Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe Transfer edilirken büyük tepki görmüştü! 3 Premier Lig kulübü peşinde

Transfer edilirken büyük tepki görmüştü! 3 Premier Lig kulübü peşinde

Yaz ayı transfer döneminde Maxi Gomez'le uzun bir süre ilgilenen, fakat son bir kararla Batshuayi'ye imza attıran Fenerbahçe yönetiminin bu hamlesi alkış topladı. Belçikalı golcü için 3 Premier Lig kulübü devreye girdi.

Transfer edilirken büyük tepki görmüştü! 3 Premier Lig kulübü peşinde

Süper Lig'de Galatasaray ile kıyasıya bir şampiyonluk yarışına giren ve UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda Sevilla ile karşılaşacak Fenerbahçe'de gelecek sezonun transfer planlaması da yapılmaya başlandı. Sarı-lacivertli birçok oyuncuya transfer teklifi gelirken İspanyol basını flaş bir iddia ortaya attı. İşte Fenerbahçe'deki son gelişmeler ve transferin ayrıntıları...

GÖZLER SEVILLA MAÇINDA

Fenerbahçe’de artık gözler UEFA Avrupa Ligi son 16 turu ilk maçındaki Sevilla mücadelesine çevrildi. Dev maç öncesi sarı-lacivertlilerde teknik heyet kapsamlı bir analiz hazırlıyor. Teknik direktör Jorge Jesus ve yardımcıları işlerini şansa bırakmadan detaylı bir analiz yapıyor. Hem avantajlı noktalar hem de dezavantajlı konular titizlikle masaya yatırılıyor.

"TURU İSTİYORUZ"

Fenerbahçe’de Macar stoper Attila Szalai, FB TV’de ‘Günün Röportajı’ programına katıldı. Szalai, Avrupa Ligi’nde Sevilla eşleşmesini değerlendirip, “Güçlü bir takım olduklarını biliyoruz. Bu sene iki farklı yüzleri var, diyebiliriz. Ligde çok iyi bir görüntü sergileyemiyorlar fakat Avrupa’da güçlü bir şekilde yollarına devam ediyorlar. Kaliteli oyuncuları var. Zor olacağını biliyoruz. Hazırlıklarımızı en iyi şekilde sürdüreceğiz. Hedefimiz tur atlamak” dedi.

Haberin Devamı

 

Başarılı savunmacı, “İlk maçı nerede oynadığımızın bir öneminin olduğunu düşünmüyorum, çünkü artık deplasman kuralı kalktı. İlk maçı deplasmanda oynayacağız, daha sonra ikinci maçı evimizde taraftarlarımızın da desteğiyle iyi bir şekilde geçirerek turu atlamak istiyoruz” diye ekledi.

İlk maçı perşembe akşamı deplasmanda oynayacak Fenerbahçe’de sıkı bir bir çalışma yürütülüyor.

İşte Sevilla karşılaşması öncesi son durum:

AVANTAJLAR: Sarı-lacivertliler geriden oyun kuran ve pasla çıkan rakiplerine karşı hep üstünlük sağladı. Sevilla da bu tarzda oynuyor. Geriden pasla çıkıyorlar. Fenerbahçe bu tip takımlara iyi pres yaparak baskı kurabiliyor. Zaman zaman 3’lü ve zaman zaman 4’lü oynayan Sevilla, merkez savunmada basit hatalar yapıyor. Son oynadıkları ve 6-1 kaybettikleri Atletico Madrid maçında merkezde çok ciddi savunma hatalarını yaptılar. Savunmada hep hazırlıksız yakalanıyorlar.

Haberin Devamı

DEZAVANTAJLAR: Sevilla’nın kadro kalitesi gerçekten iyi. Ayrıca İspanyol ekibi UEFA Avrupa Ligi’ni bugüne kadar 6 kez kazandı ve turnuvanın bu anlamda en başarılı takımı. Çok tecrübeliler. Ayrıca sonuç alabilme özellikleri var. Örneğin PSV eşleşmesinde rakipleri daha iyi oynarken bir anda 45-55 arası 3 gol atıp, turu atlayacak sonucu yakaladılar. Bu sebeple Fenerbahçe’nin her iki maçta da motivasyonunu hiç bozmaması lazım.

