Gazete Vatan Logo
THY Euroleague Dün akşam Anadolu Efes'i devirdi ülkesinde kahraman ilan edildi

Dün akşam Anadolu Efes'i devirdi ülkesinde kahraman ilan edildi

Uzun yıllar basketbol hayatını Türkiye'de sürdüren ve dün akşam Anadolu Efes karşısında bulduğu son saniye basketiyle Olimpiakos’un kahramanı ilan edilen Sloukas Yunan basını tarafından tam not aldı.

Dün akşam Anadolu Efes'i devirdi ülkesinde kahraman ilan edildi

THY Euroleague'deki temsilcilerimiz bu sezon Olimpiakos deplasmanında, uzun yıllar Türkiye'de oynayan Kostas Sloukas'a takıldı. Yıldız oyuncu önce eski takımı Fenerbahçe Beko, ardından da dün akşam Anadolu Efes karşısında bulduğu son saniye basketleriyle takımını galibiyete taşıdı.

Eski takımı Fenerbahçe’nin ardından şimdi de Anadolu Efes’i yıkan Sloukas Yunanistan’da adeta kahraman ilan edildi. Yunan basınında çıkan haberlerde maçın adamı gösterilen ve kahraman olarak takdim edilen deneyimli oyun kurucunun uzun yıllar Türkiye’de top koşturması ve sonrasında Türk takımlarına karşı oynadığı karşılaşmalardaki performansına özel vurgu yapıldı.

‘Türkler tarafından seviliyor olabilir ama…’

Fosonline’de “Olimpiakos’un kahramanı Kostas Sloukas, Komşu ülkede yıllarca yaşamış ve Türkler tarafında seviliyor olabilir. Ancak onlara karşı bu kez de Fenerbahçe karşısında galibiyeti getiren isim oldu” denildi. Gavros internet sitesinde ise “Sloukas fark yarattı ve oyunun kaderini belirledi” ifadeleri kullanıldı.

Fall: ‘Türk takımlarına karşı oynamayı seviyor’

Anadolu Efes karşısında takımının iyi isimlerinden olan Olympiakos pivotu Moustapha Fall da takım arkadaşının performansını övdü. Atina’daki maçta 10 sayı, 5 ribaunt ile oynayan Fransız basketbolcu “Kostas Sloukas Türk takımlarına karşı oynamayı seviyor. O gerçekten çok iyi bir basketbolcu. Euroleague kazanmış bir isim. Bu kulvarda olmanın ne demek olduğunu ve burada nasıl oynanması gerektiğini çok iyi biliyor” dedi. (Skorer)

Dün akşam Anadolu Efesi devirdi ülkesinde kahraman ilan edildi




Haberin Devamı