Gazete Vatan Logo
UEFA Avrupa Ligi UEFA Avrupa Ligi kura çekimi: Fenerbahçe’nin rakibi kim oldu?

UEFA Avrupa Ligi kura çekimi: Fenerbahçe’nin rakibi kim oldu?

UEFA Avrupa Ligi'ndeki tek temsilcimiz Fenerbahçe'nin son 16 turundaki rakibi belli oldu. İlk maç deplasmanda, rövanş maçı ise Kadıköy'de oynanacak.

UEFA Avrupa Ligi kura çekimi: Fenerbahçe’nin rakibi kim oldu?

UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu kura çekimi İsviçre'nin Nyon kentindeki UEFA Genel Merkezi'nde yapıldı. Gruplarını lider tamamlayan 8 takım kuraya seribaşı olarak katıldı. Grup liderleri ayrıca rövanş maçlarını evinde oynayacak. Kurada Fenerbahçe grup aşamasını lider bitirdiği için seri başı olarak yer aldı. Sarı-lacivertliler bu turda İspanyol temsilcisi Sevilla eşleşti.

UEFA Avrupa Ligi’nde Son 16 Turu maçları, 9 ve 16 Mart tarihlerinde oynanacak. Fenerbahçe ilk maçı deplasmanda, rövanşı ise Kadıköy'de oynayacak. Final ise 31 Mayıs 2023 tarihinde Macaristan'ın Budapeşte şehrinde bulunan Puskas Arena'da oynanacak.

SON 16 TURU EŞLEŞMELERİ

Union Berlin - Union Saint-Gilloise

Sevilla - Fenerbahçe

Juventus - Freiburg

Bayer Leverkusen - Ferencvaros

Sporting - Arsenal

Manchester United - Real Betis

Roma - Real Sociedad

Shakhtar Donetsk - Feyenoord

FENERBAHÇE'NİN MAÇI NE ZAMAN?

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nde grup aşamasındaki başarısıyla Play-Off oynamadan Son 16'ya yükselmeye hak kazandı. Sarı Lacivertliler, Son 16'da ilk maçını 9 Mart'ta deplasmanda, çeyrek finale yükselecek takımın belli olacağı rövanş karşılaşmasını ise 16 Mart'ta Kadıköy'de oynayacak.

Haberin Devamı