Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe Erling Haaland'ın rakibi Rashford değil Enner Valencia

Erling Haaland'ın rakibi Rashford değil Enner Valencia

Konyaspor maçında attığı 2 golle yönetime adeta mesaj gönderen Enner Valencia, M.City'nin dünyaca ünlü yıldızı Erling Haaland'ın rekorlarına ortak olmaya başladı.

Erling Haaland'ın rakibi Rashford değil Enner Valencia

Süper Lig'de Fenerbahçe forması giyen Ekvadorlu futbolcu Enner Valencia, attığı gollerle gol makinasına dönüştü. Valencia, gösterdiği bu performans ile İngiltere Premier Lig ekiplerinden Manchester City'nin dünyaca ünlü yıldızı Erling Haaland'ın kırdığı rekorlara ortak oldu.

SON 3 MAÇTA 7 GOL

Milliyet'te yer alan habere göre; Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe forması giyen Enner Valencia, sarı-lacivertli forma ile bu sezon ligde 19 resmi müsabakaya çıktı. Ekvadorlu yıldız, söz konusu maçlarda tam 22 kez rakip fileleri sarsmayı başardı ve bunun yanında takım arkadaşlarına 4 kez gol pası verdi. Öte yandan Enner Valencia, Süper Lig'de çıktığı son 3 maçta 7 gol kaydetti.

HAALAND 27 GOLE ULAŞTI

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Manchester City'de forma giyen Erling Haaland ligde 24 maça çıktı. Norveçli futbolcu söz konusu müsabakalarda 27 kez gol atarken 4 de asist yaptı.

VALENCİA, HAALAND'IN ORTALAMASINI GEÇTİ

Enner Valencia, gösterdiği performans ile dikkat çekti. 33 yaşındaki tecrübeli futbolcu, maç başına 1.15 gol ortalamasına ulaştı. Sarı lacivertli futbolcu, lig kategorisinde Premier Lig'de şampiyonluk mücadelesi veren Manchester City'nin yıldız futbolcusu Erling Haaland'ı da geçmeyi başardı.

Haberin Devamı

HAALAND İLE 2 REKORA DA ORTAK OLDU

23 yaşındaki Norveçli futbolcu Erling Haaland, Premier Lig'de çıktığı toplam 24 maçta 27 gol kaydetti. Haaland'ın maç başı gol ortalaması 1.13. Liglerin seviyesinin farklı olmasından ötürü elbette Haaland'ın istatistiği nitelik olarak daha önde. Bu arada bu sezon 20 gol barajını aşan iki oyuncu da sadece Valencia ile Haaland oldu. İki oyuncu ayrıca 7'şer kez bir maçta 2 ve üstü en çok gol atan futbolcu oldu.

Erling Haalandın rakibi Rashford değil Enner Valencia