Gazete Vatan Logo
Süper Lig 'Dünya kulübüyüz' masalı sona erdi

'Dünya kulübüyüz' masalı sona erdi

Yerli futbolculara ‘milyon Euro’lar harcandı. Posası çıkmış yabancılar servet saçılarak Türkiye’ye getirildi. Sonunda kulüpler battı. Büyükler artık transfer şovu yapamıyor!

'Dünya kulübüyüz' masalı sona erdi

Türkiye’de futbol, hem sahada hem saha dışında 2016’da iflas bayrağını çekti. Avrupa Şampiyonası’nda 2. turu bile göremeyen Türkiye, turnuvanın en kötü futbol oynayan takımı seçilirken bu görüntü aslında kulüplerdeki fiyaskonun milli takıma yansıması oldu. Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor’u yıllardır yönetenler, taraftarlarını ‘dünya kulübü’ masalıyla kandırıp, tüm kötü sonuçlarda suçu sürekli başkalarına atarak ve kavga ederek, gerçeklerin üzerine set çekti.

VERGİ CENNETİ!

Hiçbir kulüp, Türkiye gibi ekonomisi kırılgan ve spor kültürünün oturmadığı ülkelerde altyapının ne kadar önemli olduğunu kavrayamadı. Çok para harcamanın başarı getirdiğini zanneden yöneticiler, gelir-gider dengesine bakmaksızın, har vurup harman savurarak transfer yaptı. Fahiş fiyatlarla alınan yerli oyuncular, EURO 2016’nın en kötü futbolunu oynayan takımına bile giremedi! Avrupa’da posası çıkan yabancı yıldızlar, Türkiye bir vergi cenneti olduğu için, uçuk rakamlara takımlarımızda oynamayı kabul etti.

Haberin Devamı

ZORLA GÖNDERİYORLAR

Yanlış transferler ile kulüplerin FIFA’lık olmasıyla başlayan hatalar zinciri, Türk futbolunu iflas ettirdi. UEFA Finansal Fair-Play koşullarını yerine getiremedikleri için dört büyüğün yanı sıra çok sayıda Türk takımı, Avrupa kupalarından men, transfer yasağı, puan silme başta olmak üzere farklı yaptırımlarla karşı karşıya kaldı. Bir zamanlar Anelka, Drogba, Roberto Carlos, Guti, Sneijder, Van Persie, Mario Gomez, Oscar Cardozo gibi isimlerle transferde şov yapanlar, UEFA’nın sopasını gördükten sonra oyuncularını zorla elden çıkarmaya çalışıp bu yaz tek tük imzayla kadrolarına takviye yapmaya çalışıyor!

YENİ BAHANE TERÖR

Son dönemde Türkiye’de artan terör olayları, kulüpler için hem avantaj hem dezavantaj oldu! Terörü bahane eden mevcut oyuncular gitmeyi veya maaş artırımını talep ederken yeni teklif yapılanlar da fahiş ücretler istemeye başladı. Bu, bazı kulüplerin işine gelirken bazıları için ise kâbusa dönüştü.

(AMKSpor)