Gazete Vatan Logo
Galatasaray Okan Buruk 4 yıl daha Galatasaray'da! Pazarlık bile yapmadı

Okan Buruk 4 yıl daha Galatasaray'da! Pazarlık bile yapmadı

Galatasaray'ı 23.şampiyonluğuna ulaştıran başarılı teknik adam Okan Buruk'la yeni sözleşme imzalanacak. Dursun Özbek'in Buruk'a 4 yıllık kontrat teklifinde bulunduğu öğrenildi.

Okan Buruk 4 yıl daha Galatasaray'da! Pazarlık bile yapmadı

Bu sezon ligin bitimine 2 hafta kala şampiyonluğunu ilan eden Galatasaray'da gözler teknik patron Okan Buruk'a çevrildi. Sarı-kırmızılı ekip, gelecek sezon için de Okan Buruk'la devam etmek istiyor. Galatasaraylı kurmayların, tecrübeli teknik direktör için kolları sıvadığı ve yeni sözleşme için düğmeye bastığı öğrenildi.

ŞANS MELEĞİ ALİ

Ali Yiğit bir anda sarı-kırmızılı futbolcuların neşe kaynağı, sevgilisi oluverdi. Bir anlamda takımın şans meleğiydi. Ankara’da yaşanan şampiyonluk sonrası duygusal anlar yaşayan Okan Buruk, özellikle oğlunun isteğini yerine getirmenin gururunu yaşadı. Oğlunun hastalığı sürecinde Galatasaray motivasyonu ile ona moral veren başarılı teknik direktör, yaşanan şampiyonluk sonrası böylece çifte mutluluk yaşadı.

KAZIMCAN’DAN ALTAY’A BONUS

Altay, Galatasaray’ın şampiyon olmasıyla ekstra bir bonus kazandı. İzmir ekibi, Kazımcan Karataş’ın transferinde sözleşmeye konulan madde gereği, 2 milyon lira daha hak etti. 20 yaşındaki sol beki 20 milyon liraya satan siyah-beyazlılar, bir sonraki satıştan ise yüzde 20 pay alacak.

Haberin Devamı

FLORYA’DA COŞKU

Galatasaray, Ankaragücü maçının ardından gece yarısı Florya’ya geldi, burada taraftarıyla birlikte eğlendi. Tesislerin önündeki sarı-kırmızılı taraftar, takım gelmeden önce, A takımın antrenman yaptığı sahanın içerisine alındı. Futbolcular gelinceye kadar burada eğlenen ve şampiyonluğun tadını çıkaran taraftar grubu, oyuncuların uçaktan gelmesiyle birlikte iyice coştu.

BAŞARILI PERFORMANSLAR

Futbolcular geldiğinde ise, gecenin yıldızı Mauro Icardi oldu. Arjantinli yıldız isim, eline aldığı mikrofonu hiç bırakmadı. Golcü, kendisiyle özdeşleşen, “Aşkın olayım” şarkısını söyledi. Galatasaray ile ikinci şampiyonluğunu yaşayan Teknik Direktör Okan Buruk da, Sportif AŞ Başkanvekili Erden Timur ile birlikte, “Yerine sevemem” şarkısıyla başarılı bir performans ortaya koydu.

HAVALARA UÇTU

Sarı-kırmızılılara unutulmaz bir sezon yaşatan ve geçen sezonki büyük travmadan takımı ayağa kaldıran Teknik Direktör Okan Buruk, en çok oğlu Ali Yiğit’in bu günleri yaşamasıyla havalara uçtu. Bundan önce, oğlunun hastalığı nedeniyle gelen teklifleri geri çeviren başarılı teknik adam, bu kez oğlu Ali Yiğit’in hayalini gerçekleştirmek için kolları sıvadı. Bu nedenle Galatasaray’ın önerisine, hiç düşünmeden, pazarlık bile yapmadan “tamam” dedi.

Haberin Devamı

BURUK’LA YENİ SÖZLEŞME

Galatasaray ile sezon başında anlaşırken hiçbir şart sunmayan ve bir senelik kontrata imza atan Okan Buruk’la yeni sözleşme yapılacak. Başkan Dursun Özbek, performansından çok memnun olduğu genç hoca ile yeni anlaşma imzalama kararı aldı. Buna göre Buruk’un sözleşmesine yer alan ve tek taraflı olan 1 senelik opsiyon maddesi yerine, başarılı teknik adamla 4 yıllık bir mukavele yapılacağı öğrenildi. Okan Buruk’un ücretine de zam yapılacağı öğrenildi.

