Gazete Vatan Logo
Süper Lig Başakşehir - Fenerbahçe: 1-2

Başakşehir - Fenerbahçe: 1-2

Süper Lig'de Fenerbahçe, deplasmanda Başakşehir'i 90+3'te bulduğu golle 2-1 yendi.

Başakşehir - Fenerbahçe: 1-2

Süper Lig'in 2. haftasında Fenerbahçe, deplasmanda Başakşehir ile karşı karşıya geldi. Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda oynanan mücadeleyi Fenerbahçe 2-1 kazandı.

Başakşehir'in golünü 32. dakikada Crivelli kaydetti. Fenerbahçe'nin gollerini ise 77. dakikada Vedat Muriqi ve 90+3'te Dirar kaydetti.

Direkten döndü

16. dakikada Fenerbahçe'de Deniz Türüç'ün sağ kanattan ortasında Vedat Muriqi'nin vuruşu direkten döndü

VAR'la iptal

Sarı-lacivertli ekibin 44. dakikada bulduğu gol VAR kararıyla iptal edildi. Deniz Türüç'ün savunma arkasına kaçtığı anda ilk etapta devam edildi ve Muriç golü kaydetti. Ancak incelemeler sonucunda Deniz'in önde olduğu tespit edildi. Bunun üzerine gol verilmedi.

Bu sonuçla Fenerbahçe puanını 6'ya çıkardı ve liderliğini sürdürdü. Başakşehir ise puansız şekilde 16. sırada yer aldı

İLK 11'LER

Başakeşhir: Mert, Caiçara, Miguel Vieira, Chedjou, Aziz Behich, Azubuike, Visca, Elia, Arda Turan, Mossoro, Crivelli

Fenerbahçe: Altay; Ozan Tufan, Zanka, Jailson, Dirar; Tolga Ciğerci, Emre Belözoğlu; Deniz Türüç, Kruse, Garry Rodrigues; Vedat Muriqi.

Haberin Devamı

Maçtan dakikalar

3. dakikada Medipol Başakşehir gole yaklaştı. Edin Visca, Fenerbahçe ceza sahası dışından sol çaprazdan kullanılan serbest vuruşta, topu doğrudan kaleye gönderdi. Kaleci Altay son anda meşin yuvarlağı kornere çeldi.

16. dakikada Fenerbahçe etkili geldi. Deniz Türüç'ün sağ kanattan altıpas önüne yaptığı ortada Vedat Muric topa ayak koydu, üst direğe çarpan meşin yuvarlak oyun alanına geri döndü. Sonrasında savunma tehlikeyi uzaklaştırdı.

31. dakikada sol kanattan gelişen Fenerbahçe atağında Dirar'ın yerden pasında ceza yayı önündeki Deniz Türüç topa gelişine vurdu, yan direğe de çarpan meşin yuvarlak auta gitti.

32. dakikada Medipol Başakşehir öne geçti. Mert Günok'un savunmanın arkasına gönderdiği uzun topu kontrol eden Crivelli, Jailson'u geçip ceza sahasına girdi. Kaleci Altay ile karşı karşıya kalan Crivelli, sağ çaprazda dar açısına rağmen şık bir vuruşla topu ağlara gönderdi: 1-0.

43. dakikada Fenerbahçe'nin attığı gol, VAR incelemesinin ardından ofsayt gerekçesiyle iptal edildi. Emre Belözoğlu'nun derin pasıyla savunmanın arkasında topla buluşan Deniz, ceza sahasına girmeden pasını boş pozisyondaki Vedat'a attı. Kaleci Mert'i de geçen meşin yuvarlağı, Vedat düzgün bir vuruşla boş kaleye gönderdi. Hakem Halil Umut Meler, VAR incelemesinin ardından gol kararını iptal etti, oyun ofsayt atışıyla başladı.

Haberin Devamı

Karşılaşmanın ilk yarısını Medipol Başakşehir 1-0 önde tamamladı.

MAÇTAN NOTLAR

Sağ beke Ozan ortaya Tolga

Fenerbahçe'de savunma beklerinde yaşanan eksikliğe takım içinden çözüm bulundu. Teknik direktör Ersun Yanal, Isla'nın sakatlığında sağ bekte Ozan Tufan'ı kullandı.

