Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Beşiktaş Milosevic'i resmen açıkladı!

Beşiktaş Milosevic'i resmen açıkladı!

Beşiktaş Alexander Milosevic'in transferini borsaya bildirdi.

Beşiktaş Milosevic'i resmen açıkladı!

Beşiktaş, İsveç'in AIK takımında forma giyen 22 yaşındaki Sırp asıllı İsveçli futbolcu Alexander Milosevic'le 3,5+2 yıllık anlaşma sağlandığını Borsa İstanbul'a bildirdi.

Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret AŞ'den yapılan ve Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) da gönderilen açıklamada, Alexander Milosevic'in transferi için kendisi ve AIK kulübüyle anlaşmaya varıldığı belirtilerek, "Alexander Milosevic'in şirketimiz profesyonel futbol takımına transferi ile ilgili olarak oyuncunun kulübü ve kendisi ile anlaşmaya varılmıştır" denildi.

KAP'a gönderilen bilgiye göre AIK Kulübü'ne 1 milyon avro sözleşme fesih bedeli ödeneceği ifade edildi.

Son 2 yılı opsiyonlu 5,5 yıllık anlaşma yapılan savunma oyuncusu Milosevic'e bu süre içinde toplam 3 milyon 125 bin avro garanti ücret ödenecek.

Milosevic'in, bu sezonun ikinci yarısı için 425 bin avro, 2015-2016, 2016-2017 ve 2017-2018 sezonları için yıllık 500'er bin avro, 2018-2019 ve 2019-2020 sezonları için de 600'er bin avro garanti ücret alacağı bildirildi. Genç futbolcuya, ayrıca her sezon için maç başına 5 bin avro ücret verileceği kaydedildi.

Haberin Devamı

SÖZLEŞME DETAYI AÇIKLANDI

Beşiktaş'ın yeni transferi Alexander Miloseviç'in sözleşmesinde bir sıkıntı olmadığı açıklandı.
Siyah beyazlıların İsveç'in AIK Stockholm takımından transfer ettiği Alexander Miloseviç ile yaptığı 5.5 yıllık sözleşmenin FIFA ve TFF talimatlarına aykırı olmadığı belirtildi.
Beşiktaş'ın Miloseviç ile toplam 5.5 yıl değil 3.5 +1,+1 şeklinde sözleşme imzaladığı ve zorunluluk duyulması halinde son 1 yıllık opsiyonun rafa kaldırılabileceği öğrenildi.
Siyah beyazlıların avukatları tarafından hazırlanan sözleşmenin FIFA ve TFF talimatlarına uygun olması açısından resmi olarak 3.5 yıl ve uzatma opsiyonu olarak da +1 +1 olarak hazırlandığı ifade edildi.
TFF'nin tescil edeceği sözleşme esasının 3.5 yıl olduğu ve uzatma opsiyonlarının kulüp tarafından zamanı geldiğinde kullanılması halinde devreye gireceği için herhangi bir olumsuz durumun olmadığı açıklandı.

Haberin Devamı

28 maçta 3 gol attı

Alexander Milosevic, 30 Ocak 1992'de İsveç'te dünyaya geldi. Futbola İsveç'in Rissne IF takımında başlayan Milosevic, 2011 yılında AIK'e transfer oldu.

17 yaş altı kategorisine kadar Sırbistan Milli Takımı formasını giyen Milosevic, daha sonra İsveç Milli Takımı'nı tercih etti ve iki kez İsveç A Milli Takım formasını terletti.

AIK'te bu sezon 28 maça çıkan 1,91 metre boyundaki stoper, 3 gol attı, 2 asist yaptı.