JORGE JESUS'TAN PLAY-OFF ÖNERİSİ

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, Portekiz basınına gündem yaratacak açıklamalarda bulundu. A Bola'ya açıklamalarda bulunan Portekizli teknik adam, deprem nedeniyle Süper Lig'den çekilen Gaziantep FK ve Atakaş Hatayspor'la karşılaşacak takımların hükmen galip sayılması hakkında görüşlerini açıkladı.

Deneyimli hoca şöyle konuştu: "Futbol yaşanan trajediden daha önemli değil, ama puan tablosu da bozuldu. Alternatif ne olabilir? Puanlar sahada kazanıldığı için iki takım çekilene kadar oynanan maçlar geçerli olmalı, ancak bundan sonra Gaziantep FK ve Hatayspor ile karşılaşacak olan takımlara puanlar verilmemeli. Daha sonra, en iyi dört takım, şampiyonu belirlemek için bir play-off'a katılabilir. Bu seçeneğin herhangi bir uygulanabilirliği olup olmadığını bilmiyorum."

Haberin Devamı

FENERBAHÇELİ BİRÇOK YILDIZ İÇİN TRANSFER İDDİALARI

Fenerbahçe'de bu sezon yıldızını parlatan Ferdi Kadıoğlu başta olmak üzere birçok oyuncu için transfer iddiaları gelmeye devam ediyor. Ferdi Kadıoğlu için Borussia Dortmund ve Napoli'nin teklifte bulunacağı iddia edilmişti. Sarı-lacivertlilerle sözleşmesi sona erecek Enner Valencia'nın adı ise Brezilya ekibi Internacional ile anılmıştı. Ayrıca Osayi-Samuel, Attila Szalai ve Arda Güler için de Avrupa'nın önde gelen kulüplerinden ilgi olduğu belirtilmişti.

 

İSPANYA'DAN BATSHUAYI İDDİASI

İspanyol basını Fenerbahçe'nin Belçikalı golcüsü Michy Batshuayi için İngiliz ekipleri West Ham United, Everton ve Crystal Palace'ın devrede olduğunu iddia etti.

Haberin Devamı

Haberde söz konusu 3 kulübün Batshuayi'yi renklerine bağlamak için yaz transfer döneminde girişimlere başlayacakları kaydedildi. Fenerbahçe ile sözleşmesinin 2024 yazında biteceğine vurgu yapılan haberde "Şu anda Fenerbahçe'de forma giyen Belçikalı futbolcuyu kadrosuna katmak için Everton, West Ham ve Crystal Palace şanslarını deneyecek. İngiliz futbolunu bilen Batshuayi için düşünülen bonservis sanıldığından daha ucuz olabilir. al Palace'ta oynadı. Bu sezon gerçekten çok iyi geçti, 23 maçta 15 gol attı. Everton ve West Ham'ın Premier Lig'de kalıp kalmayacakları henüz net değil bu yüzden Crystal Palace bu transferde avantajlı konumda. Batshuayi daha önce Chelsea ve Crystal Palace'da forma giymişti." denildi.

BATSHUAYI BU SEZON PARLADI

Geçtiğimiz sezon Beşiktaş'ta kiralık olarak forma giyen ve eleştiri toplayan Batshuayi, Fenerbahçe'yle kendini buldu. Sezon başında sarı-lacivertlilere transfer olan Belçikalı golcü, 23 resmi karşılaşmada 15 gol atarken 1 asist katkısında bulundu.

Transfermarkt verilerine göre Michy Batshuayi'nin piyasa değeri 10 milyon Euro... Fenerbahçe sezon başında Batshuayi'yi 3.5 milyon Euro'ya kadrosuna katmıştı.

Transfer edilirken büyük tepki görmüştü 3 Premier Lig kulübü peşinde