‘Dakika başı antrenör değiştirilmesini tasvip etmiyorum ama kulüplerin kararıdır’ dedim. Kulüpler Birliği’nde bu değerlendirilecek, biz de ona göre karar vereceğiz” diye konuştu.
Gümüşdağ: 'Olumlu bir toplantı oldu'
KULÜPLER Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ, Bakan Kılıç’la yapılan toplantının ardından şu bilgileri verdi: “Kulüpler yasasının birkaç ayağı var. Finansal fair-play, şirketleşmenin de olduğu ayakları var. Bir yandan da TFF’yle ilgili Kulüpler Birliği Vakfı’nın naklen yayın ihalesini yapması noktasında mutabakat zaptı imzaladık. Dolayısıyla bunların hepsinin yekününde bakanlığın da çalışmaları var. Bunları, Kulüpler Birliği Yasası’yla meclise götürecekler. Sayın bakanımız üzerinde çalışıyor. Olumlu ve güzel bir toplantı oldu.”

Haberin Devamı