Gazete Vatan Logo
Futbol Arsenal ikişer atıyor üçer üçer topluyor

Arsenal ikişer atıyor üçer üçer topluyor

İngiltere Premier Lig'in 28. hafta mücadelesinde Arsene Wenger'in Arsenal'i, Queens Park Rangers'ın konuğu oldu.

Arsenal ikişer atıyor üçer üçer topluyor

QPR'ı Giroud ve Alexis'in golleriyle deviren Arsenal, son üç haftada olduğu gibi yine iki golle kazandı ve ilk üçteki yerini korudu.

İlk devre karşılıklı ataklarla geçerken, devrenin en önemli pozisyonları son çeyrekte geldi. 34'te Phillips'in sol taraftan enfes taşıdığı atakta kaleye doğru orta - şut karşımı bir top gönderdi. Ospina güçlükle topu çelerken, Arsenal cephesi de derin bir nefes almış oldu. 44. dakikada ise bu sefer QPR kalecisi Rob Green sahnedeydi. İspanyol yıldız Santi Cazorla'nın harika volesinde köşeye çok iyi uzanan Green yaptığı kritik kurtarışla takımının devre arasında soyunma odalarına golsüz eşitlikle gitmesini sağladı.

İlk yarının aksine ikinci devre ise tam bir heyecan kasırgasına sahne oldu. Gecenin gol perdesini açan isim 64'te Fransız golcü Oliver Giroud idi. Alexis'in olgunlaştırdığı atakta, sol taraftan kaçan Gibbs topla buluştu. Onun içeriye gönderdiği sert ortada ise kafayı Giroud vurdu ve takımını öne geçiren sayıyı kaydetti. Bu golden sadece beş dakika sonra Arsenal farkı ikiye çıkardı. Gibbs'in pasında bu sefer ceza alanına süzülen isim Alexis oldu. Şilili yıldız, çaprazdan temiz vuruş yaparak hem gol orucunu bozmuş hem de farkı ikiye çıkartarak takımına rahat bir nefes aldırmış oldu.

Haberin Devamı

Rakip kalede üst üste pozisyonlar bulmaya başlayan Arsenal'de, 76'da Mesut Özil direğe takıldı. Çaprazda yakın mesafeden şutuna Green güzel bir refleksle müdahale etmeyi başardı ve QPRlı kaleciden seken top direğe çarparak tekrar sahaya geri döndü.

Son 10 dakikaya girilirken, QPR tekrardan ümitlendi. 82'de Zamora'nın topun üzerinden atladığı pozisyonda Austin müsait durumda topla buluştu. Kaleciyle karşı karşıya durumda ağları sarsmayı başaran yıldız oyuncu, takımını tekrar oyuna ortak etti. Ancak kalan dakikalarda ev sahibinin atakları sonuç vermedi ve Wenger'in talebeleri zorlu deplasmandan üç puanla ayrılmayı başardı.