Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe İrfan Buz taraftarlara hak verdi! 'Yıldız futbolcunun verimsiz kalması düşündürücü'

İrfan Buz taraftarlara hak verdi! 'Yıldız futbolcunun verimsiz kalması düşündürücü'

Fenerbahçe'nin Konyaspor'u 4-0 yendiği maçın ardından yaptığı değerlendirmelerle dikkat çeken tecrübeli teknik direktör İrfan Buz, 57.dakikada oyundan alınırken ıslıklanan İrfan Can Kahveci hakkında "verimsiz kalması düşündürücü, çünkü solda verim veremiyor" ifadelerini kullandı.

İrfan Buz taraftarlara hak verdi! 'Yıldız futbolcunun verimsiz kalması düşündürücü'

Fenerbahçe, Süper Lig'de 23. haftanın erteleme maçında sahasında ağırladığı Konyaspor'u Enner Valencia (2), Joshua King ve Attila Szalai'nin attığı gollerle 4-0 mağlup etti. Teknik Direktör İrfan Buz, Fenerbahçe'nin rahat aldığı galibiyeti değerlendirdi.

İşte Fanatik'te 90 dakikanın değerlendirmesini yapan İrfan Buz'un o ifadeleri...

Konyaspor alanı daraltarak oynamaya çalıştı. Defansif oyunu tamamen savunma arkasına koşabilecekleri pozisyonlarla taçlandırmayı amaçladılar. Ancak gerek kadro eksikleri gerekse Fenerbahçe'nin orta alan baskısı buna müsaade etmedi. 311 pasla geçen bir ilk yarı oynandı Fenerbahçe adına.

Bu oyun anlayışında asıl mevkiileri oynatıldığı yerler olmayan iki oyuncu Lincoln ve Ferdi performansları önemli. Jesus ikisini de mümkün olduğunca öne çıkarmayı istedi ve goller bu şekilde geldi. Lincoln'ün yaptırdığı penaltı, Ferdi katkısıyla gelen ikinci gol. Yine Lincoln'le gelen ve farkı getiren vuruş... Özellikle Diouf'un erken kırmızısı maçın da erken kopmasına neden oldu.

Haberin Devamı

'VERİMSİZ KALMASI DÜŞÜNDÜRÜCÜ'

Fenerbahçe için daha zor geçme ihtimali olan müsabaka rahat bir şekilde geride kaldı. İrfan'ın verimsiz kalması düşündürücü, çünkü solda verim veremiyor. Daha önce de çalıştığım bir oyuncu olduğu için biliyorum. Solda kendisini iyi hissetmiyor.

VALENCİA VE JESUS

Valencia parantezi de açmak şart... Sarı-Lacivertli takım için Jesus'un oynatmaya çalıştığı kaotik hücum futbolunda onun gibi gezgin, arayan ve zorlayan oyuncular değerli. Valencia da bunu fazlasıyla lehine kullanıyor. İstiyor ve buluyor. Ayrılık iddiaları varken ne kadar önemli bir oyuncu olduğunu bir kez daha gösterdi. Konyaspor'a gelirsek... Hoca değişikliğinin hâlâ etki edemediğini görüyoruz. Elbette eksiklerin sayısı burada planı işletme adına sıkıntıyı artırıyor. Ancak sonuçların negatif yönde üst üste gelmesi tedirginliği artırıyor.

İrfan Buz taraftarlara hak verdi Yıldız futbolcunun verimsiz kalması düşündürücü