Gazete Vatan Logo
Futbol EURO 2024 mücadelesinde Türkiye, Ermenistan'ı 2-1 mağlup etti

EURO 2024 mücadelesinde Türkiye, Ermenistan'ı 2-1 mağlup etti

A Milli Futbol Takımı, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) Elemeleri D Grubu ilk maçında deplasmanda Ermenistan ile karşılaştı. Ay-yıldızlılar, Orkun Kökçü ve Kerem Aktürkoğlu'nun golleriyle mücadeleden 2-1 galip ayrıldı.

EURO 2024 mücadelesinde Türkiye, Ermenistan'ı 2-1 mağlup etti

A Milli Futbol Takımı, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) Elemeleri D Grubu ilk maçında deplasmanda Ermenistan ile karşılaştı. Ay-yıldızlılar, Orkun Kökçü ve Kerem Aktürkoğlu'nun golleriyle mücadeleden 2-1 galip ayrıldı. Ermenistan'ın golünü ise Ozan Kabak kendi kalesine attı.

10’uncu dakikada Ermenistan öne geçti. Hızlı gelişen Ermenistan atağında Barseghyan’ın pasıyla sağ kanattan ceza sahasına hareketlenen Hovhannisyan’ın yerden içeri çevirdiği topta Ozan Kabak yaptığı ters vuruşla meşin yuvarlağı kendi ağlarına gönderdi: 1-0.

19’uncu dakikada Barseghyan’ın ara pasıyla ceza sahasına giren Sperstyan’ın sağ çaprazdan yaptığı vuruşta top kaleci Mert’te kaldı.

27’nci dakikada sağ kanattan kazanılan kornerde Hakan Çalhanoğlu ortasını yaptı. Ceza sahası içinde iyi yükselen Merih Demiral’ın kafa vuruşunda top kaleci Begjaryan’da kaldı.

28’inci dakikada Hakan Çalhanoğlu’nun pasıyla ceza sahası dışı sağ çaprazında topla buluşan Cengiz Ünder’in plase vuruşunda top az farkla auta gitti.

35’inci dakikada Türkiye eşitliği yakaladı. Onur Bulut’un pasıyla ceza sahası dışında topla buluşan Orkun Kökçü’nün yerden sert şutunda top sağ direk dibinden ağlara gitti: 1-1.

Haberin Devamı

Karşılaşmanın ilk yarısı 1-1’lik eşitlikle sona erdi.


57’nci dakikada Kerem Aktürkoğlu’nun pasıyla ceza sahası çizgisinde topla buluşan Hakan Çalhanoğlu’nun sert vuruşunda top üstten auta çıktı.

59’uncu dakikada Zelarayan’ın ceza sahasının sağ çaprazından vuruşunda meşin yuvarlak Çağlar Söyüncü’nün kayarak müdahalesinin ardından kornere çıktı.

64’üncü dakikada Enes Ünal’ın hızlı bir şekilde kullandığı serbest vuruşta topla buluşan isim savunma arkasına koşan Kerem Aktürkoğlu oldu. Kerem’in ceza sahası yayının içinden yaptığı vuruşta meşin yuvarlak kaleci Beglaryan’ın solundan ağlara gitti: 1-2.

73’üncü dakikada Bayramyan’ın ceza sahası solundan yaptığı ortayı Spertsyan kafayla Briasco’ya indirdi. Briasco’nun etkili vuruşunda top kaleci Mert Günok’ta kaldı.

76’ncı dakikada soldan hareketlenen Kerem Aktürkoğlu’nun içeri çevirdiği topa Cengiz Ünder bekletmeden vurdu fakat top kaleci Beglaryan’da kaldı.

Haberin Devamı

Mücadele A Milli Futbol Takımı’nın 2-1’lik üstünlüğüyle sona erdi.

STAT: Vazgen Sarkisyan Cumhuriyet

HAKEMLER: Jose Maria Sanchez, Raul Cabanero, Inigo Prieto

ERMENİSTAN: Beglaryan - Hovhannisyan, Voskanyan (Dk. 28 Mkrtchyan) (Dk. 54 Bayramyan), Haroyan, Arutiunian, Tiknizyan, Iwu, Spertsyan, Zelarayan (Dk. 75 Adamyan), Briasco (Dk. 76 Bichakhchyan), Barseghyan

TÜRKİYE: Mert Günok - Ozan Kabak, Merih Demiral (Dk. 46 Salih Özcan), Çağlar Söyüncü, Onur Bulut, Orkun Kökçü (Dk. 74 İsmail Yüksek) , Hakan Çalhanoğlu, Ferdi Kadıoğlu (Dk. 74 Eren Elmalı), Cengiz Ünder, Cenk Tosun (Dk. 46 Kerem Aktürkoğlu), Enes Ünal (Dk. 85 Umut Nayir)

GOLLER: Dk. 10 Ozan Kabak (Kendi kalesine) (Ermenistan), Dk. 35 Orkun Kökçü, Dk. 64 Kerem Aktürkoğlu (Türkiye)

SARI KARTLAR: Mkrtchyan, Spertsyan, Bayramyan, Haroyan, Barseghyan (Ermenistan) - Çağlar Söyüncü, Onur Bulut, Merih Demiral, İsmail Yüksek (Türkiye)

MERT GÜNOK 663 GÜN SONRA KALEDE

Haberin Devamı

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Stefan Kuntz, göreve geldikten sonra tecrübeli file bekçisi Mert Günok’u ilk kez milli takım kadrosuna dahil etti. Kuntz ayrıca Umut Nayir ve Mehmet Can Aydın’ı da ilk kez milli takıma çağırdı.