BOEY’E MİLLİ DAVET

Gürcistan ve Romanya ev sahipliğinde, 21 Haziran-8 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek U21 UEFA Avrupa Şampiyonası için açıklanan Fransa Ümit Milli Takımı kadrosunda, Galatasaraylı Sacha Boey de yer aldı. 22 yaşındaki sağ bek, Avrupa’nın birçok önemli kulübünün scout ekipleri tarafından da takip edilecek turnuvada boy gösterecek.

Haberin Devamı

‘MADE İN SERİE A’

G.Saray’ın şampiyonluğu, dünya çapında ses getirdi. İşte basına yansıyanlar:

İTALYA

La Gazzetta dello Sport: Galatasaray, Icardi’nin iki golüyle şampiyon oldu.

SkySport: Çok İtalyan bir zafer. Eski Serie A’lı oyuncuları dolu kadrosuyla Galatasaray şampiyonluğa ulaştı.

Tuttomercato: Icardi’nin namında Galatasaray şampiyon. Karar maçında iki gol birden attı.

Il Mattino: Sadece Napoli şampiyon olmadı. Eski Napolili Mertens de şampiyonluk elde etti ve kendisi için bir ilki yaşadı.

Calcio Inpillole: Türkiye’de İtalyan festivali.

Tuttosport: Türkiye’nin şampiyonu Galatasaray oldu. Okan Buruk’un öğrencileri Fenerbahçe derbisi öncesi taç giydiler.

Il Calcio Quotidiano: ‘Made in Serie A’ sayesinde Galatasaray, Türkiye’de şampiyon oldu.

One Football: Türkiye’de İtalyan festivali

Eurosport Italia: Galatasaray’a şampiyonluğu Icardi getirdi. Mertens, Oliveira, Torreira gibi yıldızlar da sevinç yaşadı.

Haberin Devamı

ViolaNews: İtalyanlar’ın Galatasaray’ı şampiyonluğu kutluyor. Fiorentina’dan giden Torreira da şampiyonluk yaşadı.

La Roma24: Zaniolo, Galatasaray’da Süper Lig’i kazandı. Roma’dan uzaklarda ilk kupası.

Calciomercato: Icardi, Türkiye’de başrolde.

Corriere dello Sport: G.Saray; Torreiralı, Zaniololu, Icardili, Mertensli kadrosuyla şampiyon oldu.

FRANSA

Le Parisien: Galatasaray’ın yöneticileri, yaklaşık on milyon euroyu bulabilecek Icardi operasyonunu finanse etmek için büyük çaba sarf etmeye hazır.

L’Equipe: Icardi’den son 3 haftada, üçüncü duble. Taraftar, İstanbul’u sarı-kırmızıya boyadı. Üç Fransız oyuncu Bafetimbi Gomis, Sacha Boey ve Leo Dubois şampiyonlukta pay sahibi oldu.

Foot Mercato: Galatasaray ülkesindeki en başarılı kulüp rekorunu onurlandırarak 23. Türkiye Ligi şampiyonluğunu kazandı.

ARJANTİN

El Grafico: Mauro Icardi şampiyonluğu iki golle kutladı. Icardi’nin kontratı 1 Temmuz’da bitiyor. Galatasaray bonservisi için girişimde bulunacak mı, şu an için belirsiz.

La Voz: Türkiye’de tam bir idol! Mauro Icardi, iki golüyle Galatasaray’ı şampiyonluğa taşıdı.

ESPN: Galatasaray’ın efsanesi Muslera’dan apoletine bir yıldız daha... Fernando Muslera, Türkiye’de Galatasaray için sadece kaptan değil, bir dönemin simgesi haline geldi.

İSPANYA

Mundo Deportivo: Icardi’nin desteği, Galatasaray’ın dört yıl sonra Türk futbolunun tahtını yeniden kazanmasına olanak tanıyan zaferi rayına oturttu. Galatasaray 23. kez şampiyon oldu. Bu Türkiye rekoru.

İNGİLTERE Daily Mail: Galatasaray, Süper Lig şampiyonluğunu perçinledi. Galatasaraylı taraftar, sarı-kırmızılı formalarıyla İstanbul’da büyük bir gösteri yaptı.

PORTEKİZ

A Bola: Galatasaray 23. kez Türkiye şampiyonu... 2014’ten beri şampiyon olmayan Fenerbahçe’nin teknik direktörü Jorge Jesus için doğal olarak kötü haber. (Skorer)

Okan Buruk 4 yıl daha Galatasarayda Pazarlık bile yapmadı