Gazete Vatan Logo
Futbol Finalin adı: Almanya - Arjantin

Finalin adı: Almanya - Arjantin

Sona bir adım kalan Tangocular, Hollanda'yı yarı finalde devirip kupanın ucundan tuttu

Finalin adı: Almanya - Arjantin

Yaklaşık bir aydır devam eden serüvenin sonuna geldik artık. Cüneyt Çakır'ın yönettiği maçta Portakallar'ı penaltılarla eleyen Arjantin, Rio'da oynanacak finalde Almanya'nın rakibi oldu...

BREZİLYA'NIN başına gelenlerin ardından iki takım da savunmayı düşünerek maça başladı. Arjantin rakibe baskıyı kendi yarı sahasının ortasından başlatırken Hollanda savunması ise zaman zaman 5 kişinin sabit kaldığı bir formülü uyguladı.

ROBIN van Persie ve Robben ikilisine pas gelmesini tamamen engelleyen Tangocular kendilerini öne geçirecek skoru ise tamamen Higuain-Messi-Lavezzi üçlüsünün bireysel yeteneğine bıraktılar ancak her dakika Di Maria'yı da aradılar.

KOSKOCA ilk yarıda Messi'nin kalecinin üzerine giden frikiği ve Sneijder'in 'ayağına otursa pozisyon olurdu' dediğimiz denemelerinin dışında bir gelişme yaşanmadı gole dönük.

Lavezzi sağ kanadı hallaç pamuğu gibi atınca ilk yarıda Van Gaal eldeki imkanlar dahilinde buraya yüklenip jokeri Kuyt'ı bu kanada aldı.

SNEIJDER KAÇIRDI

YARI finalistlerin ikisi de birbirinin orta sahasına baskı uygulayınca ne oyun kurmak mümkün oldu ne de forvetleri topla buluşturmak. Arjantin kanatları daha etkili kullansa da Hollanda çizgiye inemedi bile. Hollanda 90 dakikalık maçta tek pozisyonunu son dakikada Robben bulsa da 2010 finaline gönderme yapıp fırsatı değerlendiremedi.

Haberin Devamı

90 dakikada ne oldu ki uzatmada aksiyon bekleyelim? Dünya Kupası yarı finalinde düşük seviyeli futbol nedeniyle iki takımın protesto edildiğini de gördük sonunda... Maçın Penaltılara uzaması ise hiç şaşırtmadı. Hollanda'da Vlaar ve Sneijder kaçırırken Arjantin 4 penaltıyı da ağlara yollayıp adını finale yazdırırken Almanya'nın rakibi oldu.