Gazete Vatan Logo
Süper Lig Dört büyükler MSN kadar olamadı

Dört büyükler MSN kadar olamadı

Türkiye'nin büyükleri Messi, Neymar ve Suarez'i geçemedi.

Dört büyükler MSN kadar olamadı

Barcelona'nın forvet hattını oluşturan Messi, Neymar ve Suarez'in ligde ve Avrupa kupalarında attığı goller gündem olmaya devam ediyor.

Bu üçlünün sadece La Liga'da attığı toplam 79 gole Türkiye Süper Lig'in 4 büyük kulübü olan Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor'dan hiç bir takımın 32 hafta sonunda toplamda bu rakama erişmediği vurgulandı.

İspanyol Sport gazetesi, "Bu 3'lü kadar olamadılar" başlığı ile yayınladığı haberde Türkiye'nin de yer aldığı Avrupa'nın dev kulüplerinin kendi liglerinde attığı goller ile Messi, Neymar ve Suarez'in Barcelona'da ortaya koyduğu performans karşılaştırıldı. Türkiye Süper Ligi'ndeki takımların attığı golleri baz alan gazete Galatasaray'ın 57, Fenerbahçe'nin 56, Trabzonspor'un 54 ve Beşiktaş'ın ise 53 gol atabildiğini buna karşılık bu üçlünün 79 kez fileleri dalgalandırarak bu takımları geçtiği hatırlattı.

İspanya La Liga'da Messi'nin 41, Neymar'ın 22 ve Suarez'in ise 16 golü bulunuyor. Bu üçlünün 2014-15 sezonunda tüm şampiyonalarda attığı gol ise 115 olarak açıklandı. Bu rakamın ayrıca Avrupa'nın en büyük liglerinde mücadele eden 145 takımdan daha yüksek olduğu duyuruldu.

Haberin Devamı