Gazete Vatan Logo
Futbol Beşiktaş derin bir of(oh) çekti!

Beşiktaş derin bir of(oh) çekti!

2. Lig ekibi Ofspor'u konuk eden Beşiktaş, maça büyük bir şokla başladı.. Geriye düşen Kartal, Portekizli yıldızlarının ikinci yarıda oyuna girmesiyle şoku atlattı, kupada 4. tura adını yazdırdı

Beşiktaş derin bir of(oh) çekti!

Kupanın 3. turunda Ofspor’a karşı yedek 11’le başlayan Beşiktaş, kâbus görse de turu geçti.

7’de Gökhan’ın golüyle geri düşen siyah-beyazlılar, Fernandes ve Almeida girince ‘oynamaya’ başladı. Zaten Fernandes’in frikik ve Almeida’nın kafa golleri turu Beşiktaş’a getirdi.

SAMET Aybaba, Felix Baumgartner gibi bir insan... O da atlayabilir uzaydan. Çünkü riski seviyor, korkusuz. Hiç endişe etmemiş kupadan elenirim diye. Dün İnönü Stadı’nda sahaya sürdüğü ilk 11’de Kasımpaşa 11’inden sadece 1 oyuncu vardı; Ersan Gülüm. Diğer 10 oyuncu yedek.

KİMSE rakip Ofspor demesin çünkü onlar 2.Lig’de oynuyor. Çünkü siyah-beyazlılar dün başlayan oyuncularla Amatör Lig takımı Niğde Belediyespor’a eleniyordu az daha.

MAÇ başladı, 7. dakikada golü buldu Ofspor. Sol kanatta bir iki pasla ceza sahasında Gökhan Durmuş’la buluşturdular topu, o da çaprazdan öyle bir vurdu ki tam uzak çataldan yaptı golü: 0-1.

SONRASINDA Beşiktaş’ın kontrolündeydi oyun ama sahada Ofspor’dan daha iyi bir kadrosu yoktu siyah-beyazlıların. Genç oyuncular Kadir, Emre, Batuhan, Veli, M.Akyüz döküldüler. Erkan tek fark yaratan isimdi, Necip ve Hasan da idare etti.

26’DA Hasan 30 metreden şut attı, top üst direği teğet geçti. 29’da Erkan soldan 18’e girdi, dar açıdan vurdu ama kaleci ve direğe çarpan top kornere gitti. 45+1’de de Batuhan indirdi, defansın arasında Erkan ayağının ucuyla topa dokundu ama yine hedefi bulamadı.

NE GEREK VAR?

İKİNCİ yarının başında hamle yaptı Aybaba. Veli’yle Fernandes’i, Kadir’le Almeida’yı değiştirdi. Ama Necip’i sağ öne kaydırınca ön liberoda Hasan Türk’ü bıraktı riskleri artırdı. 49’da 2.’yi atıyordu konuk ekip Ofspor. Cem’in pasında Savaş sağdan vurdu Cenk kurtardı.

DEĞİŞİKLİKLERLE oyun üstünlüğünü aldı Beşiktaş ama işte oyuncular hocaları kadar sakin değiller. Telaşla kapalı savunmayı açmaya uğraştılar. 65’te ise onları Fernandes rahatlattı. Sol çaprazdan harika bir frikik golü attı: 1-1. 72’de ise soldan Erkan kesti, arkada Almeida kafayı vurup, skoru belirledi: 2-1.

FAKAT ne gerek vardı bu kadar adrenaline. Beşiktaş karşılaşmaya yedek değil, yedek ağırlıklı bir kadroyla çıkıp skor avantajını yakalasaydı, Kadir, Emre, Hasan da rahat rahat oynasaydı.

Fernandes varsa yenilgi yok!

OF karşısındaki golüyle Kartal’a nefes aldıran Fernandes’in ağları havalandırdığı maçlarda Beşiktaş yenilgi yüzü görmedi. Siyah-beyazlı takımdaki kariyerinde 13 maçta toplam 15 gol bulan Portekizli’nin aağları sarstığı bu karşılaşmalarda Beşiktaş 11 galibiyet ve 2 beraberlikle sahadan ayrıldı.

Aybaba: Sahada cevap alamıyorum

“Niğde’de de kabus gördük burada da. Bazı arkadaşlara güvenip destek veriyorsak onlar da ellerinden geleni yapmalı.”

KARADENİZ ekibi karşısında ikinci yarıda açılan siyah-beyazlılarda teknik patron Samet Aybaba, genç oyuncuların bekleneni veremediğini itiraf etti. Niğde ve Of maçlarını da birbirine benzeten Aybaba, “Enteresan maçlar oynuyoruz. Niğde’de de kâbus gördük burada da.

Uzun ve orta vadeli planlar yapmaya çalışıyoruz ama arkadaşlar sahada cevap vermiyor.

Biz güvenip destek veriyorsak onlar da ellerinden geleni yapmalı. Bazı arkadaşların mutlaka daha fazlasını yapması gerekir. ‘Nasılsa yeneriz’ havasıyla maça çıkılıyor ve zorlanıyorlar. Ama yine de bunların olmaması gerekir. Devre arasında da gereken uyarıları yaptık” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı