Gazete Vatan Logo
UEFA Avrupa Ligi Ne yaptın Marcao? Jose Mourinho'ya ayar vermeye kalktı

Ne yaptın Marcao? Jose Mourinho'ya ayar vermeye kalktı

UEFA Avrupa Ligi finalinde İtalyan devi Roma ile karşı karşıya gelen ve güçlü rakibini penaltı atışlarıyla deviren Sevilla'da Galatasaray'dan transfer olan Marcao'nun Jose Mourinho'nun üstüne yürümesi futbolseverlerin dikkatini çekti.

Ne yaptın Marcao? Jose Mourinho'ya ayar vermeye kalktı

Avrupa futbolunun en önemli ikinci organizasyonu olan UEFA Avrupa Ligi Final maçında Sevilla ve Roma kozlarını paylaştı. Kritik maçı penaltı atışlarında 4-1 kazanan Sevilla, 7. kez Avrupa Şampiyonu oldu. Nefes kesen maçta ağları sarsan Dybala, Lionel Messi'den sonra bir ilki yaşadı. Bunun yanında kritik maçta 20 yıllık büyü bozuldu. Öte yandan Teknik Direktör Jose Mourinho, maç esnasında çılgına döndü ve Marcao ile tartıştı.

GOL PERDESİ AÇILDI

Karşılaşmanın 35. dakikasında orta yuvarlağın rakip alanına bakan kısmında topu kontrol eden Mancini ara pasını gönderdi. Savunma arkasına sarkan Paulo Dybala ceza sahası içi sol ayağıyla vuruşunu yaptı, top kaleci Bono'nun solundan ağlara gitti.

MESSI'DEN SONRA BİR İLK

Opta'nın verilerine göre Sevilla filelerini havalandıran Paulo Dybala, Lionel Messi’den (2010/11 Şampiyonlar Ligi vs Manchester United) bu yana bir Avrupa kupası finalinde gol atan ilk Arjantinli oldu.

TOP DİREKTEN DÖNDÜ

Müsabakanın 45+6. dakikasında sol iç kulvarda topla buluşan Rakitic, uzak mesafeden sol ayağıyla uzak köşeye doğru sert verdu. Meşin yuvarlak yan direkten oyun alanına geri döndü.

Haberin Devamı

MANCINI KENDİ KALESİNE ATTI

Kritik maçın 55. dakikasında sağ kanatta topla buluşan Navas sağ ayağıyla sert ortaladı, kale sahası ön çizgisi üzerinde bulunan Mancini'nin sağ dizine çarpan top kaleci Rui Patricio'nun sağından ağlara gitti.

2003'TEN SONRA İLK KEZ

Gianluca Mancini, 2003 UEFA Kupası finalinden bu yana, Avrupa kupaları finallerinde Jose Mourinho'nun yönettiği bir takıma gol atan ilk oyuncu oldu.

PENALTI KARARI İPTAL EDİLDİ

77. dakikada ceza sahası içi sağ çaprazında topla buluşan Sevilla'da Ocampos, Ibanez ile girdiği mücadelenin ardından yerde kaldı ve hakem Anthony Taylor, penaltı noktasını gösterdi. Daha sonra VAR tavsiyesi ile kenara gelen Taylor, pozisyonu monitörden izledi ve penaltıyı iptal etti.

MAÇ UZATMALARA GİTTİ

Heyecan dolu maçın 90 dakikası 1-1'lik skorla berabere bitti ve bu sonuçla kritik müsabaka uzatmalara gitti.

SİNİRLER GERİLDİ, MOURİNHO ÇILGINA DÖNDÜ

Karşılaşmanın 119. dakikasında sinirler gerildi. Roma'da Matic, kendisini yere bıraktıktan sonra Sevilla yedek kulübesi yoğun itirazlarda bulundu. Bu esnada Jose Mourinho, Sevilla yedek kulübesine karşı öfkelendi ve ortam gerildi. Daha sonra Sevilla'da Marcao, Mourinho'nun üzerine yürüdü. Hakemlerin de olaya dahil olmasının ardından tartışma tatlıya bağlandı.

Haberin Devamı

MARCAO OYUNA GİRDİ

Sevilla'da Marcao, 120+7. dakikada sakatlanan Gudelj'in yerine oyuna dahil oldu.

PENALTI ATIŞLARI ŞAMPİYONU BELİRLEDİ

Mücadelenin yarım saatlik uzatma bölümünde de gol sesi çıkmadı ve karşılaşma penaltılara gitti.

Penaltılarda rakibine 4-1'lik üstünlük sağlayan Sevilla, kupayı müzesine götürdü. İspanyol ekibi, UEFA Avrupa Ligi'nde çıktığı 7. finalden de mutlu sonla ayrılmayı başardı.

İLK MAĞLUBİYETİNİ ALDI

Kariyerinde çıktığı ilk beş Avrupa kupası finalinde de mutlu sona ulaşan Jose Mourinho, ilk mağlubiyetini 2022/23 Avrupa Ligi finalinde penaltılarla Sevilla’dan aldı. (Skorer)