Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Sadece Aboubakar mı? 2 transfer bombası daha

Sadece Aboubakar mı? 2 transfer bombası daha

Weghorst’tan sonra Montero ile vedalaşan Beşiktaş’ta Aboubakar transferi artık ıslak imzaya kaldı. Nkoudou’nun yerine sol kanada düşünülen Boupendza’nın durumunu yakından takip eden siyah-beyazlılar, Brezilyalı stoper Tormena için de Braga’ya yeni teklif yapmaya hazırlanıyor.

Sadece Aboubakar mı? 2 transfer bombası daha

Adana Demirspor ve Kasımpaşa’dan sonra Konyaspor’u mağlup ederek bir maç eksiğiyle Süper Lig’de 5. sıraya yerleşen Beşiktaş ara transfer döneminde kadrosuna önemli takviyeler yapmayı planlıyor.

SALİH UÇAN’DA OPSİYON MÜJDESİ

Kartal, Salih Uçan’ın sözleşmesindeki 1 yıllık uzatma opsiyonunu kullandı. Menajer Ömer Uzun, “Salih geçen sezon devre arasında Beşiktaş’tan kiralık olarak Başakşehir’e giderken bunu Ceyhun Kazancı’yla beraber planlamıştık. Başkan da bu konuda destek verdi. Salih’e çok güvendiklerini ve bu sene için kadro yapılanmasında önemli bir yeri olacağını bize söylediler. Salih’e güvendiklerini göstermek amacıyla artı 1 yıllık opsiyonunu kullandılar. Sözleşmesi resmi olarak 2024’e kadar uzadı” dedi.

KUPA MESAİSİ BAŞLADI

Konyaspor deplasmanından 3 puanla dönerek zirve takibini sürdüren Kartal’da gözler Ziraat Türkiye Kupası’na çevrildi. Siyah-beyazlı takım bir günlük iznin ardından Ankaragücü ile yarın deplasmanda oynayacağı son 16 turu karşılaşmasının hazırlıklarına başladı. BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde teknik direktör Şenol Güneş yönetiminde yapılan antrenman, yaklaşık 1 saat 15 dakika sürdü. Kondisyon ve taktik çalışması şeklindeki idman, ısınma ve pas çalışmasıyla başladı. Minyatür kale maç ile devam eden antrenman, taktiksel çift kale maç ile sona erdi.

Haberin Devamı

‘BİZE 4, F.BAHÇE’YE 10 DAKİKA UZATMA'

Beşiktaş Asbaşkanı Emre Kocadağ, Süper Lig’deki uzatma dakikalarından rahatsızlık duyduklarını söyledi. Konyaspor’la oynadıkları maça sadece 4 dakika eklendiğini aktaran Kocadağ, “Maçın ilk yarısına 3, ikinci devreye 4 dakika olmak üzere toplam 7 dakikalık uzatmaya bir anlam veremedik. Bunu tayin edenlerin kronometrelerinde bir sorun mu var? Beşiktaş maçlarında oynanmayan süreler konusunda hakemler ve VAR sorumlularını daha titiz bir çalışmaya davet ediyoruz. Bakalım biz galipken kaç dakika verecekler. Bunun da takipçisi olacağız” dedi. Gaziantep FK-Fenerbahçe maçında oynanmayan süre olarak 10 dakika gösterilmesini yadırgadıklarını da vurgulayan Kocadağ, “Ne VAR’a gidildi, ne de bu süreyi gerektirecek maç içinde herhangi bir sorun yaşanmadı. Hayret ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

3'Ü BİR ARADA TRANSFER

Wout Weghorst’u 2 milyon 825 bin euro karşılığında Manchester United’a yolcu eden, Francisco Montero’yu da sezon sonuna kadar Hamburg’a kiralayan Kartal, Vincent Aboubakar’ın yanı sıra Aaron Boupendza ve Vitor Tormena’yı renklerine bağlamaya çalışıyor. Siyah-beyazlılar, Al Nassr’la sözleşmesini feshetmek için yoğun çaba harcayan Aboubakar konusunda artık geri sayıma geçmiş durumda. Kamerunlu golcü, Suudi Arabistan ekibiyle yollarını resmen ayırdıktan hemen sonra İstanbul’a gelerek 2,5 yıllık sözleşme imzalayacak. Aboubakar’a yıllık 2,5 milyon euro ödenecek. Nkoudou’yu iyi bir teklif gelmesi halinde elden çıkaracak olan Beşiktaş bir başka Suudi Arabistan ekibi Al Shabab’da top koşturan Boupendza’yı da kadrosuna katmaya çalışıyor. Gabonlu hücum oyuncusunun, kulübüyle sözleşmesini feshederse bonservisiyle birlikte, aksi halde kiralık olarak transfer edilmesi düşünülüyor.

Haberin Devamı

TEKLİF ARTIRILACAK

Kartal, Portekiz’de Braga forması giyen Brezilyalı stoper Vitor Tormena konusundaki ısrarını da sürdürüyor. Montero’yu Hamburg’a gönderen siyah-beyazlıların, 27 yaşındaki Tormena için Braga’ya daha önce yapılan 2 milyon euroluk teklifi artıracağı ifade edildi. Bonservis konusunda anlaşma sağlanması halinde 1,92 boyundaki deneyimli oyuncu İstanbul’a gelerek sözleşme imzalayacak.