Gazete Vatan Logo
Diğer Sporlar Elmalı Güreşleri ne zaman başlıyor? Tarihi Elmalı Güreşleri’nin tarihi ve bilmeniz gerekenler!

Elmalı Güreşleri ne zaman başlıyor? Tarihi Elmalı Güreşleri’nin tarihi ve bilmeniz gerekenler!

Tarihi Elmalı Yağlı Güreşleri’ne geri sayım başladı. Bu yıl 670’incisi düzenlenecek Elmalı Güreşleri ‘Türk'ün ilk er meydanı' olarak biliniyor. Güreş alanında başarılı pek çok pehlivanın katıldığı Tarihi Elmalı Yağlı Güreşleri güreşseverler tarafından merak ediliyor. Peki, Elmalı Güreşleri ne zaman başlıyor? Tarihi Elmalı Yağlı Güreşleri hangi tarihte, nerede yapılacak? İşte Tarihi Elmalı Güreşleri’nin tarihi ve bilmeniz gerekenler!

Elmalı Güreşleri ne zaman başlıyor? Tarihi Elmalı Güreşleri’nin tarihi ve bilmeniz gerekenler!

2022 yılı Tarihi Elmalı Yağlı Güreşleri’ne kısa bir süre kaldı. En önemli spor organizasyonlarından olan Tarihi Elmalı Yağlı Güreşleri bu yıl 670’inci kez seyirci karşısında olacak. Güreş alanında önemli isimlerin baş pehlivanlık için mücadele edeceği güreşlerin hangi tarihte yapılacağı merak ediliyor. Peki, Elmalı Güreşleri ne zaman başlıyor? Tarihi Elmalı Yağlı Güreşleri hangi tarihte, nerede yapılacak? İşte detaylar…

ELMALI GÜREŞLERİ NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Antalya'nın Elmalı ilçe belediyesi tarafından Elmalı Yeşilyayla'da düzenlenen Tarihi Elmalı Yağlı Güreşleri her yılın Eylül ayının ilk haftası düzenleniyor. Tarihi Güreşler bu yıl 3-5 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek.

TARİHİ ELMALI YAĞLI PEHLİVAN GÜREŞLERİ İLK NE ZAMAN YAPILDI?

1352 yılından beri düzenlenen Tarihi Elmalı Güreşleri Türk Milleti’nin Anadolu’da ilk önemli Spor organizasyonlarından birisidir. Evliya Çelebi’nin Seyahatname’sinde bahsettiği Elmalı Güreşleri aynı zamanda Osmanlı Devlet Arşivlerine de geçmiş bir organizasyon olarak bilinmektedir. İlk Alperenlerin bölgeye yerleşmesiyle Türk ve Müslümanların çoğalıp kök saldığı Antalya'nın Elmalı ilçesi, ata sporu güreşin ilk müsabakalarının yapıldığı yer olarak da kayıtlardaki yerini alıyor.

Haberin Devamı