Gazete Vatan Logo
Voleybol Filenin Sultanları çeyrek finale çıktı Ebrar Karakurt hemen özür diledi!

Filenin Sultanları çeyrek finale çıktı Ebrar Karakurt hemen özür diledi!

Dün akşam çeyrek final maçında Tayland'la karşılaşan ve güçlü rakibini 3-1'lik skorla deviren Filenin Sultanları'nda Ebrar Karakurt'un maç sonunda özür paylaşımı büyük dikkat çekti.

Filenin Sultanları çeyrek finale çıktı Ebrar Karakurt hemen özür diledi!

Uluslararası Voleybol Federasyonu tarafından organize edilen Milletler Ligi'nin çeyrek final maçında Filenin Sultanları, Tayland'ı 3-1 mağlup etti. Mücadeleye damga vuran isimler Eda Erdem Dündar ve Ebrar Karakurt oldu. Ebrar Tayland maçında yaptığı hareket sonrası özür diledi.



Ankara Spor Salonu'nda oynanan mücadele Milliler, servis karşılama ve servis hataları nedeniyle uzun süre dengede giden ilk seti 25-23 kaybetti. İkinci sette oyuna ağırlığını koyan Sultanlar, 25-15’lik skorla dengeyi sağladı. Hande Baladın’ın etkili olduğu üçüncü seti Türkiye 25-18 kazandı. Setlerde 2-1 öne geçen milliler, dördüncü seti Zehra Güneş’in maç sayısıyla 25-20 kazandı.

12 BİN KİŞİ İZLEDİ

Mücadelede voleybolseverler, Milli Takımımız'ı yalnız bırakmadı. Ankara Spor Salonu’nda oynanan Türkiye-Tayland maçını 12 bin kişi izledi. Öte yandan çarşamba günü Ankara'da oynanan Brezilya - Japonya maçını 9 bin kişi, ABD - Sırbistan maçını ise 7 bin 250 işi seyretti.

EBRAR VE EDA YILDIZLAŞTI

Ay Yıldızlılar'da Ebrar ve Eda 17, Zehra 14, Hande ve Saliha 10, Cansu 6 sayıyla galibiyet katkı sağladı.




EDA'NIN SMACI SUPATTRA'YI 'NAKAVT' ETTİ

Mücadelenin dördüncü setinde oyun başa baş giderken Cansu Özbay'ın pasında kaptan Eda Erdem ortadan hücum etti. Eda'nın sert smacı rakip takımda Pairoj Supattra'nın yüzüne isabet etti. Taylandlı yıldız aldığı darbe sonrasında yere yığıldı. Kaptan Eda Erdem hemen karşı tarafa yönelerek rakibinden özür diledi. Kenara gelen Taylandılı yıldız buz tedavisi gördü

EGONU'NUN SERT SMACI DA ONA DENK GELMİŞTİ

Tayland maçında İtalya setlerde 1-0 öndeyken Egonu çok sert bir smaca imza attı. Oldukça yükseğe zıplayan İtalyan yıldızın 105 kilometreyi buldu. Taylandlı libero Pairoj Supattra şut karşısında hazırlıksız yakalandı ve top başına isabet etmişti. Supattra darbe sonrasında bir süre ayağa kalkamamıştı.

EBRAR ÖZÜR DİLEDİ

Mücadelenin üçüncü setinde Ebrar adlığı sayı sonrası sevinç yaşarken karşı takıma doğru bağırdı. Cansu Özbay hemen yanına gelerek Ebrar'ı takımın bulunduğu yere götürdü. Bu hareket sonrası Ebrar Karakurt müsabaka sonrası özür diledi. Ebrar açıklamasında “Sevgili Tayland hayranları; Sporda hırslı olmak doğaldır. Bu değerli oyuncularına karşı bir şey değildi. Ülkenizi ve oyuncularınızı seviyorum. Hepimiz bu sporun bir parçasıyız.’’ ifadelerini kullandı.



Haberin Devamı

 "DÜNYANIN EN İYİ SEYİRCİSİ"

Öte yandan Karakurt maç sonu açıklamasında ''Sizler bizi bu şekilde desteklediğiniz sürece yapamayacağımız hiçbir şey yok. Hep beraber yarı final ve finalin ardından şampiyon olacağız. Dünyanın en iyi seyircisi...'' dedi.

Haberin Devamı

CANSU'DAN EBRAR CEVABI

Yabancı muhabirin “İlk set Ebrar oynayamıyordu sonradan oyuna soktun” sözlerine Cansu Özbay, “Benim hatamdı, onu ben oyuna sokamadım, sonradan top attım” cevap verdi. Cansu'nun bu sözleri takımdaşlık anlamında övgü aldı.

EDA: EGONU GİBİ ÇOK İYİ SİLAHLARI VAR

Kaptan Eda Erdem ise yarı finalde eşleştiğimiz İtalya ve Egonu için şu sözleri sarf etti; ‘‘İtalya çok iyi bir ekip. Egonu gibi çok iyi bir silahları var. Herkes voleybol oynamayı çok iyi biliyor. İyi servis atan, iyi baskı yapabilen zaten 1-0 önde oluyor. Rakip güçlü, biz de güçlüyüz. Bence iyi servis atan kazanacak.’’

Haberin Devamı

RAKİBİMİZ EGONULU İTALYA

A Milli Kadın Voleybol Takımımızın yarı finaldeki rakibi, Çin'i 3-1'le geçen İtalya oldu. Türkiye-İtalya yarı final karşılaşması 16 Temmuz Cumartesi günü 18.30’da oynanacak. Milliler, Başkent'te Ankara Spor Salonu'nda oynanan Milletler Ligi'nin ilk haftasında İtalya'yı 3-0 mağlup ederek sezona başlamıştı.

İtalya'nın Çin maçına damga vuran isim ise VAkıfbank'ın yeni transferi Paola Egonu oldu. İtalyan yıldız 36 sayı ile inanılması güç bir rakama ulaşırken takımın geri takımı toplamda 47 sayı buldu.

2018 yılından bu yana Voleybol Milletler Ligi adıyla düzenlenen organizasyonda Türkiye, 2018’de ikincilik, 2019’da dördüncülük, 2021 yılında da üçüncülük elde etti.

Filenin Sultanları çeyrek finale çıktı Ebrar Karakurt hemen özür diledi