Gazete Vatan Logo
Galatasaray Dursun Özbek'ten Mauro Icardi açıklaması: Yedi düvele karşı savaşıyoruz!

Dursun Özbek'ten Mauro Icardi açıklaması: Yedi düvele karşı savaşıyoruz!

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, sponsorluk anlaşmasında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Fenerbahçe'ye sert yanıt veren Dursun Özbek, 1 maç ceza alan Mauro Icardi hakkında da önemli ifadeler kullandı.

Dursun Özbek'ten Mauro Icardi açıklaması: Yedi düvele karşı savaşıyoruz!

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek sponsorluk anlaşmasında konuştu. Özbek, gündeme dair önemli açıklamalar yaparken, Fenerbahçe'ye sert göndermede bulundu. Sarı-kırmızılı kulübün Başkanı ayrıca 1 maç ceza alan Mauro Icardi hakkında da önemli ifadeler kullandı.

Dursun Özbek'in açıklamaları şu şekilde:

"50 MİLYON EURO SEVİYESİNİ AŞTIK"

"Bizim yönetime gelmeden önceki futbol takımı ligde istenilen başarıyı sağlayamamıştı. Böyle bir takımı devraldık ve birinci senemizde şampiyon olduk. Kabul etmek gerekir ki sponsorluklar da başarılarla birlikte artıyor. Geçen sene elde ettiğimiz sponsorluk geliriyle bu sezonki çok farklı. Geçtiğimiz sezon kimse bu derece başarıyı beklemiyorlardı. Galatasaray Futbol Takımı özellikle çok başarılı oldu ve şampiyon oldu. Sponsorluk gelirlerinde Galatasaray'ın tarihindeki en yüksek seviyeye ulaştık. 50 milyon euro seviyesini geçtik. Buna ihtiyacımız vardı. Bankalar Birliği anlaşması ile yapılan yapılandırma anlaşma gereğince ilk 3 sene faiz ve anapara ödemesi geçti. 2022'den sonra geçmişteki gecikmiş ödemeler ve faizler ödenmeye başlıyor. Galatasaray Spor Kulübü'nün tüm faaliyetlerini finanse edebilmeniz için hazırladığınız bütçenin iki mislini ortaya koymanız gerekiyor. Tüm gelirlerin yarısı Bankalar Birliği'ne gidiyor ve diğer yarısı ile kulüp faaliyetleri yürütülüyor. Biz buna mecburduk. Sponsorluk gelirlerimizi üst seviyeye çıkarmak zorundaydık. Naklen yayın gelirledi çok düşük kaldı. 500 milyon dolar seviyesinde başlayan yayın gelirleri 80 milyon dolara kadar inmiştir. Kulübü yönetmek için faaliyet dışı bazı gelirlere de ihtiyaç var. Sponsorluklar da yetmiyor. Galatasaray bu alanda büyük başarı elde etmişti. Gayrimenkul projeleriyle bunu geliştirmiştir ve gelecekte kulübde fayda sağlayacaktır. Yakında müjdeleri Galatasaray genel kuruluyla paylaşacağız."

Haberin Devamı

"BU SORUNUN MUHATABI TFF'DİR"

"VAR sisteminin Türk futboluna gelmesiyle birlikte bazı tartışmaları bitirmesi gerekiyordu. büyük ölçüde başarılı olmuştur ama VAR'ı yöneten kişilerde tereddüt var. Sadece büyük kulüplerin maçlarını söylemiyorum. Diğer kulüplerin maçlarındaki pozisyonlarda da büyük hatalar olduğunu düşünüyorum. VAR'ın fayda getirecek özelliği de kayboluyor. Bu spekülasyonlar öyle bir seviyeye geldi ki hiçbir kulüp memnun değil. Bu tartışmaların büyük boyutlara gelmesini engellemek lazım. Bunun için yenilenmee ihtiyaç var. Şanlıurfa'daki stadın yarı otomatik VAR sistemine uygun olmadığı konuşuluyor. TFF bunu görmedi mi veya incelemedi mi bilmiyorum. Bu sorunun muhatabı TFF'dir. Biz nerede olursa olsun gidip oynayacağız."

