Gazete Vatan Logo
Futbol Benzema değil Cornelius! Fransa'yı darmadağın etti

Benzema değil Cornelius! Fransa'yı darmadağın etti

UEFA Uluslar Ligi A Grubu 1. Grupta Fransa ile karşı karşıya gelen Danimarka'da Trabzonspor'un forveti Andreas Cornelius'un attığı 2 gol maça damga vurdu.

Benzema değil Cornelius! Fransa'yı darmadağın etti

UEFA Uluslar Ligi, oynanan 7 karşılaşma ile devam etti. A Ligi 1'inci Grup'ta Fransa, sahasında Danimarka'ya 2-1 mağlup olurken maçın yıldızları Fransa'da Benzema, Danimarka'da Cornelius oldu. Hollanda, Batshuayi'nin gol attığı mücadelede Belçika'yı dağıttı. Avusturya ise Hırvatistan'ı farklı skorla geçti.

BATSHUAYİ'Lİ BELÇİKA HOLLANDA'YA DAĞILDI

UEFA Uluslar A Ligi 4. Grup'ta oynanan mücadelede Belçika ile Hollanda karşı karşıya geldi. Eski Beşiktaşlı Michy Batshuayi'nin gol attığı maçı Hollanda 4-1 kazandı.

Konuk ekibe galibiyeti getiren golleri Steven Bergwijn, Denzel Dumfries ve Memphis Depay(2) kaydetti. Belçika'nın tek sayısı ise geçtiğimiz sezon Beşiktaş forması giyen Michy Batshuayi'den geldi. Bu sonuçla Hollanda gruba galibiyetle başlarken Belçika ise puan çıkaramadı.

DEPAY TARİH GEÇTİ

Depay, Belçika'ya karşı bulduğu 2 golle tarihe geçti. Yıldız isim Hollanda Milli Takımı'nın en golcü 3. oyuncusu oldu. 40 gollü Kluivert'ı geçen Depay'ın önünde 48 gollü Huntelaar ve 53 gollü Robin van Persie bulunuyor.

Haberin Devamı

GECENİN MAÇINI DANİMARKA KAZANDI

UEFA Uluslar Ligi A Grubu 1. Grupta Fransa ile Danimarka karşı karşıya geldi. Mücadele damga vuran isimler Fransa'da Benzema, Danimarka'da Cornelius oldu.

BENZEMA DURMUYOR! HARİKA GOL

51. dakikada Danimarka ceza sahasına topla giren Benzema, üst üste güzel çalımlarla kaleyi önüne aldı ve şık vuruşla takımını 1-0 öne geçirdi. Real Madrid ile Şampiyonlar Ligi'ni kazanan Karim Benzema, bu sezon 50 gole ulaştı.

MAÇIN KADERİNİ CORNELIUS DEĞİŞTİRDİ

Fransa - Danimarka maçının 59. dakikasında Dolberg'in yerine oyuna giren Trabzonsporlu Andreas Cornelius maçın kaderini değiştiren isim oldu. Trabzonspor ile şampiyonluk yaşayan Danimarklaı golcü, Benzema'nın golüne 2 golle cevap vererek takımını deplasmanda 2-1 üstünlüğe taşıdı. Mücadele bu skorla tamamlandı.

Fransa filelerine iki gol gönderen Andreas Cornelius, Danimarka Milli Takımı formasıyla ilk kez bir resmi maçta iki gol attı. Paris'te tarih yazan Andreas Cornelius, Fransa - Danimarka maçının oyuncusu seçildi Gruptaki diğer maçta Avusturya, Hırvatistan'ı 3-0 mağlup etti. Avusturya'nın gollerini Arnautovic, Gregoritsch ve Babitzer attı.

Haberin Devamı

RANGNİCK İLK MAÇINDA HIRVATLAR'I BOZGUNA UĞRATTI

A Ligi 1. Grup'ta Hırvatistan, sahasında Avusturya ile karşı karşıya geldi. Gradski vrt Stadyumu'nda oynanan mücadeleyi Avusturya 3-0'lık skorla kazandı. Karşılaşmada Avusturya'ya galibiyeti getiren golleri 41. dakikada Marko Arnautovic, 54. dakikada Michael Gregoritsch ve 57. dakikada Marcel Sabitzer kaydetti.

Avusturya Milli Takımı'nın başında ilk maçına çıkan Ralf Rangnick, bu sonuçla ilk maçında ilk galibiyetini elde etti. mBu skorun ardından Avusturya, 1. Grup'ta 3 puana yükseldi. Hırvatistan ise gruba puansız başladı.

UEFA Uluslar Ligi'nde oynanan karşılaşmalarda alınan sonuçlar şu şekilde;

A Ligi Grup 1

Fransa - Danimarka: 1-2

Hırvatistan - Avusturya: 0-3

A Ligi Grup 4

Belçika - Hollanda: 1-4

C Ligi Grup 3

Kazakistan - Azerbaycan: 2-0

Belarus - Slovakya: 0-1

D Ligi Grup 1

Letonya - Andorra: 3-0

Liechtenstein - Moldova: 0-2

Benzema değil Cornelius Fransayı darmadağın etti

Haberin Devamı