Gazete Vatan Logo
Basketbol Fener eriyor!

Fener eriyor!

THY Eurorleague'deki temsilcimiz Fenerbahçe Ülker, Malaga'ya deplasmanda 89-75 mağlup oldu.

Fener eriyor!

F.BAHÇE Ülker’in kadro zaaflarının her geçen hafta daha kötü sonuçlar yarattığını izliyoruz. Ama bu yeni bir durum değil. İlk turda maç kazanırken de durum aynıydı, şimdi de bir şey değişmedi. Buna maç kazanırken doğru bakamayanlar, teşhisi koyamayanlar almalı sorumluluğu.

1 ve 5 numara eksikliği kadro kurulduğu gün de vardı, ilk turda fırtınalar estirilirken de, bugün de var. Ama bugün takımın performansındaki düşüş bu eksikliğin yan etkileri ile ilgili daha çok. Bu sezon Obradoviç’in F.Bahçe Ülker’de yaptığı en büyük devrim oyun konsantrasyonunda oldu. Başta Melih olmak üzere McCalebb’ın, Emir’in ve genel olarak takımın yükselişindeki en önemli nokta bu oyun konsantrasyonu.

ANCAK bu konsantrasyon aynı zamanda önemli bir fiziksel ve psikolojik yıpranmayı da beraberinde getiriyor. Nitekim F.Bahçe’nin ligdeki performansı bunun ilk işaretleriydi. Şimdi Top16’da rakip takımların konsantrayonu da arttıkça bu yıpranmanın etkileri daha bariz hale geldi. İlk turun sayı kralı Bogdanoviç’in Top 16’da 12 üçlükte isabet bulamaması tesadüf değil misal. Keza Emir ve Vidmar’ın düşüşü de hep şu ana kadar çok yoğun ve ağır bir yük taşımakla alakalı. Üstelik oyun seviyesi yükseldikçe sadece yıpranma payı değil performans aldığı el sayısı da azaldı F.Bahçe’nin. Kenan mesela artık hiç katkı vermiyor.

BU ortamda F.Bahçe’nin elinde kalan yapıda çok daralan performans veren oyuncu havuzundan maksimum verim alması şart. Ama bu yıpranmanın sonuçları bunu da imkansız kılıyor. Dün McCalebb ve Melih’in sırtında uzun süre götürdü maçı F.Bahçe. Kleiza da uzun bir aradan sonra en azından hücumda etkili olunca son 5 dakikaya kadar oyunda kaldı ve hatta 75-74 önde girdi maç sonuna sarı-lacivertliler.

AMA yetmiyor, bu seviyede yetmez de. Rakibiniz bu turun en zayıf takımlarından Malaga da olsa, en önemli pota altı kozu Vazquez maç içinde sakatlansa da yetmez. Kleiza-Melih-McCalebb üçlüsü dışındaki isimler toplam 9/31 atıp ancak 23 sayı üretirse yetemez. Hele ki ana taşıyıcılar Emir-Bogdanoviç 3/15 atıyorsa hiç yetmez. Ama hücumdan öte bu denli yıpranan ve düşen takım savunma yapmadan yetmez. Dün yine o sınırlı Malaga’dan 89 yedi sarı-lacivertliler. Son 5 dakikaya 1 sayı önde girdikten sonra maç 15-0 bitti. Maçın kaderinin belirlendiği son 5 dakikada sayı atamadı sarı-lacivertliler. Başka söze gerek yok.

Haberin Devamı