Ermenistan karşısında Ay-yıldızlı ekibin kalesini koruyan Mert Günok, 663 gün sonra milli takımda görev aldı. Tecrübeli eldiven son olarak Gine ile 31 Mayıs 2021 tarihinde Antalya’da oynanan özel maçta milli takımın kalesini korumuştu. Mert Günok, bu maçın ardından 6 maçta daha milli takım kafilesine dahil edilse de bu karşılaşmalarda süre bulamadı.

BAKAN KASAPOĞLU MİLLİLERİ YALNIZ BIRAKMADI

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, A Milli Futbol Takımı’nı Erivan’da yalnız bırakmadı.

Ay-yıldızlıların Ermenistan’a konuk olduğu karşılaşmayı Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu da tribünden takip etti. Kasapoğlu ayrıca 15 yıl sonra bakanlık düzeyinde Ermenistan’a gelen ilk isim oldu. Daha önce ise 2008 yılında 11’inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yine Ermenistan ile Türkiye arasında oynanan futbol karşılaşması nedeniyle Erivan’a gelmişti.

Haberin Devamı

3 İSİM KADRODA YER ALMADI

A Milli Futbol Takımı’nda 3 isim Ermenistan maçının kadrosunda yer almadı. Teknik Direktör Stefan Kuntz; Abdülkadir Ömür, Mehmet Can Aydın ve Barış Alper Yılmaz’ı karşılaşma kadrosuna dahil etmedi.

MİLLİ MARŞIMIZ ISLIKLANDI

Öte yandan karşılaşma öncesinde Milli Marşımız okunurken, stadyumdan ıslıklar yükseldi. A Milli Futbol Takımı, karşılaşma öncesinde İstiklal Marşımızı okurken, stadyumda yer alan Ermeni taraftarlar, İstiklal Marşımızı ıslıkladı

BÜYÜKEKŞİ: 3 PUANLA BAŞLAMAK SON DERECE ÖNEMLİYDİ

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, "İnşallah sonraki maçlarda daha iyi olmaya çalışacağız. Burada bizim için tabii ilk maçta 3 puanla başlamak son derece önemliydi. O yüzden bazen iyi oynamasan da kazanabilmek son derece önemli. Önümüzde Hırvatistan maçı var. Hırvatistan maçı son derece önemli. Hedefimiz oradan da galibiyetle ayrılabilmek" dedi.

A Milli Futbol Takımı, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) Elemeleri D Grubu ilk maçında deplasmanda Ermenistan'ı 2-1 mağlup etti. Karşılaşma sonrası Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Karşılaşmayı değerlendiren Büyükekşi, "Buraya dün geldik. Dünden beri bize güzel bir ev sahipliği yaptılar. Her türlü koruma önlemlerini almışlardı. Sayın bakanımız da geldi biliyorsunuz. Federasyon başkanlarına güzel misafirperverlikleri için çok teşekkür ettik. Özellikle ilk devre maalesef çok iyi oynayamadık. İkinci devre takım biraz kendine geldi. İnşallah sonraki maçlarda daha iyi olmaya çalışacağız. Burada bizim için tabii ilk maçta 3 puanla başlamak son derece önemliydi. O yüzden bazen iyi oynamasan da kazanabilmek son derece önemli. Önümüzde Hırvatistan maçı var. Hırvatistan maçı son derece önemli. Hedefimiz oradan da galibiyetle ayrılabilmek. Turnuvanın 2'nci maçı ilk ev sahipliği yapacağımız maç olacak. Onu da başarıyla en güzel sonucu alarak bitirmek istiyoruz. Özellikle milletimize 6 Şubat'taki büyük deprem felaketinin ardından bir nebze olsun sevinç yaşatabildiysek bizler için ne mutlu" şeklinde konuştu.

"İNŞALLAH İKİ HALK ARASINDA BARIŞ ORTAMI OLUŞUR"

Karşılaşma öncesi Ermenistan taraftarlarının İstiklal Marşını ıslıklamaları hakkında yorumlarda bulunan Büyükekşi, "Biliyorsunuz Ermenistan ile yıllardan beri süren problemimiz var. Az önce de söylediğim gibi yetkililer bizlere güzel bir ev sahipliği yaptılar. Bunlar sportif mücadeleler. İnşallah zaman içerisinde bu sportif mücadelelerle iki halk arasında da barış ortamı oluşur. Çünkü spor biliyorsunuz her zaman söylüyorum Fair-Play, dostluk, barış ve kardeşlik demek. Bunu da bundan sonraki maçlarda bizim hep göstermemiz lazım" diye konuştu.

