Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe Zorbay Küçük gündem yarattı! İrfan Can Kahveci’ye kırmızı kart göstermişti: Bu kadar olmuş

Zorbay Küçük gündem yarattı! İrfan Can Kahveci’ye kırmızı kart göstermişti: Bu kadar olmuş

Trendyol Süper Lig'in 11. haftasında oynanacak Fenerbahçe - Trabzonspor maçını Zorbay Küçük yönetecek. Maç öncesinde Zorbay Küçük gündem yarattı. Spor yazarı Deniz Çoban'ın Zorbay Küçük yazısı dikkat çekti. İşte detaylar...

Zorbay Küçük gündem yarattı! İrfan Can Kahveci’ye kırmızı kart göstermişti: Bu kadar olmuş

Trendyol Süper Lig'in 10. haftasında Fenerbahçe ile Trabzonspor, Kadıköy Ülker Stadyumu'nda karşı karşıya gelecek.

Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu tarafından yapılan atamaya göre mücadeleyi Hakem Zorbay Küçük yönetecek.

FENERBAHÇE HİÇ KAYBETMEDİ

Son yıllarda öne çıkan Hakem Zorbay Küçük şimdiye kadar sarı - lacivertlilerin dokuz maçında düdük çaldı. Fenerbahçe bu maçlarda yedi galibiyet ve iki beraberlik alırken hiç mağlup olmadı.

EN ÇOK TRABZONSPOR MAÇINI YÖNETTİ

Hakem Zorbay Küçük kariyerinde en fazla Trabzonspor maçlarında görev aldı. Küçük'ün yönettiği karşılaşmalarda bordo-mavililer sekiz galibiyet, dört beraberlik ve üç mağlubiyet aldı.

Fenerbahçe - Trabzonspor mücadelesine Hakem Zorbay Küçük'ün atanmasını yazarımız Deniz Çoban değerlendirdi.

OLMAZLAR İÇİNDE EN OLURU | DENİZ ÇOBAN

Zorbay Küçük’ün İrfan Can’a kırmızı kart gösterdiği Fenerbahçe-Trabzonspor maçı, halen hafızalarda... Bu maça da Zorbay Küçük’ü atamanın, hakemi daha sahaya çıkmadan tartışılır hale getireceği çok açıktı. Öyle de oldu. İsmi açıklandığı andan itibaren sosyal medyanın gündemine Zorbay Küçük oturdu. Diğer yandan, son yönettiği AntalyasporGalatasaray maçında da başarısızdı. Muslera’ya yapılan, ‘Kırmızı olur mu?’ diye tartışılan faule kart dahi göstermemiş, haklı olarak sinirlenen Muslera’ya sarı kart vermişti. Siniri artan Muslera, kendisini alkışlamış, bunu da görmemezlikten gelmişti. Penaltı beklentilerinde verdiği kararlar da kamuoyunda kabul görmemişti. Kısaca, Küçük’ün son maçında tatmin edici bir performansı yoktu. Performansı düşük olan hakemin, bu kadar önemli bir maça atanması da başka bir riski barındırıyor.

Haberin Devamı

‘Hakem kadrosu çok dar, yeterli sayıda tecrübeli ve yetenekli hakem yok!’ diye sezon başından beri yazıyorum. Hatta sezon sonuna doğru MHK’nin hakem atamakta zorlanacağını da iddia ediyorum. Fenerbahçe-Trabzonspor maçına Zorbay Küçük ataması da bu iddiamın ne kadar gerçekçi olduğunun göstergesi. Normal şartlarda bu maça Küçük’ü atamak makul görünmüyor. Ama öte yandan da bu karşılaşmaya atanabilecek diğer tecrübeli isimlere bakınca makul birini bulmakta zorlanıyorum. Dolayısıyla bu atama için, ‘MHK, olmazlar içinden, en olurunu bulmaya çalışmış, o da bu kadar olmuş!’ diyebilirim.

Haberin Devamı