Gazete Vatan Logo
Futbol Dünya Aslan’ı konuşuyor!

Dünya Aslan’ı konuşuyor!

Wesley Sneijder’in ardından Didier Drogba’nın transferiyle herkesin gözü kulağı Cimbom’da...

Dünya Aslan’ı konuşuyor!

İngilizler, Chelsea’nin teklifine rağmen Drogba’nın G.Saray’ı seçmesine anlam veremedi. İtalyanlar ise Milan ve Juventus’un Fildişili golcüyü bu şartlarda nasıl elinden kaçırdığını sorguluyor

Aslan’ın sezon başında yaptığı transferlerle ‘Rüya Takım’ olarak nitelendirilmesi daha hafızalardan silinmemişken devre arasında yapılan Wesley Sneijder ve Didier Drogba transferleriyle tüm dünya da G.Saray’ı konuşmaya başladı. Şampiyonlar Ligi’nde Schalke ile eşleşen ve Almanlar’ı devirip çeyrek finale çıkmak için kesenin ağzını açan yönetim, kadrosunu dünyaca ünlü iki yıldızla takviye edince Avrupa’dan Güney Amerika’ya, Asya’dan Kuzey Amerika’ya kadar dünya basını da G.Saray’ı manşetlerine taşıdı.

SARI-kırmızılıları, Avrupa futbolunun yükselen yıldızı olarak lanse eden medya, iki yıldızın da G.Saray’ı tercih etmesinin şaşkınlığını üzerinden atamadı. İngiliz basını, Sneijder’i Liverpool ve Tottenham’ın elinden alan Cimbom’un yeniden eski günlerine döndüğünü belirtirken İtalyanlar ise Drogba’nın, Juventus ve Milan’ı tercih etmemesini manşetlerine taşıdı.. İşte transferlerin dünya medyasındaki yansımaları:

UEFA: G.Saray, Wesley Sneijder’in ardından Didier Drogba’yı da transfer ederek bir önemli oyuncuyu da kadrosuna katmış oldu. Başkan Ünal Aysal ise açıklamasında büyük takımların hedeflerine sadece büyük oyuncularla ulaşabileceğini söyledi.

İngiltere basını The Guardian

DROGBA, G.Saray ile 18 aylık sözleşme imzaladı. Bu G.Saray’ın W.Sneijder’den sonraki 2. büyük transferi oldu. Drogba ise açıklamasında tekrar Şampiyonlar Ligi’nde oynamak için sabırsızlandığını ve böyle büyük bir kulüpte oynama fırsatını reddedemeyeceğini söyledi.

BBC

G.SARAY, Shanghai Shenhua’dan D.Drogba’yı transfer etti. 34 yaşındaki oyuncu şu anda Afrika Uluslar Kupası için Fildişi milli takımında yer alıyor. G.Saray, Sneijder’i transfer etmesinin ardından Drogba’ya da imza attırarak yine önemli bir transfer yaptı.

Daily Mail

DROGBA eski kulübü Chelsea’nin teklifine rağmen G.Saray’a 18 aylık imza attı. Drogba transferiyle ilgili açıklamasında tekrar Şampiyonlar Ligi’nde, en iyi takımlara karşı oynamayı beklediğini söyledi.

Sky Sports

DROGBA, G.Saray’a transfer olarak tekrar Avrupa’ya döndü. Fildişili oyuncu Afrika Uluslar Kupası’nın ardından takıma katılacak. G.Saray, ocak ayında Sneijder’den sonra ikinci önemli transferinde Didier Drogba’yı da kadrosuna kattı.

İtalyan basını

Tuttosport

DROGBA G.Saray’da. G.Saray Kulübü internet sitesinden Fildişi Sahilli forvet Didier Drogba’yı transfer ettiğini açıkladı. Drogba 18 aylık sözleşmeye imza attı.

Corriere dello Sport

G.SARAY, Drogba’nın transferini resmen açıkladı. Fildişili oyuncu 1.5 yıllık sözleşme imzaladı. Ara transfer döneminde W.Sneijder’i transfer etmiş olan G.Saray, son olarak da K.Toure’yi kadrosuna katabilir.

Football-Italia

G.SARAY, resmi olarak Drogba’yı transfer ettiğini açıkladı. İstanbul ekibi daha önce de Sneijder’i kadrosuna katmıştı. Şimdi de Drogba 18 aylık sözleşmeyle sarı-kırmızılılara katıldı.

Danimarka basını

Ekstra Bladet

Drogba, G.Saray’a transfer oldu. Türkler, Fildişili oyuncuyu 18 aylık sözleşmeyle kadrosuna kattı. 34 yaşındaki oyuncu S.Shenhua’dan ayrılarak, Sneijder’ın ardından ara transfer döneminde G.Saray’a gelen ikinci isim oldu.

ABD basını

New York Times

G.Saray, geçen yıl Chelsea ile Şampiyonlar Ligi’ni kazanan Drogba’yı transfer etti. Drogba 1 yılda 4 milyon Euro kazanacak.

ESPN

G.SARAY, Wesley Sneijder’in ardından Drogba’yı da transfer etti.. Toure sırada haberleri geliyor.

İsveç basını

Expressen

G.Saray yatırım yapmaya devam ediyor. Johan Elmander’in yeni takım arkadaşı Didier Drogba. Wesley Sneijder’in ardında Drogba’nın gelmesi hücum gücüne güç kattı.

Haberin Devamı