Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe 'Geçen sezon 1,3 milyon euro o verdi, ben 2,5 milyon euro istedim'

'Geçen sezon 1,3 milyon euro o verdi, ben 2,5 milyon euro istedim'

Tecrübeli teknik direktör Mustafa Dalcı ile 1,5 yıllık anlaşma yapan Gençlerbirliği'nde Başkan Niyazi Akdaş, Arda Güler hakkında da çok önemli açıklamalarda bulundu.

'Geçen sezon 1,3 milyon euro o verdi, ben 2,5 milyon euro istedim'

Spor Toto 1’inci Lig ekibi Gençlerbirliği, teknik direktör Mustafa Dalcı ile 1.5 yıllık mukavele imzaladı.

NİYAZİ AKDAŞ: İNŞALLAH ÖNÜMÜZDEKİ SENELERDE GERÇEK YERİMİZ OLAN SÜPER LİG’E ÇIKARIZ

İmza töreninde konuşan Gençlerbirliği Başkanı Niyazi Akdaş, 4 hafta kendi imkanları ile sahaya çıktıklarını ve çeşitli teknik direktörlerle görüştüklerini ifade ederek, "Bu süre zarfında gönlümüze çok yatan Dalcı hocam ile anlaşmaya karar verdik. Altay maçı ve sonrasında hocamla beraber olacağız. Hocamın gelirken tek şartı vardı, transferi açın ben öyle gelirim. Transferi açacağımızın ışıkları görüldü. Allah’ın izniyle o işi de halledip Gençlerbirliği’ni önümüzdeki yıllarda layık olduğu yerlere getirmeye hocam ve yönetim olarak kararlıyız. Daha da iddialıyız, inşallah önümüzdeki senelerde gerçek yerimiz olan Süper Lig’e çıkarız" dedi.

'ALİ KOÇ BİLE İKİ OYUNCU VEREBİLİRİM DEDİ'

Başkan Akdaş, MKE Ankaragücü'nden oyuncu transferi yapacaklarına yönelik iddialara ilişkin "Biz Ankara takımıyız, iki kardeş kulübüz. Her zaman tatlı atışmalar olsa bile sonunda aynı şehrin takımıyız. Birbirimize yardım etmek zorundayız. Hocam isterse alır, istemezse başka bir yerden alır. Hatta Ali Koç bile 'İki oyuncu verebilirim.' dedi. Galatasaray ve Eyüpspor da 'Oyuncu vereyim.' dedi. Herkes Gençlerbirliği'nin ligde kalmasını arzuluyor. Çünkü Gençlerbirliği tertemiz tarihi olan 100 yıllık bir kulüp. İlhan ağabeyin de kişiliği ve Türk sporuna katkısı önemli. Onun hatırası için her kulüp Gençlerbirliği'ne katkı vermeye çalışıyor" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

ARDA GÜLER AÇIKLAMASI

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç ile yaptığı görüşmeyle ilgili soru üzerine Akdaş, şöyle devam etti: "Arda Güler'le ilgili Sayın Ali Koç ile konuştuk. O kadar nazik davrandı ki sakat ayağıyla beni arabaya kadar uğurladı ama para konuşmadık. Geçen sezon 1,3 milyon euro o verdi, ben 2,5 milyon euro istedim. Sanki ben şu an 2,5 milyon euro istiyormuşum gibi algı yaratılıyor. Bütün eski şeyleri yazıp yazıp duruyorlar, hiç alakası yok. 1 kuruş para konuşmadık. Onun bana söylediği; 'Ben bir paket hazırlayacağım, bu paketle de sizin transfer yasağına büyük katkı vermeye çalışacağım.' Şimdi biz ondan haber bekliyoruz. Bazı atılımlarımız daha var, onları da bekliyoruz. Transfer yasağını açacağımıza inanıyorum. Hatta ocak ayından önce açalım istiyoruz ki yeni transferlerle ön protokol yapıp onları takıma adapte edebilelim."

Haberin Devamı

 

MUSTAFA DALCI: AMACIMIZ GENÇLERBİRLİĞİ’Nİ BU DURUMDAN KURTARMAK

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Mustafa Dalcı, Türk futbolunda bir kültüre sahip olan lokomotif bir kulübe geldiğini ifade ederek, "Anlayışı ve prensipleri belli olan bir kulüp. Bunları düşününce buraya hayır demek kolay olmuyordu. Değerli başkanımla 1 hafta boyunca istişareler halindeydik. Taleplerimiz kendilerine ilettik. Onlar da tüm gücüyle bu isteklerimizi ve taleplerimizi yerine getirdi. Amacımız belli, bulunduğumuz bu durumdan Gençlerbirliği’ni bir an önce kurtarmak. Bir projeye geldik. İnşallah bu sene hep birlikte bir güç birliği yaparak Gençlerbirliği’ni bulunduğu bu durumdan kurtarmak ve layık olduğu Süper Lig’e tekrar çıkarmak istiyoruz. Bu anlayışla, bu hırsla bu arzuyla şu anda karşınızdayız. Bunu hep beraber başararak bu mutluluğu birlikte yaşarız diye düşünüyoruz" diye konuştu.

Haberin Devamı

"OYUNCULARIN ÖZGÜVENLERİNİ TEKRAR YERİNE GETİRMEK İSTİYORUZ"

Kadro değerlendirmesinde bulunan ve hedeflerden bahseden Dalcı, "Alabileceğimiz bütün puanlara talibiz. Alacağımız her puan bizim için 2’nci yarıda çok büyük avantaj olacak. Oyuncuları fiziksel anlamda çok yeterli görüyorum. Mental olarak bir çöküşte olduklarını hissediyorum ve tahmin ediyorum. Bunları mental olarak belli bir seviyeye çıkartıp, özgüvenlerini tekrar yerine getirip yarışmaya ve yeni bir sayfa açtığımız net bir şekilde ifade ederek onların şu 6 maçlık periyotta var olan maksimum gücümüzle mücadelemize devam edeceğiz. 2’nci yarıda transfer yasağının açılmasıyla beraber kulüp içerisinde istişarelerimizle belli planlamamız var. Doğru olan ve kulübü kurtarması gereken hamleler neyse hep birlikte yapacağız" dedi.

Haberin Devamı

Teknik direktör Mustafa Dalcı, yaklaşık 7 yıldır beraber çalıştığı ekibi ile Gençlerbirliği’nde de beraber çalışacağını ve teknik sorumlu Medet Coşkun’un da ekipte yer aldığını sözlerine ekledi.

Geçen sezon 1,3 milyon euro o verdi, ben 2,5 milyon euro istedim