Haberin Devamı

SEÇİM VE ADAYLIK AÇIKLAMASI

"Galatasaray'ın sadece yönetimlerinde değil bir Galatasaraylı olarak kulübün her konumunda talep edildiği zaman görev aldım. Galatasaray Spor Kulübü, Dursun Özbek başkanlığındaki yönetime ihtiyaç duyuyorsa hiçbir zaman görevden kaçmam. 2024 seçimlerine giderken çok önemli bir süreçten geçiyoruz. Hedefimiz bu sezon şampiyon olmak. 2024'ten sonra da şampiyon olma hedefimiz var. Beşinci yıldızı bir an evvel takmak istiyoruz. Önümüzdeki 2-3 aylık dönemde seçim polemikleriyle bu yarışın etkilenmemesini düşünüyorum. Bu kaçamak bir cevap değil konsantrasyonu gerektiren bir durum. Biz kenetlenmiş olarak bu sezonu götürmek zorundayız. Seçimin konuşulacağı bir tarih vardır. O dönem geldiğindce görüşlerimizi ortaya koyarız ama Galatasaray şu anda çok önemli bir sportif yarışın içinde. Kenetlenmenin sadece yönetim kurulu çerçevesinde değil bütün camia bünyesinde de olması bizi başarıya götürecek en önemli husustur. Galatasaray Spor Kulübü birçok cephede savaşıyor. Özellikle futbolda Galatasaray bir koalisyona karşı savaşıyor. Bu yarışmayı bir koalisyona karşı sürdürüyor. Bunu herkes görüyor. Camiamın ve bütün Galatasaraylıların bunu görmesini istiyorum."

Haberin Devamı

MAURO ICARDI'NİN CEZASI HAKKINDA AÇIKLAMA

"Icardi olayında tartışılması gereken husus bence şu. Biz dün akşam saatlerinde bir maça çıkacağız. Icardi tedbirsiz sevk edildiği için Icardi'ye göre taktik çalışması yapıldı. Takım buna göre hazırlanıp otobüse biniyor. Otobüste Icardi'nin sevk edildiği maddeye göre 1 maç ceza aldığını öğreniyorsunuz. Böyle bire şey olur mu? Takım bir maça hazırlanırken mevcut şartlara göre takımın kadrosuna değiştirecek bir durum olabilir mi? Tartışılması gereken konu bu. Tedbirsiz sevk edildiği için normal sürecin dışına çıkıldı. Takım Florya'dan çıktığında farklı bir takım var stada geldiğinde farklı bir takım var. Esastan tartışılması gereken konu bu. Icardi'ye verilen cezayı haksız buluyoruz. Benzer olaylar daha önce yapıldı ve para cezası verildi ama burada Icardi'ye bir maç ceza verildi. Daha önce söyledim 7 düvele karşı mücadele ediyoruz diye. Bahsettiğimiz konu buydu. Kimse şüphe etmesin Galatasaray bu savaştan galip çıkacaktır. Bugün Galatasaray camiasıyla, sporcusuyla bütünleşmek zorundadır. Birçok cephede savaşıyoruz."

Haberin Devamı

FENERBAHÇE'YE CEVAP

"Rakibimiz bir konuyu gözünden kaçırıyor. Bugün Galatasaray'ın yaptıklarıyla Galatasaraylılardan daha çok Fenerbahçe Spor Kulübü'nün yönetimi ilgileniyor. Bugün bizimle ilgili haberleri gerek trol hesaplarından gerek kendi hesaplarından gündemi değiştirmek istiyorlar. Bunu fark etmeniz lazım. Galatasaray bir koalisyona karşı savaşıyor. Koalisyonun içinde futbol bileşenlerinin birçoğu var. Orada yaşanan rezilliği unutturabilmek içni bugğn Galatasaray'la ilgili konular gündeme getirilerek gündemi değiştirmek istiyorlar. 1997'deki olayın bugünle ne alakası var? Böyle saçma bir şey olur mu? Herkesin kendi önüne bakması lazım. Bizim için önemli olan ülkemizin mutluluğu ve birlik beraberliği... Daha önce de aynı çağrıyı yaptım yine yapıyorum. Saha içinde kalalım. Sürekli bizi cevap verme zorunda bırakmayın. Sonuçları kötü olur. Maalesef bizi bu yöne çekiyorlar. Bu ateş üfleyerek sönmez. Herkes aklını başına alsın."