Gazete Vatan Logo
Hatay Spor Simon Falette: Fenerbahçe'de oynamak ayrıcalık...

Simon Falette: Fenerbahçe'de oynamak ayrıcalık...

Dünya Kupası’nda Süper Lig’e verilen arayı Antalya’da yaptığı kamp çalışmaları ile geçiren Hatayspor’un deneyimli stoperi Simon Falette, Misli TV’nin sorularını yanıtladı.

Simon Falette: Fenerbahçe'de oynamak ayrıcalık...

Süper Lig’e istediği gibi bir başlangıç yapamayan ancak teknik direktör Volkan Demirel’in göreve gelmesiyle birlikte yükselişe geçen Hatayspor, Katar 2022 Dünya Kupası’ndan ötürü lige verilen arayı Antalya’da değerlendiren takımlar arasında yer alıyor. Geçmişte Fenerbahçe forması da giyen Simon Falette, takımın kamp otelinde Misli TV’ye özel açıklamalarda bulundu. İşte Gine asıllı Fransız oyuncunun sözleri…

* Futbolcu bir babanın, futbolcu oğlu olmak kariyerinde sana nasıl avantajlar getirdi?
 

Simon Falette: Şöyle söyleyeyim. Biz aynı mevkide, aynı görevde, aynı pozisyonda oynuyoruz. O da bir defans oyuncusuydu. Aramızdaki tek fark o sağ ayağını kullanıyor, ben sol... Bana gençliğimden beri hep öğütler, tavsiyeler verdi. Bana çok şey kattı. Hayatımda hep önümü görmemi sağladı. 

“TÜRKİYE LİGİ’NDE KONTRATAK FUTBOLU ÖNE ÇIKIYOR”
*
Fransa Ligue 1, Almanya Bundesliga ve Türkiye Ligi'nde oynadın. Bu ligleri kıyasladığında nasıl farklar görüyorsun? 

Simon Falette: İki lig de kondisyon gerektiren ligler... İkisinde de gerçekten sağlam bir kondisyonunuz olması gerekiyor. Ligue 1 ve Bundesliga'da daha çok taktik var. Türkiye'ye bakınca; Burada kontrataklar ve her zaman rakibine göre daha çok gol atmak ön plana çıkıyor. 

Haberin Devamı

“FENERBAHÇE’DE OYNAMAK BİR AYRICALIK! ORASI BAŞKA BİR DÜNYA…”
* Geçmişte Fenerbahçe'de oynadın. Kadıköy'e çıkıp, Fenerbahçe taraftarının önünde futbol oynamak senin için nasıl bir histi?
 

Simon Falette: Türkiye'nin en büyük takımlarından biridir Fenerbahçe... Fenerbahçe'de oynamak çok farklı bir şey... Taraftarlar bambaşka, stat çok farklı, orada oynamak bir futbolcu için istisnai ve ayrıcalıklı bir durum. Taraftarların coşkusu, ambians muhteşem... Stadyum çok farklı... Fenerbahçe her hâliyle bambaşka bir dünya! 

“LİDER BİR OYUNCU; ÇÖZÜM ODAKLI VE PRATİK ZEKALI OLUR”
* Bir röportajında, "Ben lider olmak için doğdum" demiştin. Sana göre bir liderin en önemli özellikleri nelerdir?
 

Simon Falette: Çok konuşmak gerekir lider olmak için... Konuşma ve iletişim yeteneğinizin üst düzey olması gerekir. Babam bana daha önce şöyle söylemişti: "Futbolda lider olmak çok önemlidir. Bu ruhu her zaman taşımalısın. Daima çözüm odaklı olmalısın. Pratik zekalı olmalısın" demişti. O yüzden her zaman futbolda lider olmanın büyük bir önem taşıdığına inanıyorum. 

Haberin Devamı

“HATAYSPOR İÇİN ELİMDEN GELENİN EN İYİSİNİ YAPMAK TEK HEDEFİM”
* Hatayspor'da senin için yeni bir hikâye başladı Volkan Demirel ile birlikte... Kulüpteki hedeflerin nelerdir?
 

Simon Falette: Sezona iyi başlamadık Hatayspor olarak... Ancak hocamız Volkan Demirel'in gelişi ile birlikte güzel bir yükseliş yakaladık. Ligi güzel bir yerde bitirek istiyoruz. Ben de burada takımım için elimden ne geliyorsa yapmak, bana ne görev veriliyorsa onu gerçekleştirmek istiyorum. En önemli hedefim şu anda bu ve buna odaklıyım. 

“DÜNYADA YOKSULLUĞU BİTİRMEK İSTERDİM”
* Eğer dünyada insanlık için tek bir şeyi değiştirebilseydin, bu ne olurdu?

Simon Falette: Eğer böyle bir gücüm olsaydı; dünyadaki fakirliği bitirmek isterdim. Maalesef bu yoksulluğa biz karar veremiyoruz. Bu insanların kaderi gibi... İlk yapacağım iş; herkesin eşit standartlarda bir hayat yaşamasını sağlamak olurdu.

Haberin Devamı

Simon Falette: Fenerbahçede oynamak ayrıcalık...