Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe İşte Sevilla'nın avantajları ve dezavantajları! 6-1 kaybettikleri maçta bile...

İşte Sevilla'nın avantajları ve dezavantajları! 6-1 kaybettikleri maçta bile...

Fenerbahçe’nin UEFA Avrupa Ligi son 16 turundaki rakibi Sevilla'nın savunmada basit hatalar yapması ve stoperlerin oluşan tehlikelere hep hazırlıksız yakalanmaları Jorge Jesus'un iştahını kabartıyor.

İşte Sevilla'nın avantajları ve dezavantajları! 6-1 kaybettikleri maçta bile...

Fenerbahçe’de artık gözler UEFA Avrupa Ligi son 16 turu ilk maçındaki Sevilla mücadelesine çevrildi. Dev maç öncesi sarı-lacivertlilerde teknik heyet kapsamlı bir analiz hazırlıyor.

Teknik direktör Jorge Jesus ve yardımcıları işlerini şansa bırakmadan detaylı bir analiz yapıyor. Hem avantajlı noktalar hem de dezavantajlı konular titizlikle masaya yatırılıyor.

TURU İSTİYORUZ

Skorer'in haberine göre; Fenerbahçe’de Macar stoper Attila Szalai, FB TV’de ‘Günün Röportajı’ programına katıldı. Szalai, Avrupa Ligi’nde Sevilla eşleşmesini değerlendirip, “Güçlü bir takım olduklarını biliyoruz. Bu sene iki farklı yüzleri var, diyebiliriz. Ligde çok iyi bir görüntü sergileyemiyorlar fakat Avrupa’da güçlü bir şekilde yollarına devam ediyorlar. Kaliteli oyuncuları var. Zor olacağını biliyoruz. Hazırlıklarımızı en iyi şekilde sürdüreceğiz. Hedefimiz tur atlamak” dedi.

Başarılı savunmacı, “İlk maçı nerede oynadığımızın bir öneminin olduğunu düşünmüyorum, çünkü artık deplasman kuralı kalktı. İlk maçı deplasmanda oynayacağız, daha sonra ikinci maçı evimizde taraftarlarımızın da desteğiyle iyi bir şekilde geçirerek turu atlamak istiyoruz” diye ekledi.

Haberin Devamı

 

İşte Sevilla karşılaşması öncesi son durum:

AVANTAJLAR: Sarı-lacivertliler geriden oyun kuran ve pasla çıkan rakiplerine karşı hep üstünlük sağladı. Sevilla da bu tarzda oynuyor. Geriden pasla çıkıyorlar. Fenerbahçe bu tip takımlara iyi pres yaparak baskı kurabiliyor. Zaman zaman 3’lü ve zaman zaman 4’lü oynayan Sevilla, merkez savunmada basit hatalar yapıyor. Son oynadıkları ve 6-1 kaybettikleri Atletico Madrid maçında merkezde çok ciddi savunma hatalarını yaptılar. Savunmada hep hazırlıksız yakalanıyorlar.

DEZAVANTAJLAR: Sevilla’nın kadro kalitesi gerçekten iyi. Ayrıca İspanyol ekibi UEFA Avrupa Ligi’ni bugüne kadar 6 kez kazandı ve turnuvanın bu anlamda en başarılı takımı. Çok tecrübeliler. Ayrıca sonuç alabilme özellikleri var. Örneğin PSV eşleşmesinde rakipleri daha iyi oynarken bir anda 45-55 arası 3 gol atıp, turu atlayacak sonucu yakaladılar. Bu sebeple Fenerbahçe’nin her iki maçta da motivasyonunu hiç bozmaması lazım.

Haberin Devamı

17 MAÇTIR SARI GÖRMEDİ

Sezonun flaş yıldızlarından Ferdi Kadıoğlu, müthiş bir fedakarlığa daha imza atıyor. Sarı-lacivertli yıldız tam 17 haftadır sarı kart sınırında olmasına karşın cezalı duruma düşmedi. Takımı için büyük bir önemi olan 23 yaşındaki futbolcu büyük önem taşıyor. Ferdi, 7 hafta daha sarı kart görmezse Pierre Van Hooijdonk’un 2003-04 sezonunda 24 haftalık sarı kart sınırında kalma rekorunu egale edecek.

 GÖZLER PERES'TE

Sarı-lacivertlilerde sakatlık konusunda şanssızlıklar yaşayan Luan Peres’in durumu yakından takip ediliyor. Brezilyalı savunmacının dizinde zorlamaya bağlı şiş meydana gelmişti. Sakatlıklar sonrası bu durumların yaşanabileceği ifade edildi. Zaman zaman bu tip durumların tekrar edebileceği, tamamen iyileşene kadar süreceği aktarıldı.

İşte Sevillanın avantajları ve dezavantajları 6-1 kaybettikleri maçta bile...