 

KUNTZ: HAK ETTİĞİMİZ BİR GALİBİYET OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Stefan Kuntz, “Karşımızda çok koşan bir takım vardı. Yeteri kadar ikili mücadele kazanamadık, bireysel hatamız çok fazla oldu. İkinci yarı sistemi değiştirdik ve oyun içinde kontrol sahibi olabildik. Kolay bir maç olmadı. Hak ettiğimiz bir galibiyet olduğunu düşünüyorum” dedi.

A Milli Futbol Takımı, UEFA 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri D Grubu ilk maçında deplasmanda Ermenistan'ı 2-1 mağlup ederek organizasyona galibiyetle başladı. Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Stefan Kuntz, açıklamalarda bulundu. Karşılaşmayı değerlendirerek sözlerine başlayan Kuntz, “Üçlü defanstan hızlı bir şekilde topu merkez orta saha oyuncularımıza getiremedik. Bekleri kullandığımızda da önlerinde yeteri kadar opsiyonları yoktu. Ermenistan’ın çok duygusal ve zorlayıcı oynayacağını biliyorduk. Her zaman yeni bir hoca geldiğinde bu sahaya yansır. Karşımızda çok koşan bir takım vardı. Yeteri kadar ikili mücadele kazanamadık, bireysel hatamız çok fazla oldu. İkinci yarı sistemi değiştirdik ve oyun içinde kontrol sahibi olabildik. Kolay bir maç olmadı. Hak ettiğimiz bir galibiyet olduğunu düşünüyorum. Zor bir deplasmandı. Bu yüzden sevinçliyiz” diye konuştu.

“A MİLLİ TAKIM’DA BİRÇOK OYUNCU NİYETLİYDİ. YÜZDE 100 BU KONUYU DESTEKLİYORUM”

Kadroyu belirlerken oyuncuların oruç tutup tutmadığına dikkat etmediğini ve performansları dikkate aldığını aktaran Kuntz, “Öncelikle karşı bir soru sormak isterim. Oyuncuların oruçlu olup olmamasına göre karar veriyorsam siz bunu nereden biliyorsunuz ya da böyle bir şeyi nasıl düşünüyorsunuz? Doğru olan şey, A Milli Takım’da birçok oyuncu niyetliydi. Yüzde 100 bu konuyu destekliyorum. Ben kadromu kurarken o gün, performans açısından en iyisini verecek oyuncuları seçiyorum. Ben severek buradayım. Kültürel değişikliklere çok büyük saygı duyuyorum ama bu durumlar karar vermemde etkili olmuyor. Bunu açık ve net söyleyebilirim” ifadelerini kullandı.

Kuntz, rahatsızlığı nedeniyle kadrodan çıkartılan Abdülkerim Bardakcı’nın Galatasaray’ın Karabağ ile oynayacağı hazırlık maçının kadrosuna alınmasıyla ilgili olarak ise “Biz, Perşembe günü doktorlardan bir rapor aldık. Orada 2 haftalık daha bir tedavi süreci olduğu söylendi. Biz de bu doğrultuda kararımızı vermiş olduk” şeklinde konuştu.

Hırvatistan maçındaki formasyonun nasıl olacağı ile ilgili gelen bir soruya ise Alman teknik adam, “Kasım ayında oynadığımız maçlarda üçlü defansı sahaya iyi yansıttığımızı hatırlayabilirsiniz. İskoçya bugün Kıbrıs’ı yendi. Çekya ise Polonya’yı 4-1 yendi. Rakiplerimiz de zayıf rakipler değildi. O maçlarda denemiş olduğumuz şeylerden şunu fark ettik, maç içerisinde sistemi değiştirdiğimizde bundan verim alabiliyoruz. Oyunumuz bozulmuyor. Bu doğrultuda çalışacağız. Hırvatistan ile ilgili düşüncelerimiz oldu ama biz öncelikle bu maça odaklanmıştık” şeklinde cevap verdi.

“BURSA’DAKİ MAÇI SABIRSIZLIKLA BEKLİYORUZ”

Hırvatistan ile salı günü Bursa’da oynanacak olan karşılaşmayı sabırsızlıkla beklediklerini aktaran tecrübeli teknik adam, “Soyunma odasındayken oyuncularımız, oynadıkları oyundan dolayı çok memnun değildi. Bu yüzden desteği sabırsızlıkla bekliyoruz. Türk futbolcular, destek aldıkları yerde daha verimli oynayabiliyor. Bu doğrultuda Bursa’daki maçı sabırsızlıkla bekliyoruz. Oradaki taraftarların ne kadar güçlü olduğunu da duyduk. Bursa’da hem Almanya’yı hem Hollanda’yı yendiğimizi de öğrendim. Bütün oyuncularımız, Türkiye’ye döndükleri dönecekleri ve Hırvatistan’a karşı oynayacağı için mutlu” açıklamasında bulundu.

Stefan Kuntz, Ermenistan’da milli takım kafilesinin çok iyi karşılandığını belirterek kendilerine yardımcı olan herkese teşekkür etti.

EURO 2024 mücadelesinde Türkiye, Ermenistanı 2-1 mağlup etti