Gazete Vatan Logo
Şampiyonlar Ligi Şampiyonlar Ligi'nde Bayern Münih ve Milan avantajı kaptı

Şampiyonlar Ligi'nde Bayern Münih ve Milan avantajı kaptı

Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turu mücadelesinde Bayern Münih deplasmanda PSG'i Coman'ın golüyle geçerken, Milan ise İngiliz devi Tottenham'ı Brahim Diaz'ın attığı golle 1-0 yendi ve avantajı kaptı.

Şampiyonlar Ligi'nde Bayern Münih ve Milan avantajı kaptı

Şampiyonlar Ligi son 16 turu ilk maçında Fransız temsilcisi PSG ile Alman devi Bayern Münih karşı karşıya geldi. Parc des Princes'de oynanan maçı Bayern Münih 1-0 kazanarak turu geçmek için avantajı kapan taraf oldu.

Gol sesi çıkmayan mücadelenin ilk yarısında Bayern Münih, oyun hakimiyetini elinde bulundurarak rakibine adeta top göstermedi ve 9 gol girişiminde bulundu. PSG ise ilk yarıda yakaladığı tek gol girişiminde ise kaleye şut gönderemeden ilk 45 dakikayı tamamladı.

İkinci yarıya da etkili başlayan Bayern, 53. dakikada Coman'ın kaydettiği golle öne geçti. Golün ardından PSG ataklarını sıklaştırırken 82. dakikada Mbappe ile bir gol bulsa da bu gol VAR'da ofsayt gerekçesiyle iptal edildi. 90+2'de ise Bayern'den Pavard ikinci sarıdan kırmızı kart görerek rövanşta oynama hakkını kaybetti ve kalan dakikalarda başka gol olmayınca Bayern Münih sahadan üstün ayrılan taraf oldu.

Öte yandan karşılaşma öncesi Türkiye ve Suriye'yi etkileyen deprem felaketi nedeniyle saygı duruşunda bulunuldu.

İki takımı ikinci kez karşı karşıya getirecek rövanş maçı ise 8 Mart Çarşamba günü Bayern Münih'in sahası Allianz Arena'da oynanacak. Turu geçen taraf ise çeyrek finale yükselmeye hak kazanacak.

Haberin Devamı

MILAN DA TEK GOLLE GALİP

Şampiyonlar Ligi son 16 turunun bir diğer karşılaşmasında ise Milan ile Tottenham, San Siro'da karşı karşıya geldi. San Siro’daki mücadelede Brahim Diaz’ın 7’nci dakikada kaydettiği gol Milan’a 1-0’lık galibiyeti getirdi.

Bu sonuçla Milan, ikinci maç öncesi Londra'ya avantajlı gidecek. Rövanş maçı 8 Mart Çarşamba günü İngiltere'de oynanacak.