Murat Sağlam'ı riske etmek istemeyen Yanal, orta sahanın başarılı ismi Ozan'ı savunmanın sağında kullandı.Orta saha merkeze de Tolga Ciğerci geçti. Sol bekte de Nabil Dirar forma giymeye devam etti. Gazişehir karşısında geçen hafta kazanan ideal 11'e de korundu.

Deni Türüç ise Moses'ın sakatlığı nedeniyle Fenerbahçe'de ilk kez 11'de şans buldu.

Haberin Devamı

Başakşehir - Fenerbahçe: 1-2

Emine Bulut unutulmadı

Fenerbahçe, iki gün önce kocası tarafından kalleşçe öldürülmesi nedeniyle kaybettiğimiz Emine Bulut'u unutmadı. Sarı-lacivertli takım, karşılaşma öncesinde ısınmaya ve seremoniye, "#EmineBulut" yazılı siyah renki tişörtlerle çıktı.

Kadına karşı şiddetin son bulması ve toplumsal farkındalık yaratma amacıyla 'HeForShe' kampanyasına kulüp olarak destek veren Fenerbahçe, sosyal medya hesaplarından da 'Alışmayacağız, Susmayacağız' mesajını paylaştı.

İki takım sahaya kapkara bir pankartla çıkarak yaşanan vahşeti lanetledi. Stat ekranlarından da '#EmineBulut' yazısı paylaşıldı.

Ayrıca 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Siyah tribün

Sarı-lacivertli takımın taraftarları, Emine Bulut için Başakehir maçına siyah giyinerek geldi. Fenerbahçe tribününün tamamına yakını siyah tişörtlerle oturdu ve Emine Bulut için tezahüratlar yaptı. Taraftarlar, Emine Bulut için adalet istediklerini bağırdı.

Taraftar desteği

Bu sezon ligdeki ilk deplasmanına Medipol Başakşehir karşısında çıkan Fenerbahçe'yi taraftarları yalnız bırakmadı.

Haberin Devamı

Sarı-lacivertli taraftarlar maçtan 2 saat önce kendilerine ayrılan bölümü doldurmaya başladı. Misafir takım tribününün tamamına yakınını dolduran Fenerbahçe taraftarları, büyük destek verdi.

Yanal'la buluştular

Karşılaşma öncesi dostluk görüntüleri öne çıktı. Başakşehir'de başta Arda Turan olmak üzere Mert Günok ve Volkan Babacan, Ersun Yanal'la hasret giderdi.

Okan Buruk'la da görüşen Yanal, başarı diledi.

Yer sıkıntısı

Karşılaşmada Fenerbahçe taraftarlarının Başakşehir tribünlerinde olması ufak çaplı bir sıkıntı yarattı. Maç öncesinde stattan uyarı anonsu yapıldı.

Ancak yerlerini değiştirmeyen Fenerbahçeliler, maç içerisinde zaman zaman ev sahibi takım tribünleriyle sorun yaşadı.

Fenerbahçeli taraftarların bir kısmı biletlerini gösterirken, bir kısmı da bizzat tribün değiştirdi. Tribün değiştiren taraftarlara polis müdahale etti.

Zeminde sorunlar

Zorlu mücadelede Fatih Terim'in zemininde sıkıntılar dikkat çekti. Bazı bölgelerde çimin kalktığı ve oyuncuların pas atarken zorlandıkları görüldü. Bazı anlarda da zemin nedeniyle denge problemleri oldu.

Elia sıkıntısı

Ev sahibi Başakşehir'de maçın 21. dakikasında Eljero Elia şoku yaşandı. Uzun bir pası yakalamak için hamle yapan Elia bir anda koşusunu bıraktı.

Sıkıntı olduğunu belirten tecrübeli futbolcu, hemen kenara geldi. Sağlık ekibiyle konuşan Elia, bir süre kendisini denemek istediğini söyledi. Ancak devam edemeyeceğini anlayan Hollandalı oyuncu oyundan çıkarıldı, Kerim Frei'la değişti.

Şenol Güneş tribünde

A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, maçları takip etmeye devam ediyor. Güneş, Başakşehir-Fenerbahçe maçını da tribünden takip etti.

Tecrübeli teknik adam, Göksel Gümüşdağ ile karşılaşmayı seyretti.

İlk gol

İstanbul derbisinde ilkler yaşandı. Medipol Başakşehir bu sezon ilk kez gol atarken, Fenerbahçe de ilk golünü yedi.

Karşılaşmanın 31. dakikasında Crivelli'nin kaydettiği gol her iki takıma da ilkleri yaşattı.