Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe Geçen sezon Galatasaray'a bu sezon Ankaragücü'ne! Cankurtaran Crespo

Geçen sezon Galatasaray'a bu sezon Ankaragücü'ne! Cankurtaran Crespo

Geçtiğimiz sezon Galatasaray maçında attığı son dakika golüyle Fenerbahçe'ye galibiyeti getiren Crespo'nun Ankaragücü karşısında 90+6'da golü bulması camiayı kenetlendirmeye yetti.

Geçen sezon Galatasaray'a bu sezon Ankaragücü'ne! Cankurtaran Crespo

Ankaragücü karşısında uzatmalarda geri dönüşe imza atan Fenerbahçe’de Teknik Direktör Jorge Jesus’un basın toplantısı yine çok dikkat çekti. Hem yayıncı kuruluşta hem de daha sonra basın toplantısında yaptığı açıklamalarla ses getiren Portekizli hoca, geleceğe dair adeta şifreler sundu.

Özellikle Başkan Ali Koç’la yaptığı görüşmeden bahsederken, “Başkan kalmazsa ben de kalmam” söylemi dikkat çeken Jesus, herkesi şaşırttı. Koç’un görevde bir senesinin daha olmasına rağmen, sezon sonunda bırakma ihtimalinden söz etmesi kafaları karıştırdı. 2018’ten bu yana başkanlık koltuğunda oturan Ali Koç henüz şampiyonluk yaşama şansını elde edemedi. Bu nedenle, “Bu sezon da şampiyonluğun kaçması halinde Fenerbahçe’de seçime mi gidilecek?” sorusu akıllara geldi.

Beşiktaş’a karşı 4-2 kaybedilen derbi sonrası da çokça tartışılan bu konu, Jorge Jesus’un açıklamalarıyla tekrar gündeme taşındı. Başkan Ali Koç’a çok saygı ve sevgi duyduğunu vurgulayan deneyimli teknik adam, gelecek sene kalma şartını da bu duruma bağladı. Jesus, ilk kez geleceğine dair net bir ifade kullandı.

Haberin Devamı

Öte yandan Jorge Jesus’un taraftarlara yönelik açıklamaları da dikkatlerden kaçmadı. Bir kez daha tribünlere eleştiri getiren sarı-lacivertlilerin teknik patronu, hem futbolcularına yönelik ıslıklamalar hem de takıma yeteri kadar destek verilmemesiyle ilgili konuştu. Jesus, Karagümrük maçından sonra da, “Taraftar bizim kadar inanmıyor” görüşünü dile getirmişti.

CRESPO HERKESİ KURTARDI

90+6. dakikada attığı golle Fenerbahçe’ye çok kritik bir 3 puan kazandıran Miguel Crespo aynı zamanda yönetime oluşacak istifa sesleri ve futbolcular ile teknik ekibe gelecek tepkileri de önledi.

Oyuna sonradan girip, 90+6. dakikada ağları bularak 2-1’i getiren Miguel Crespo, sadece 3 puanı kurtarmadı. Portekizli yıldız, aynı zamanda, tribünlerde oluşabilecek ‘yönetim istifa’ seslerini önledi. Çünkü Ankaragücü’nün 81. dakikada 1-0 öne geçtiği golden sonra statta, ‘yönetim istifa’ tezahüratları duyulmaya başlanmıştı.

Crespo, ayrıca futbolcular ve teknik heyetin de görebileceği tepkilerin önüne geçti. Daha maç oynanırken Rossi, Valencia ve İrfan Can Kahveci’ye yönelik ıslıklamalar dikkat çekmişti. Ancak Crespo’nun galibiyeti getiren golü sonrası maçın ardından takım kenetlenme yaşadı, orta sahada birlik beraberlik görüntüsü verildi.

Haberin Devamı

Öte yandan Crespo kritik gollerine devam etti. Geçen sene Galatasaray deplasmanında uzatmalarda 2-1’lik galibiyet golünü atan tecrübeli orta saha, önceki gün de benzer şekilde sahneye çıktı, uzatmalarda Ankaragücü’nü yıkan golü kaydetti.

LİGİN EN İYİSİ FENERBAHÇE

Bu sezon geri dönüşleriyle dikkat çeken Fenerbahçe, bu konuda hem ligde hem de Avrupa’da öne çıktı.

Ligde geri dönüşlerle beraber tam 20 puan çıkaran F.Bahçe, bu konuda ligin en iyisi oldu. UEFA Avrupa Ligi gruplarında da Rennes’e karşı iki maçta da benzer bir tablo çizen Jesus’un öğrencileri, deplasmanda 2-0’dan, içeride de 3-0’dan dönerek beraberliği kurtarmıştı.

Öte yandan maçların 80. dakikalarından sonra 20 gol atan sarı-lacivertliler, yine bu alanda da ligin lideri oldu. Önceki günkü 2-1’lik Ankaragücü galibiyeti başta olmak üzere 2-2 ve 3-3 biten Rennes maçları, 5-4 kazanılan Karagümrük maçı, son 3 lig maçının 3’ünün de geriden gelip kazanılması sezonun öne çıkan detayları oldu.

Haberin Devamı

ÖNE GEÇMEK YARAMADI

Ligde son 4 maçın 3’ünde geri düşüp kazanan F.Bahçe, sadece Beşiktaş derbisinde öne geçmesine rağmen yenildi. Sarı-lacivertliler; Alanyaspor, Karagümrük ve Ankaragücü karşısında 1-0 geri düşse de maçları çevirdi. Beşiktaş önünde ise 1-0 öne geçen Jesus’un ekibi, 4-2’lik mağlubiyet aldı.

GÖZLER BAŞAKŞEHİR'DE

Ankaragücü galibiyetiyle lig yarışında nefes alan Fenerbahçe’de gözler hemen Başakşehir maçına çevrildi. 19 Nisan Çarşamba akşamı deplasmanda Başakşehir’in rakibi olacak sarı-lacivertliler, kritik mücadeleden galibiyetle ayrılmak istiyor. Öte yandan Fenerbahçe’de dün Ankaragücü önünde oynayan isimler yenilenme çalışması yaparken, diğer futbolcular antrenman programını uyguladı.

FİKSTÜR TEPKİSİ

Jorge Jesus’un basın toplantısında fikstürle alakalı eleştirisi gözlerden kaçmadı. Şampiyonluk yarışındaki rakipleri Galatasaray’ın her hafta kendilerinden önce oynamasına tepki gösteren Jesus, böyle bir fikstürün nasıl olduğunu anlayamadığını belirtti. Türk futbolunda birçok konuda akıl almaz gelişmelerin olduğunu savunan Portekizli çalıştırıcı, özellikle şampiyonluk adayı Galatasaray ile Fenerbahçe’nin dönüşümlü olarak önce oynaması gerektiğini vurguladı.

Haberin Devamı

 OYUNCULARA KALKAN OLDU

Sezon başından bu yana taraftarların tepkileri karşısında oyuncularına kalkan olmaya çalışan Jorge Jesus, bir kez daha öğrencilerini savundu. İrfan Can Kahveci ve Valencia için özel bir konuşma yapan Portekizli futbolcu, taraftarlara yeniden seslendi, destek istedi. Sezon başında Altay Bayındır konusunda da futbolcusunun arkasında duran Portekizli çalıştırıcı, İrfan Can Kahveci’ye de özel olarak sahip çıktı. (Skorer)

Gazete Vatan

" rel="box">Gazete Vatan