Gazete Vatan Logo
Futbol Ebedi eziyet

Ebedi eziyet

Fener ‘ezeli rakibi’ G.Saray’a karşı geleneği yine bozmadı, ‘tarihi fark’ı Orkun önledi

KARŞILAŞMADAN KARELER...TIKLAYIN

Selim Soydan - CSKA’ya dua et

Doğan Koloğlu - Rekora davetiye

Mircea Lucescu - Feldkamp damgasını vurdu!

Gökmen Özdemir - Kalitesi yetmiyor

Kadir Çetinçalı - İnatçı dede

Hakan Yaşar - Servet buldu!

F.Bahçe, Semih ve Deivid’in golleriyle ‘ebedi dostu’ karşısında Şükrü Saracoğlu’nda üst üste 8. galibiyeti kazandı. G.Saray ‘namağlup’ unvanını yitirirken, 10 kişi kalan Kanarya puan farkını bire indirdi!

Bu derbi, yüzyıla yakındır oynanıyor. Her sezon en az iki kez karşılaşıyor bu takımlar. Ama biz sanki bir daha oynamayacaklarmış gibi ortamı farklı hale getiriyoruz. Neyse ki, bu kez yöneticiler sükûtun altın olduğuna karar verdiler, sustular. İyi futboldan çok maç sonunda da bu sessizliğin devamı için dualar ettik. Yoksa G.Saray 8 yıldır Kadıköy’de kazanamıyormuş, ligdeki son 5 maçı da F.Bahçe kazanmış, G.Saray namağlupmuş hepsi laf. Sahaya çıkıp sıfırdan bir şeyler çıkaracaktı futbolcular. Geçmişin günahlarıyla, sevaplarıyla bir yerlere varmaya kalkmak ne kadar anlamlı? G.Saray’ın derbi bakiri gençleri nasıl etkilenecekti Saracoğlu’ndaki Dante’nin Cehennemi’ni hatırlatan atmosferinden?

Yanıtlar aranadursun F.Bahçe öne geçiverdi.

Taç deyip geçmeyin... 5. dakikada orta sahanın önünde kazanılan taç atışı Gökhan’la ceza sahasının önündeki Semih’e gitti. Daha yükseğe sıçrayan Servet, kafayla Alex’e indirdi. Brezilyalı baktı ki G.Saraylılar hülyalı hülyalı seyrediyor, Semih’in önüne indirdi topu... Semih de Orkun’un bacaklarının arasından ağları buldu: 1-0.

21’de sağ çaprazdan Gökhan’ın şutunu başarıyla kurtaran Orkun, 26’da da Roberto Carlos’un 30 metreden gönderdiği füzeyi durdurdu.

41’de aynı Orkun, Alex’in vuruşunu çıkarırken 43’te Uğur Boral’dan topu kapan Arda’nın Lincoln’ü aratmayan pasında Nonda pozisyonunu kaybedince gol vuruşunu yapamadı.

G.SARAY RESMEN EZİLDİ

KIRMIZI karta meyilli Uğur’un yerine Vederson’u oyuna aldı Zico. İkinci yarıya şutla başladı Cimbom. 46’da Barış’ın şutunda köşeden topu çeldi Volkan. Ama Fener de saldırdı. 49’da Semih attığından kolayını kaçırdı, aşırtma denemesi Orkun’da eridi. Orkun harika kurtarışlarına 50’de Aurelio’nun vuruşuyla devam etti.

F.Bahçe’nin baskısı 56’da ikinci golü getirdi. Roberto Carlos’un serbest atışı defanstan sekip geçen sezonun bahtsız adamı Deivid’in önüne düştü. O da bahtını plaseyle kutladı: 2-0. 62’de Semih’in altı pastan gökleri nişanladı. 67’de Deivid’in şutunda Orkun yine engeldi.

Son 20 dakikada gözü dönen Feldkamp, Nonda’nın yanına Ü.Karan ve H.Şükür’ü aldı. Ama onları besleyecek Arda dışarıdaydı artık. Rakipteki bu eksikliği içine sindiremeyen Deivid 77’de ‘horoz dövüşünden’ dışarı atıldı.

G.Saray artık namağlup değil... Ama maçı kaybetmeleri değil üzerinde düşünmeleri gereken. İkinci yarıda nasıl bu kadar ezildiklerini düşünmeleri gerek. F.Bahçe’nin öğrenmesi gerekense pozisyon bulduklarında cömert davranmanın her zaman hayır getirmeyeceği.

Haberin Devamı