Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe Galatasaray yeni yuvasının temelini attı! Törende Fatih Terim, Ünal Aysal ve Burak Elmas'ı...

Galatasaray yeni yuvasının temelini attı! Törende Fatih Terim, Ünal Aysal ve Burak Elmas'ı...

Galatasaray'da Kemerburgaz Metin Oktay Tesisleri'nin temel atma töreni tarihi anlara sahne oldu. Galatasaray'da görev yaptığı dönemlerde sancılı ayrılıklar yaşayan Fatih Terim ile başkanlardan Ünal Aysal ve Burak Elmas bir araya geldi. Fatih Terim'in törende yaptığı konuşmanın ardından Ünal Aysal ve Burak Elmas ile tokalaşması dikkatlerden kaçmadı.

Galatasaray yeni yuvasının temelini attı! Törende Fatih Terim, Ünal Aysal ve Burak Elmas'ı...

Galatasaray Futbol A Takımı ve Akademi'nin yakın zamanda taşınacağı Kemerburgaz Metin Oktay Tesisleri'nin temel atma töreni tarihi anlara sahne oldu. Galatasaray'da görev yaptığı dönemlerde sancılı ayrılıkların yaşandığı Fatih Terim ile görev yaptığı başkanlardan Ünal Aysal ve Burak Elmas ile tokalaşması dikkatlerden kaçmadı. İşte ayrıntılar...

DURSUN ÖZBEK: YENİ YUVAMIZ HAYIRLI OLSUN

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Kemerburgaz Tesisleri'nin temel atma töreninde açıklamalarda bulundu.

Dursun Özbek şu açıklamaları yaptı:

"Bugün Türkiye Cumhuriyeti'nin tarihindeki dönüm noktasından biri olan 19 Mayıs'ın 104. yılı. Gazi Mustafa Kemal'in Samsun'a ayak basması sadece ulusumuzun kurtuluş savaşındaki ilk adımı değil, Türkiye'yi ileriye götürecek genç fikirlerin doğuşudur. Bu yüzden bugün Mustafa Kemal tarfından gençlere armağan olmuştur. Kimsenin hayalini kuramadığı hedefler işte bu genç fikirlerden doğmuştur. Kurucumuz Ali Sami Yen ve arkadaşları tarafından belirlenen Türk olmayan takımları yenmek tam da böyle bir hedeftir. Bu töreni normalde 22 Şubat'ta yapıyorduk. Deprem felaketi sebebiyle bugün yapmak zorunda kaldık. Bu tesis torunlarımıza bırakacağımız en önemli miraslardan biri olacak. Galatasaray şanlı geçmişiyle, başarılarıyla cumhuriyetin en önemli spor kulübüdür. Cumhuriyetin 100. yılında Cumhuriyetin yüz'ü olmak en çok Galatasaray'a yakışmıştır. Galatasaray'ımızı bu projelerle daha büyük başarılara ulaştıracağız. Mustafa Kemal'in gençlerle igili bir sözü çok değerli, "Biz her şeyi gençlere bırakacağız. Bütün ümidim gençliktedir." diyor. Bizim de ümidimiz gençliktedir. Yaşadığımız birlik ortamı Galatasaray için çok önemlidir. Yaşasın Galatasaray"

Haberin Devamı

ESKİ BAŞKANLAR AÇIKLAMALARDA BULUNDU

Galatasaray'ın efsane başkanı Faruk Süren törende ilk söz alan başkan oldu. Süren, "Bugün bizim için çok önemli bir gün. Florya'nın başlangıcından beri bunları hatırlıyorum. Yeni ve çağdaş bir tesis yapılıyor. Gurur duyuyorum burada olduğum için, gurur duyuyorum Galatasaraylı olduğum için. Tesislerimiz hayırlı olsun" sözlerini kullandı.

Haberin Devamı

Kemerburgaz Metin Oktay Tesisleri'nin temel atma töreninde geçmiş başkanlar da açıklamalarda bulundu. Eski başkanlardan Adnan Polat, "Bugün çok önemli bir gün. Büyük Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmet ve minnetle anıyorum. Uzun yıllar Florya'da mesai harcadık hepimiz. İnşallah yeni tesisimizde Galatasaray ve Türk sporuna çok iyi sporcular yetişir. Emeği geçen Dursun Özbek, Erden Timur ve tüm yönetici arkadaşlarımızı tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı.

Ünal Aysal ise "Başkan ve yöneticilerimize teşekkür ediyoruz. Markamızın geleceği için çok önemli bir adımdır. Kutluyorum." sözlerini kullandı.

Galatasaray'ın tarihi başarılarında imzası olan eski başkanlardan Alp Yalman, "Bugün bir gurur içerisindeyim. Yeni tesislerimizin hayırlı olmasını diler, herkesi hürmetle selamlarım." dedi.

