Gazete Vatan Logo
Futbol F.Bahçe'de şok gelişme!

F.Bahçe'de şok gelişme!

THY Euroleague’deki 2. maçında Union Olimpija ile karşılaşmak için Slovenya’ya giden Fenerbahçe Ülker’de Romain Sato’nun pasaportu kriz yarattı

F.Bahçe'de şok gelişme!

Fenerbahçe'nin yeni transferlerinden Romain Sato'nun başı pasaportu ile belada.

Yeni pasaport çıkartmadığı için bazı eksik dökümanlar, Orta Afrikalı oyuncunun başını ağrıttı. Sloven polisler, Sato'nun pasaportunun sahte olduğunu iddia etti. Saat 14.30'da Sovenya'ya inen F.Bahçe kafilesinde Sato, krizi nedeniyle saatlerdir havalimanında bekletiliyor.

Orta Afrikalı basketbolcu geçtiğimiz yıllarda Panathinaikos forması giyerken aynı pasaport ile bu ülkeye defalarca sorunsuz bir şekilde girmesine karşın bugün yaşananlar herkesi çok şaşırttı.

Diğer oyuncunlar ve teknik ekip otele gönderildi. Yöneticiler, Romain Sato ile birlikte havaalanında...

Şimdi ne olacak?

Yaşanan Sato krizi nedeniyle yarınki kritik Union Olimpija maçı öncesi Fenerbahçe kafilesinde moraller bozuldu. THY'nin sponsor olduğu Euroleague yönetimi ve Türk yetkililerin olaya dahil olması beklenirken, yarın ki maçın oynanmama ihitmali de bulunuyor. İhtimaller dahilinde, Fenerbahçe'nin maça çıkmadan Türkiye'ye dönmesi, Euroleague yönetiminin maçı ertelemesi ve belkide yaşananlar nedeniyle Euroleague'in Sloven basketbol takımlarına yaptırımlarda bulunması da var..

KARAKAŞ: ANLAMAKTA ZORLUK ÇEKİYORUZ

Fenerbahçe Ülker Genel Koordinatörü Kemal Dinçer ve Şube Direktörü Nedim Karakaş, Slovenya’da yaşanan Romain Sato olayı ile ilgili konuştu.

FBTV’ye telefonla katılan Karakaş şu açıklamaları yaptı;

“Her zamanki rutin kontrol 4-5 kisi kalmıştı. Sato’da sorun olduğunu beklemesi gerektiğini, kontrol ettiklerinde sahte olduğunu söylediler ve kendisini bırakmadılar. Hemen devreye girdik ne yapabileceğimizi araştırdık. Konsolosluk ve Euroleague yetkilileri devreye girdi. Avukat temin ettik buradan. Sloven polisinin iddiası pasaportun sahte olduğu. Anlayamadığımız konu daha önce pek çok ülkeye girdi. Anlamakta zorluk çekiyoruz. Yarın hukuki soruşturmayı sonlandırıp karar verecekleri söylüyorlar. Oyuncularla olayı değerlendirmedik. normal programımızı devam ettiriyoruz. Arkadaşlarını tabii ki merak ediyorlar.”

F.BAHÇE'DEN SERT AÇIKLAMA: BU ÜLKELER ARASI BİR SKANDALDIR

Fenerbahçe Kulübü'nün "Skandal" başlığı ile duyurduğu açıklamada, Orta Afrika Cumhuriyeti vatandaşı olan basketbolcuları Romain Sato'nun yarın oynanacak Union Olimpija maçı için gittiği Slovenya'da pasaportuna el konulduğu bildirildi.

Kulüpten yapılan açıklama şöyle;

"Fenerbahçe Ülker, yarın Union Olimpija ile oynayacağı Euroleague maçı için bugün THY'ye ait tarifeli bir uçakla Slovenya'ya hareket etmiştir.

Havaalanında yapılan kontrollerde, Orta Afrika Cumhuriyeti vatandaşı olan sporcumuz Romain Sato'nun pasaportuna, söz konusu ülke tarafından aynı ülke pasaport yasa ve uygulamaları gerekçe gösterilerek el konulmuştur. Bu usulsüz uygulama karşısında tarafımızdan diplomatik ve hukuki işlemler başlatılmıştır.

Schengen vizesi de olan, aynı pasaport ile Amerika'dan ülkemize ve birçok Avrupa ülkesine de giriş çıkış yapan sporcumuzun maruz bırakıldığı bu hukuka ve diplomasiye aykırı tutum, tarafımızca anlaşılamamakla birlikte hukukçularımız ve yetkililerimiz tarafından takip edilmektedir.

Oyuncumuzun yarınki maçta oynatılmamasına yönelik yapılan bu usulsüz işlemler, tarafımızdan hukuki platformda en ağır şekilde karşılık bulacaktır.

Yapılan bu gayri hukuki uygulamanın, oyuncumuzun müsabakada oynatılmamasına yönelik olduğu aşikârdır.

Söz konusu ülke yetkilileri, bu hukuk dışı davranışlarıyla her türlü hukuki ve diplomatik yaptırımı da göze alarak durumu oyuncumuzun bir gece tutuklu kalması boyutuna getirmiştir.

Ancak unutulmamalıdır ki bu hukuk dışı uygulama, kulüplerarası bir sorun değil ülkelerarası bir SKANDALDIR.

Konu ile ilgili her ayrıntı, gelişmeler doğrultusunda kamuoyu ile de paylaşılacaktır."

Haberin Devamı