Gazete Vatan Logo
Şampiy10 Ferencvaros hangi ülkenin-nerenin takımı, Ferencvaros hangi ligde? Trabzonspor rakibi Ferencvaros!

Ferencvaros hangi ülkenin-nerenin takımı, Ferencvaros hangi ligde? Trabzonspor rakibi Ferencvaros!

UEFA Şampiyonlar Ligi Play-Off turunda Kopenhag'a elenen Trabzonspor’un UEFA Avrupa Ligi'ndeki rakipleri belli oldu. Bordo mavili ekip H grubunda, Kızılyıldız, Monaco ve Ferencvaros ile eşleşti. Peki, Ferencvaros hangi ülkenin-nerenin takımı, Ferencvaros hangi ligde?

Ferencvaros hangi ülkenin-nerenin takımı, Ferencvaros hangi ligde? Trabzonspor rakibi Ferencvaros!

UEFA Şampiyonlar Ligi Play-Off turunda Kopenhag'a mağlup olan Trabzonspor, ülkemizi UEFA Avrupa Ligi'nde temsil edecek. Bordo mavili ekip H grubunda, Kızılyıldız, Monaco ve Ferencvaros ile karşı karşıya gelecek. Peki, Ferencvaros hangi ülkenin, nerenin takımı, hangi ligde?

FERENCVAROS HANGİ ÜLKENİN TAKIMI, HANGİ LİGDE?

Ferencvárosi Torna Club (FTC) ya da Ferencváros, Macaristan'ın futbol takımlarından birisidir. Ferenc Springer tarafından 1899'da Budapeşte'de kurulmuştur.

Kulüp renkleri yeşil-beyaz, takma adı ise "Yeşil Kartallar"dır. Macaristan Liginde 33 kez şampiyon olarak ligin en çok kupa kazanan takımıdır. 2005-06 sezonunda UEFA kriterlerine uymadığı için Macaristan Liginde küme düşürülmüştür.

Trabzonspor, Avrupa kupaları tarihinde Ferencvaros ile ilk kez eşleşirken; Macar ekibi, Türk takımlarıyla oynadığı ilk maçı Galatasaray'a karşı 4-0 kaybettikten sonraki beş karşılaşmanın dördünden galip ayrıldı (1B).

Macar kulübünün kadro değeri 39 milyon Euro. Aïssa Laïdouni, Adama Traoré ve Marquinhos. Kulüp geçtiğimiz sezonu 71 puanla lider tamamladı.

Haberin Devamı