Gazete Vatan Logo
İspanya Vedat Muriqi İspanya'yı sallıyor! La Liga'da tarih yazıyor...

Vedat Muriqi İspanya'yı sallıyor! La Liga'da tarih yazıyor...

Fenerbahçe'nin eski golcüsü Vedat Muriqi İspanya'yı sallıyor. Geçen sezon devre arasında kiralık gittiği Mallorca'ya sezon başında bonservisiyle transfer olan Vedat Muriqi gösterdiği performansla dikkatleri üzerine topluyor. Başarılı golcü gol krallığı yarışında zirveye oynarken en olarak Atletico Madrid'i yıkan golü kaydetti.

Vedat Muriqi İspanya'yı sallıyor! La Liga'da tarih yazıyor...

İspanya La Liga'nın 14. haftasında Atletico Madrid deplasmanda Mallorca'ya konuk oldu. Mücadelenin 16. dakikasına, ev sahibi ekipten Antonio Sanchez'in uzak mesafeden şutunda top kaleci Oblak'tan döndü.

Dönen topu ceza sahası içinde kontrol eden Jaume Costa topu kale alanı içerisindeki Vedat Muriqi'nin önüne bıraktı.

28 yaşındaki oyuncunun sol ayağıyla yaptığı vuruşta top filelere gitti. Mücadelede başka gol olmayınca Mallorca, Atletico Madrid'i 1-0 mağlup ederek üç puana uzandı.

İspanyol basını, koltuğu sallantıda olan Diego Simeone'nin bu mağlubiyetin ardından daha fazla görevde kalamayacağını iddia etti.

MURIQI, LA LIGA'DA TARİH YAZIYOR
La Liga'da sahaya çıktığı 12 karşılaşmada sekiz gol atan başarılı oyuncu bir kez de asist yapma başarısı gösterdi. Vedat, gol krallığı yarışında 13 gollü Robert Lewandowski'yi sekiz gollü Borja Iglesias ile birlikte takip ediyor.

Comparisonator verilerine göre, Atletico Madrid maçından önce, Vedat Muriqi ligin en fazla isabetli şut atan ikinci oyuncusu konumundaydı. Bu alanda Lewandowski, 27 isabetli şutla liderlik koltuğunda otururken onu 18 isabetli şut ile Osasuna'dan Avila ve Vedat Muriqi takip ediyor.

Haberin Devamı

1.94 boyu ve fiziğini rakip stoperlere karşı kullanışıyla öne çıkan Vedat Muriqi, La Liga'da en fazla kafa şutu atan oyuncu olarak dikkat çekiyor.

MALLORCA BONSERVİSİNİ ALDI
2019 yılında 5.6 milyon Euro karşılığında Rizespor 'dan Fenerbahçe 'ye transfer olan Kosovalı golcü, bir yıl sonra yaklaşık 20 milyon Euro'luk bonservis karşılığında Lazio'nun yolunu tutmuştu.

İtalya'da aradığını bulamayan ve Lazio formasıyla 49 maçta sadece iki gol atabilen başarılı oyuncu, geçen sezon devre arasında Mallorca'ya kiralık olarak transfer olmuştu.

İspanyol kulübü yetkilileri, gösterdiği performansın ardından bu sezon başında Vedat Muriqi'yi 7.7 milyon Euro karşılığında kadroya katmıştı.

Vedat Muriqi İspanyayı sallıyor La Ligada tarih yazıyor...