Gazete Vatan Logo
Futbol Bilic'in West Ham mutluluğu

Bilic'in West Ham mutluluğu

West Ham'a Teknik Direktör olan Slaven Bilic son iki gündür İngiliz basınında hakkında en çok konuşulan ve tartışılan hoca oldu.

Bilic'in West Ham mutluluğu

Yüksek tirajlı gazetelerden Daily Mirror, spor sayfasında "Bilic: West Ham'lı olmalıydım" başlıklı haberinde aday teknik direktörler arasında ilk tercih olmamasına rağmen Bilic'in eski kulübünün teklifini geri çevirmeyi düşünmediğini yazdı.

"Çekiçler"den ayrılan Sam Allardyce'ın yerine üç yılık kontrat ile West Ham Teknik Direktörlüğü'ne getirilen Bilic, yönetim kurulunun birçok adayı düşündüğüne değinirken "Gerçekten beni istediklerini hissettiğim için benim için kolay bir seçim oldu. Benim ilk aradığım gideceğim kulübün yükselme ihtirasları. Başkan ve başkan yardımcısı Karren Brady ile konuştuğumda mükemmel yeni stadı ön plana çıkartmadık. Büyük bir kulübü daha da büyük yapmaktaki kararlılıklarını ve hırslarını gösterdiler. Teknik direktör olmak büyük ayrıcalık ve büyük sorumluluk gerektiriyor. Umarım kendimi yönetim kuruluna, futbolculara ve taraftarlara kanıtlarım" diye konuştu.

Hırvatistan Milli takımı, Locomotiv Moskow ve Beşiktaş'tan sonra daha önce formasını giydiği West Ham, teknik adam olarak gelen Bilic için defans oyuncusu Rio Ferdinand ise "Çok sağlam bir atama. Hırvatistan ile iyi iş başardı" dedi.

Haberin Devamı

"Çekiçler altında" başlıklı haberde , Daily Mirror, beşinci tercih Bilic için başarısızlığın bir opsiyon olmadığını vurguladı ve çok yüksek beklentilere karşılık verecek Bilic'in yönetim kurulundan destek ve harcaması için para alacağı gibi West Ham taraftarının iyi niyetinin eksik olmayacağını yazdı.

Bilic'in şimdi Marsilyalı ikili Andre Ayew ve Andre-Pierre Gignac'ı transfer etmeye çalışacağına dikkat çekildi.