Gazete Vatan Logo
Fatih Karagümrük Spor Barcelona önce Pirlo'ya gitti olmayınca Xavi ile anlaşmaya vardı

Barcelona önce Pirlo'ya gitti olmayınca Xavi ile anlaşmaya vardı

Ronald Koeman'la yollarını ayıran Barcelona Başkanı Johan Laporta'nın önce Pirlo'ya gittiği İtalyan hocayla anlaşmanın olmaması üzerine Xavi'yle el sıkıştığı öğrenildi.

Barcelona önce Pirlo'ya gitti olmayınca Xavi ile anlaşmaya vardı

Bu sezon başında hocalık kariyerindeki ikinci durağı olarak Süper Lig ekiplerinden Fatih Karagümrük'ün başına geçen Andrea Pirlo'nun, geçen sezon Barcelona'nın kapısından döndüğü öne sürüldü.

KOEMAN SONRASI

İspanyol Sport Gazetesi, Lionel Messi'nin PSG'ye gittiği geçen sezona Ronald Koeman'la başlayan Barça'da Başkan Johan Laporta'nın, Hollandalı hoca ile yolları ayırdıktan sonra Pirlo'yu istediği öğrenildi. Daha önceki başkanlık döneminde tıpkı Pirlo gibi hocalık kariyerinin başlarında olan Frank Rijkaard'la önemli başarılar elde eden Laporta'nın, İtalyan futbol adamını ideal kişi olarak seçtiği iddia edildi.

YEMEĞE DAVET ETTİ

Barça'nın 1 numaralı isminin, İtalyan teknik adamı getirmeden önce evinde 4 kaptan (Pique, Jordi Alba, Busquets ve Sergio Roberto) ile birlikte takımda ağırlığı olan 3 oyuncuyu yemeğe davet ederek düşüncelerini öğrendiği yazıldı. Ancak oyuncuların, Pirlo ile ilgili olarak olumsuz görüş bildirdiği ve kulübün felsefesine uzak tecrübesiz birini getirmenin işe yaramayacağını ifade ettikleri belirtildi.

XAVİ'Yİ İSTEDİLER

Haberin Devamı

Futbolcuların, takımın eski kaptanı Xavi Hernandez'i işaret ettikleri yemeğin ardından ise Laporta'nın, efsane ismi (6 Kasım 2021) hoca yaptığı vurgulandı.

Barcelona önce Pirloya gitti olmayınca Xavi ile anlaşmaya vardı