Gazete Vatan Logo
Basketbol Fener potada rahat kazandı

Fener potada rahat kazandı

Beko Basketbol Ligi'nin 10. haftasında Fenerbahçe Ülker, Royal Halı Gaziantep'i

Fener potada rahat kazandı

Beko Basketbol Ligi'nin 10. haftasında Fenerbahçe Ülker, Royal Halı Gaziantep'i 81-66 yendi.

Bu skorla sarı-lacivetli takım, 10. maçında 7. galibiyetini elde etti. Konuk ekip ise 8. yenilgisini aldı. Karşılaşmaya konuk ekip, etkili başladı ve ilk 3 dakikayı 5-0 önde tamamladı. Royal Halı Gaziantep 5. dakikada 13-5'lik üstünlük yakaladıktan sonra oyuna ağırlığını koyan Fenerbahçe Ülker, ilk çeyreği 22-19 önde kapattı. İkinci çeyreğe isabetli dış şutlarla başlayan rakibine, Ömer Onan'ın skorer oyunuyla karşılık veren Fenerbahçe Ülker, 15. dakikayı 31-30 üstün geçti.


Pota altında Zoric ile etkili olan sarı-lacivertliler, 18. dakika içinde farkı çift hanelere taşıdı: 42-32. Boyalı alandan sayı üretmeye devam eden Fenerbahçe Ülker, soyunma odasına 48-36 üstün gitti. Üçüncü çeyreğe Bremer'in basketleriyle başlayan Royal Halı Gaziantep, 23. dakikada farkı 7'ye indirdi: 50-43. Bremer'in skorer oyununa rağmen farkın daha fazla kapanmasına izin vermeyen Fenerbahçe Ülker, son periyoda da 64-53 önde girdi. Dördüncü çeyreğe hızlı bir başlangıç yapan Fenerbahçe Ülker, Vidmar'ın sayılarıyla 32. dakika içinde farkı 15'e çıkardı: 68-53.

Maçın sonuna kadar üstünlüğünü koruyan sarı-lacivertli takım, salondan 81-66 galip ayrıldı. Karşılaşmayı Fenerbahçe Kulübü'nün yöneticileri Mahmut Uslu, İsfendiyar Zülfikari, Deniz Tolga Aytöre, Ahmet Özokur ve Yalçın Haker de salonda izledi.

Haberin Devamı