Gazete Vatan Logo
Adana DemirSpor Ünlü gazeteci açıkladı! Silvio Berlusconi Adana Demirspor'un yıldızını istedi

Ünlü gazeteci açıkladı! Silvio Berlusconi Adana Demirspor'un yıldızını istedi

talya Serie A'ya yükselmeyi başaran Monza, Adana Demirspor'un yıldız golcüsü Balotelli'yi istiyor.

Ünlü gazeteci açıkladı! Silvio Berlusconi Adana Demirspor'un yıldızını istedi

Adana Demirspor'un geride kalan sezonun başında transfer ettiği Mario Balotelli, Türkiye'de yeniden kendine geldi. İtalyan yıldız Adana Demirspor formasıyla çıktığı 33 maçta 19 gol atıp 6 asist yaparken yeniden İtalya Milli Takımı'na kadar yükseldi. Balotelli yeni sezon öncesi şaşırtan bir karar aldı. İşte ayrıntılar...

PERFORMANSIYLA GÖZ KAMAŞTIRDI

İtalya kariyerinde büyük düşüş yaşayan Balotelli, Adana Demirspor'dan önce Monza'da forma giydi. İtalyan golcü Monza ile sadece 14 maçta forma giyerken 6 gol atıp 1 asist yaptı. 2019-2020 sezonunda Brescia forması giyen İtalyan yıldız 19 maçta forma giyerken sadece 5 gol kaydedebildi. 2018-2019 sezonunda Fransa'nın Nice takımında forma giyen İtalyan yıldız, 25 maçta 8 gol attı. Balotelli, Adana Demirspor öncesinde oynadığı son 3 sezonda toplamda 62 resmi karşılaşmada 19 gol atarken, bu sezon Adana Demirspor formasıyla çıktığı 33 karşılaşmada 19 gole ulaştı.

YENİDEN İTALYA MİLLİ TAKIMI'NA DAVET EDİLDİ

Mario Balotelli'nin Adana Demirspor formasıyla gösterdiği performans İtalya Milli Takımı yetkililerinin de dikkatinden kaçmadı. İtalya Futbol Milli Takım Teknik Direktörü Roberto Mancini, Adana Demirspor forması giyen İtalyan oyuncu Mario Balotelli’yi yeniden milli takıma davet etmişti.

TARİHE GEÇEN PERFORMANS

Haberin Devamı

Adana Demirspor'un sezon başında kadrosuna kattığı Mario Balotelli, adeta ikinci baharını yaşadı. İtalyan futbolcu, mavi-lacivertlilerin Göztepe'yi 7-0 yendiği maçta attığı 5 golle yıldızlaşmıştı. Balotelli'nin özellikle son golü Türkiye ve dünyada gündem olmuştu.

31 yaşındaki oyuncu, bu sezon Süper Lig'de oynadığı 31 maçta 18 gol kaydetti, 4 gol pası verdi. Balotelli'den önce Alex de Souza, Mario Jardel, Şota Arveladze ve Cenk İşler bir maçta 5 gol atma başarısını göstermişti. Lig tarihinde bir maçta en fazla gol atan futbolcu unvanının sahibi ise Tanju Çolak. Tanju Çolak, 1992- 93 sezonunda Fenerbahçe'nin Karşıyaka'yı 7-1 yendiği maçta 6 kez fileleri havalandırmıştı.

MURAT SANCAK'TAN TRANSFER SÖZLERİ

Daha önce Skorer'den Nergis Aşkın'a açıklamalarda bulunan Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak, Balotelli konusunda flaş ifadeler kullanmıştı. Sancak, "Mario Balotelli ve birçok oyuncumuza teklifler var. Balotelli'ye Avrupa takımları ile Arap takımlarından teklifler var. Kulübümüzle iki yıl daha sözleşmesi var ve biz kendisini bırakmayı düşünmüyoruz. Ancak ederini bulur bir teklif olması durumunda kulüp menfaati açısından bakarız. Balotelli için Türkiye'de bir kulüpten teklif almadık; ancak ilgilenenler olduğunu duyuyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

Haberin Devamı

ŞAŞIRTAN KARAR! İTALYA'YA GİDİYOR

İtalya Serie A'ya yükselmeyi başaran Monza kutlamalarına katılan 'Mario Balotelli, hakkında transfer iddiası geldi. Monza başkanı Silvio Berlusconi, Balotelli'nin takıma geri dönmek istediğini açıkladı.

Nicolò Schira'nın haberine göre, Serie A'ya yükselen Monza'nın sahibi Silvio Berlusconi: "Balotelli tekrar bize gelip Serie A'da oynamak istediğini söyledi" açıklamasını yaparken golcü oyuncu Mario Balotelli ise "İtalya'ya geri dönmek istiyorum. Monza mı olur, bilemiyorum..." ifadeleri kullanıldı.

Ünlü gazeteci açıkladı Silvio Berlusconi Adana Demirsporun yıldızını istedi

Haberin Devamı