Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Cenk Tosun imzayı atıyor! 1.7 milyon euro maaş alacak

Cenk Tosun imzayı atıyor! 1.7 milyon euro maaş alacak

MLS ekiplerinden resmi transfer teklifi alan Cenk Tosun, Beşiktaş'la yola devam kararı aldı.

Cenk Tosun imzayı atıyor! 1.7 milyon euro maaş alacak

Premier Lig ekibi Everton’daki sözleşmesini tamamlaması sonrasında Arap Yarımadası’ndan gelen 3 yıl için 10 milyon Euro’luk teklifi geri çeviren Cenk Tosun, Beşiktaş’a geri dönmüştü. Yaklaşık 600 bin euro garanti ücret artı performans bonusuyla ortalama 1.2 milyon Euro seviyesine Kara Kartal’a imza atan Cenk, Valerien Ismael’in takımdan ayrılması sonrasında uçuşa geçti.

Şenol Güneş’in göreve gelmesi sonrasında ilk 11’de çıktığı 13 maçta 11 gol ve 1 asistle oynayan Cenk’e, ABD Ligi ekiplerinden Chicago Fire talip oldu. A Milli forvete 2.5 milyon Dolar’dan 3 yıllık sözleşme öneren MLS ekibine, ‘Önceliğim Beşiktaş’ diyen Cenk için siyah-beyazlı yönetim de harekete geçti.

BEŞİKTAŞ TARİHİNE GEÇTİ

Valerien Ismael sonrası göreve Şenol Güneş'in gelmesiyle daha çok süre alan Cenk Tosun, 21. hafta oynanan Alanyaspor maçında Beşiktaş tarihine geçmeyi başarmıştı. 20. dakikada kazanılan penaltıda hata yapmayan milli forvet, Vodafone Park'ta 24. kez gol sevinci yaşadı. 23 gollü Cyle Larin'i geride bırakan Cenk, Beşiktaş formasıyla Vodafone Park'ta en fazla Süper Lig golü atan oyuncu olmayı başardı. 31 yaşındaki oyuncu, 50. dakikada bir kez daha sahneye çıkarak Vodafone Park'taki gol sayısını 25'e çıkardı.

Haberin Devamı

ALANYASPOR'A 5 MAÇTA 7 GOL

Alanyaspor'a rakip olduğu 5 Süper Lig maçında 7 gol atan Cenk Tosun, en üst ligde Akdeniz ekibinin ağlarını en fazla havalandıran oyuncu olmayı da başardı.

ANTALYASPOR MAÇINDA PENALTI KAÇIRDI

Süper Lig'de 14. haftada oynanması gereken ancak ertelenen Beşiktaş-Antalyaspor karşılaşması 25 Şubat'ta oynandı. Mücadele başladığı gibi 0-0 sona ererken 90 dakikanın en güzel olayı Beşiktaş taraftarının depremzede çocuklar için düzenlediği kampanya sonucunda sahaya peluş oyuncak atmasıydı. Beşiktaş, 90+4. dakikada Cenk Tosun'la penaltıdan yararlanamadı.

ŞENOL GÜNEŞ KALMASINI İSTİYOR

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Ankaragücü maçı sonrası düzenlenen basın toplantısında Cenk Tosun’un durumuyla ilgili olarak şu sözleri kullanmıştı: “Cenk’in transferi konuşuluyor ama transfer konuşuldu diye transfer yapılır diye bir şey yok. Bizim kaptanımız. Kalmak istiyorsa kulüp de tutmak ister. Önemli olan iki tarafın da mutlu olması. Bana sorarsanız kalmalı. Normalde gitmesini istemem, gitmek isteyene dur demem. Oyuncular burada oynamadığı zaman mutlu olacağı yere gitmesinde yarar var. Her oyuncuyu kucaklamak istiyoruz.

Haberin Devamı

TEKLİF EDİLEN BONSERVİS VE YILLIK ÜCRET BELLİ OLDU

Birleşik Devletler ekibi Chicago Fire, yıldız futbolcuya seneliği 2,5 milyon Dolar’dan 3 yıllık teklifte bulundu. ABD temsilcisinin, Beşiktaş’a da 2 milyon Dolar bonservis bedeli vermeye hazır olduğu ifade edildi. Kariyerini Beşiktaş’ta tamamlamayı planlayan 31 yaşındaki futbolcunun, Siyah-Beyazlı Yönetim’le el sıkışması halinde, sözleşme uzatıp İstanbul’da kalmayı öncelik olarak belirlediği kulübe yakın kaynaklar tarafından gelen haberler arasındaydı.

YOLA DEVAM! YENİ SÖZLEŞME

Kontratında performansa bağlı sözleşme uzama maddesi bulunan Cenk için bu madde beklenmeyecek. Cenk’in garanti ücreti 1 milyon Euro seviyesine çıkarılacak, performans bonuslarıyla beraber bu rakamın 1.7 seviyesini bulması bekleniyor. Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Cenk’in durumuyla ilgili olarak hafta içinde basın mensuplarına, “Cenk Tosun bizim oyuncumuz, burada kalmasını istiyoruz. İki taraf için de olağanüstü bir durum varsa yapacak bir şey yok. Transfer ciddi boyuttaysa konuşulur, diğer türlüsü spekülasyon olur. Cenk’i de kulübü de mağdur etmeyiz” demişti.

Haberin Devamı