Gazete Vatan Logo
UEFA Avrupa Ligi Fiorentina Basel'i eleyince... UEFA ülke puanı sıralamasında Türkiye'ye müjde

Fiorentina Basel'i eleyince... UEFA ülke puanı sıralamasında Türkiye'ye müjde

UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde yarı final maçları tamamlanmasının ardından finalistler belli oldu. Oynanan heyecan dolu maçlardan sonra UEFA ülke puanı sıralaması değişti. İşte son durum...

Fiorentina Basel'i eleyince... UEFA ülke puanı sıralamasında Türkiye'ye müjde

Avrupa futbolunun en önemli iki ve üç numaralı organizasyonu olan UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde yarı final maçları tamamlandı.

Oynanan maçların ardından UEFA ülke puanı sıralaması güncellendi. Türkiye'nin sıralamadaki son durumu netlik kazandı. İşte UEFA ülke puanı sıralamasındaki son durum...

SEVILLA FİNALE YÜKSELDİ

UEFA Avrupa Ligi'nin yarı finali rövanş maçında Sevilla, sahasında Juventus'u konuk etti.

Ramon Sanchez Stadı'nda oynanan ve normal süresi 1-1 biten maçı Sevilla 2-1 kazandı ve toplamda 3-2'lik skora ulaşarak finale adını yazdırmayı başardı.

Maçın ilk yarısı golsüz sona ererken gol perdesini açan isim Vlahovic oldu. Sırp forvet oyuna girdikten 2 dakika sonra attığı golle Juventus'u öne geçirdi. 71'de Suso beraberliği getirerek maçı uzatmalara götürdü.

95. dakikada Lamela'nın kafa golüyle Sevilla bu kez öne geçmeyi başardı. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca mücadeleyi Sevilla 2-1 kazanarak final biletini almayı başardı.

Sevilla ile Roma'nın karşı karşıya geleceği UEFA Avrupa Ligi'nde final karşılaşması 31 Mayıs'ta Budapeşte'deki Puskas Arena'da oynanacak.

Haberin Devamı

TEK FARKLA WEST HAM FİNALDE

UEFA Avrupa Konferans Ligi yarı finali rövanş maçında Pascal Jansen'in ekibi AZ Alkmaar ile David Moyes'in yönetimindeki West Ham United karşı karşıya geldi.

AFAS Stadyumu'nda oynanan mücadeleyi konuk ekip West Ham, Pablo Fornals'ın 90. dakikada attığı gol ile 1-0 kazandı ve ilk maçını 2-1 kazandığı turun galibi olup finale adını yazdırmayı başardı.

Bu sonuçla West Ham United finalde Fiorentina ile eşleşti. UEFA Avrupa Konferans Ligi Finali, 7 Haziran'da Çekya'nın başkenti Prag'daki Eden Arena'da oynanacak.

12. SIRADA TAMAMLADIK

Fiorentina 90 dakikanın ardından 30 dakikalık uzatmanın 9. uzatma dakikasında attığı golle Basel'i 3-1 yenerek eledi ve böylece Türkiye UEFA kulüp müsabakaları ülkeler sıralamasında 2022/23 sezonunu 12'nci sırada tamamladı.

BU SONUÇLA BİRLİKTE 2024/25 SEZONU AVRUPA KUPALARI KATILIM TABLOSU:

- Şampiyon olan takım Şampiyonlar Play-Off Turu oynayacak.

Haberin Devamı

- Ligi ikinci sırada bitiren takım Şampiyonlar 2. Eleme Turu oynayacak.

- Ligi üçüncü sırada bitiren takım Avrupa Ligi 2. Eleme Turu oynayacak.

- Ligi dördüncü bitiren takım Konferans Ligi 2. Eleme Turu oynanacak.

- Türkiye Kupası galibi ise Avrupa Ligi Play-Off Turu oynayacak.