Gazete Vatan Logo
İngiltere 3 haftada kaos! Acun Ilıcalı Şota'yı göreve getirdi ama...

3 haftada kaos! Acun Ilıcalı Şota'yı göreve getirdi ama...

Üst üste aldığı 2 mağlubiyetle morali bir hayli bozulan Şota Arveladze'nin futbolcularıyla ilgili yaptığı konuşma dikkat çekti.

3 haftada kaos! Acun Ilıcalı Şota'yı göreve getirdi ama...

Championship'te üst sıralara tırmanma amacında olan Hull City, Acun Ilıcalı'nın takımı satın almasının ardından üst üste maçlar kazanarak ivmelenmişti.

İngiliz ekibinde alınan iki galibiyete rağmen teknik direktör Grant McCann ile yollar ayrılırken, Acun Ilıcalı, uzun zamandır takımın başına getirmek istediği Şota Arveladze'yi resmen açıklamıştı. Gürcü teknik adam, Hull City'nin başında sahaya çıktığı ilk karşılaşma olan Swansea City'yi sahasında 2-0 mağlup ederek galibiyet serisini 3 maça çıkardı.

Ancak devamındaki süreçte Hull City için işler pek yolunda gitmedi. Satın alım süreci ve sonrasındaki iyi gidişatla birlikte İngiliz basınında manşetlerde yer alan Hull City üst üste iki kez mağlup oldu. Şota Arveladze'nin takımın başındaki ikinci maçı olan 29. hafta mücadelesinde Hull City sahasında Preston'a mağlup oldu. 30. haftada ise Derby County'e konuk olan Acun Ilıcalı'nın takımı bu kez sahadan 3-1'lik yenilgiyle ayrıldı.

Bu sonuçla 32 puanla düşme hattının 3 basamak üstünde yer alan Kaplanlar'da teknik direktör Şota Arveladze, Derby maçının ardından futbolcuların ortaya koyduğu futbola isyan etti.

Haberin Devamı

"BENİ HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRATIYOR"

48 yaşındaki teknik adam yaptığı verdiği son demeçte, "Takım çalışması, birebir mücadele, birinci ve ikinci topları kazanmak gibi gerçekten iyi olduğumuz şeylerde neden bu kadar zayıf olduğumuzu açıklamak benim için zor. Maça iyi başladık ama gol atamadık. İlk golün ardından her topu kaybettik. İkinci gol kalecinin önünde sekti ve rakip golü atarken üç oyuncumuz birbirine baktı. Takım çalışmasında iyiyiz, çok çalışıyoruz ama bu kadar kolay yenilmek beni hayal kırıklığına uğratıyor." ifadelerini kullandı.

Acun Ilıcalı takım kadrosunu güçlendirmek için devre arasında Fenerbahçe'den Allahyar Sayyadmanesh'in yanı sıra Regan Slater (Sheffield United), Marcus Forss (Brentford) ve Ryan James Longman (Brighton) transfer etti.

ALLAHYAR 32 DAKİKA FORMA GİYDİ

Fenerbahçe'den sezon sonuna kadar kiralanan 20 yaşındaki İranlı forvet, yeni takımında kaybettiği son iki maçta forma giyerken, toplam 32 dakika sahada kaldı.

3 haftada kaos Acun Ilıcalı Şotayı göreve getirdi ama...

Haberin Devamı