Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe Fenerbahçe'den Napoli'ye transfer olmuştu! Kim Min Jae'nin yeni takımı belli oldu

Fenerbahçe'den Napoli'ye transfer olmuştu! Kim Min Jae'nin yeni takımı belli oldu

Fenerbahçe'den Napoli'ye transfer olan ve İtalya'daki ilk sezonunda Güney ekibiyle şampiyonluk sevinci yaşayan Kim Min Jae, yeni takımına imza atmak üzere. Güney Koreli yıldızın evi bile tutulurken bonservis bedeli ortaya çıktı.

Fenerbahçe'den Napoli'ye transfer olmuştu! Kim Min Jae'nin yeni takımı belli oldu

Fenerbahçe'den 18 milyon euro karşılığında Napoli'ye transfer olan Kim Min Jae, İtalya'daki ilk sezonunda şampiyonluk sevinci yaşadı. Kalidou Koulibaly'nin Chelsea'ye transfer olmasının ardından Senegalli yıldızın yerine transfer edilen Güney Koreli yıldız, performansıyla adından söz ettirdi. Transferin de gözde isimlerinden biri haline gelen Kim Min Jae'nin yeni adresi netlik kazandı. Güney Koreli yıldızın evi bile tutulurken bonservis bedeli ortaya çıktı.

TRANSFER LİSTELERİNE GİRDİ

Geçen sezon Fenerbahçe'de gösterdiği başarılı performansla alkış alan ve taraftarlar tarafından da kısa bir sürede sevilen Kim Min Jae, sezonun bitmesinin ardından 18 milyon Euro'ya İtalyan ekibi Napoli'ye transfer olmuştu. Napoli'de gösterdiği performansla Avrupa'nın büyük kulüplerinin transfer listesine giren Kim Min Jae'yi PSG, Manchester City ve Manchester United'ın transfer etmek istediği ve kendisini gözlemlemek için de scout ekiplerinin görevlendirildiği söylenmişti.

NAPOLI'YE OLUMLU YANIT VERMEDİ

La Gazetta dello Sport'un yapmış olduğu haberde Napoli'nin Kim Min Jae'ye 2 milyon Euro olan ücretinde bir iyileştirmeye giderek defans oyuncusuna yıllık 6 milyon Euro önerdiğini ancak Kim Min Jae'nin bu teklife henüz olumlu bir yanıt vermediği yazılmıştı.

Haberin Devamı

SERBEST KALMA MADDESİ 48 MİLYON EURO

Napoli ile olan sözleşmesinde '2023 Temmuz ayının ilk 15 gününde 48 milyon Euro'ya serbest kalabilir' maddesi olan Kim Min Jae için Napoli'nin bu rakamı 65 milyon Euro'ya yükseltmek istediği biliniyor.

MENAJERİ İDDİALARI YALANLAMIŞTI

Defans oyuncusunun menajeri transfer iddialarının doğru olmadığını söyleyerek iddialara son noktayı koydu. Menajerin yaptığı açıklamada "Manchester United iddiaları doğru değil. Şu anda, Kim Min Jae sadece sezonu bitirmeye odaklandı. İngiltere Premier Ligi söz konusu olduğunda, Şampiyonlar Ligi elemeleri ya da final sıralaması henüz kararlaştırılmadı. Bu yüzden bunun için hareket etmeye gerek yok." ifadelerini kullandı.

ASKERE GİDECEK

Transfer iddiaları için yapılan bir diğer haberde Kim Min Jae'nin haziran ayında zorunlu askeri eğitiminin olduğunu bu yüzden de yapılacak herhangi bir anlaşmanın o tarihten önce tamamlanmasının beklenmediği ve temsilcilerinin geleceğine karar vermek için bir acelede bulunmadığını söyledi.

Haberin Devamı

İTALYA'DAN BOMBA İDDİA: EVİ BİLE BULUNDU

Manchester United ve Manchester City'nin durumunu yakından takip ettiği Kim Min Jae için flaş bir transfer iddiası daha ortaya atıldı. Il Mattino'da yer alan habere göre Manchester United yetkilileri, yıldız oyuncunun Manchester'da oturacağı evi bile buldu. Haberde bu ayrılığın Napoli istemesi bile gerçekleşeceğine vurgu yapıldı. Oyuncunun serbest kalma bedelini ödeyecek olan Manchester United, Napoli'ye söz hakkı tanımadan Kim Min Jae'yi kadrosuna katabilecek.

Il Mattino'daki haberin detayında Manchester United'ın Kim ile anlaşma sağladığı ve İngiltere'nin Alderley Edge yerleşkesindeki villasının bile tutulduğu belirtildi. Haberde Manchester United'ın 65 milyon euroya kadar ulaşabilecek bir bonservis teklif etmeyi düşündüğüne yer verildi. Kim Min Jae'nin Manchester United'tan yıllık 9 milyon euro kazanacağı bilgisine yer verildi.

Haberin Devamı

UNITED, LİNDELÖF'Ü TAKASLA ÖNERMEYİ DÜŞÜNÜYOR

Napoli Başkanı Aurelio De Laurentiis'in yapılacak ödemeyi taksitlendirmek istemediği ve tek seferde tüm bonservis bedelini almak istediğine yer verildi. Manchester United'ın pazarlıklarda indirime gidilmesi için Napoli'ye İsveçli Victor Lindelöf'ü de takasta önerdiği iddia edildi.

Bun rağmen Aurelio De Laurentiis'in takasa sıcak bakmadığı ve sadece tek seferde ödemek şartıyla bonservis bedelinin tamamını istediği ifade edildi. Napoli'de Victor Osimhen için bazı tekliflerin gelmesi bekleniyor. Haberde Napoli'nin 160 milyon euro talep edeceği fakat Avrupa'dan hiçbir takımın bu rakamlara çıkamayacağı belirtildi.

EN FAZLA KAZANANLAR ARASINDA YER ALACAK

Manchester United'ın Kim Min Jae transferini tamamlaması durumunda Güney Koreli yıldıza 9 milyon euro yıllık ücret ödeyecek. Manchester United'ta en fazla kazanan oyuncu yıllık 22 milyon 500 bin euroluk ücretiyle David De Gea. İspanyol kalecinin ardından Jadon Sancho yıllık 21 milyon euro, Raphael Varane 20 milyon euro, Martial 15 milyon euro, Bruno Fernandes 14 milyon euro, Marcus Rashord 12 milyon euro ve Maguire ise 11 milyon 200 bin euro kazanıyor.

Haberin Devamı

Kim Min Jae bu isimlerin takımda kalması durumunda en fazla yıllık ücret kazanan 8'inci futbolcu olacak. Ayrıca Maguire'ın takımdan ayrılması durumunda ise en fazla kazanan savunma oyuncusu olacak.

Fenerbahçeden Napoliye transfer olmuştu Kim Min Jaenin yeni takımı belli oldu