Galatasaray'ın Dursun Özbek'ten bir önceki başkanı Burak Elmas da törende söz alanlar arasında yer aldı. Elmas, Kemerburgaz Tesisleri'nde emeği geçenlere teşekkür konuşması gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

FATİH TERİM: BU FORMA ADANMIŞ HAYATLARIN UMUDUDUR

Kemerburgaz Tesisleri'nin temel atma töreninde söz alan Galatasaray'ın efsane teknik direktörü Fatih Terim, kulübün tarihinde giydiği ilk formasını Kemerburgaz Tesisleri'nin zaman kapsülüne koydu.

Fatih Terim burada yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

"Galatasaray formasını elinize aldığınız zaman çok hafif görünebilir ama renkleriyle, armasıyla, üzerine akıtılan teriyle, çok ağır ve çok büyüktür. Özellikle de giydiğimiz için, onun ağırlığını, onun büyüklüğünü, gerek futbolculuğumuzda gerekse teknik adamlığımızda çokça hissetmişizdir. Bu forma, ben Galatasaraylıyım diyen herkesin gurur kaynağıdır. Bu forma, adanmış hayatların umududur. Umarım yeni tesisimiz, Florya'daki o birlikteliği, o aile hayatını yakalar ve burada Cumhuriyete layık, bugünün manasını iyice hissetmiş, bu formayı üzerine terleten oyuncular yetiştirir."

TERİM'DEN TÖREN SONRASI AÇIKLAMA

Galatasaray'ın eski teknik direktörü Fatih Terim, "Florya'ya hep beraber sahip çıktık. Orayı büyük bir ailenin merkezi yaptık. Oradan da birçok oyuncu Galatasaray'a hizmet etti, çok büyük başarılar elde etti. Bugün de Galatasaray böyle bir merkezin açılışını yaptı. Ümit ediyorum ki Florya'dan çok daha güzel olacak" dedi.

Haberin Devamı

Galatasaray Spor Kulübü Kemerburgaz Metin Oktay Tesisleri'nin temel atma töreni; başkan Dursun Özbek, kulübün eski başkanları, yönetim kurulu üyeleri, sporcular ve camianın önde gelen isimlerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Temel atma töreninin ardından sarı-kırmızılı ekibin önemli isimlerinden Fatih Terim, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Böyle tesislerin, kulüpler için çok önemli olduğuna dikkat çeken Fatih Terim, "Belli ki özlemişsiniz, öyle görünüyor. Tabii kulübün antrenman merkezleri, kulüpler için çok önemlidir. Burada her yaştan sporcuyu en iyi şekilde antre eden durumda olmak isterler. Dünyada son yıllarda baktığınızda Avrupa'nın çeşitli yerlerinde antrenman merkezlerinin çok modern yapıldığını görüyoruz. Onun için antrenman sahası arayarak, boş bulduğu yerde antrenman yapan bir nesilden gelen ben, daha sonra Florya'ya hep beraber sahip çıktık. Orayı büyük bir ailenin merkezi yaptık. Oradan da birçok oyuncu Galatasaray'a hizmet etti, çok büyük başarılar elde etti. Bugün de Galatasaray böyle bir merkezin açılışını yaptı. Ümit ediyorum ki Florya'dan çok daha güzel olacak. Oranın biriktirdiği anı ve başarıların üstüne çıkacak inşallah. Ülkemizde bunun bir an önce herkes tarafından yapılması gerekiyor, geç kaldığımızı düşünüyorum. Başarıda çok büyük rol oynayan şeylerden birisi de merkezlerdir. Orayı tekrar bir aile yapmak, oranın önemini anlatmak, oranın sihirli havasını gençlerin hissetmesini sağlamak kurumlara, kulüplere çok büyük başarılar getirir. İnşallah hayırlısı olur. Emeği geçen herkesi kutluyorum. Sayın başkan ve yönetim kurulundaki arkadaşlarımızın ellerine sağlık. Bir de Akif Bey var unutmayalım. Buralar için beraber çok toplantı yaptık. Ona da teşekkür ederiz. Böyle kazandırılacak her tesis, ülkemize yapılacak en büyük hizmettir" şeklinde konuştu.

FATİH TERİM ESKİ BAŞKANLARLA SELAMLAŞTI! BURAK ELMAS VE ÜNAL AYSAL DETAYI

Fatih Terim, Galatasaray'ın tarihte giydiği ilk formayı yeni tesislerin zaman kapsülüne koyduktan sonra törende konuşma gerçekleştiren eski başkanlarla selamlaştı.

Terim'in Galatasaray'da görev yaptığı iki ayrı dönemde birlikte çalıştığı ve sorunlu bir şekilde ayrıldığı Ünal Aysal ve Burak Elmas ile tokalaşması dikkatlerden kaçmadı.

Burak Elmas geçtiğimiz sezon başkan seçilmesinin ardından Fatih Terim'i göreve getirmiş fakat Giresunspor ile oynanan ligin ikinci yarısının ilk maçında alınan mağlubiyetin ardından efsane teknik direktörle problemli bir şekilde yollar ayrılmıştı.

Burak Elmas, Fatih Terim'in yerine göreve Domenec Torrent'i getirmişti.