Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe Ali Koç - Aziz Yıldırım gerginliği

Ali Koç - Aziz Yıldırım gerginliği

Fenerbahçe yeniden yargılanma haberiyle sevinirken bu süreçte can sıkıcı bir gelişme yaşandı.

Ali Koç - Aziz Yıldırım gerginliği

Başkan Aziz Yıldırım, "veliahtım" dediği Ali Koç'un başkanlığını yaptığı 1907 Fenerbahçe Derneği'ni defterinden sildi! Peki ne oldu da başkanla en büyük destekçilerinden Ali Koç'un arasına kara kedi girdi?

İşte o süreç:

'SANKİ TEK BAŞINA ÇIKARTTI'

1907 Derneği, "yeniden yargılanma" kararının çıktığı 23 Haziran Pazartesi akşam saatlerinde adaletefeneryak.com adresinden bir açıklama yayınladı.

Açıklamada ne Fenerbahçe başkanının ne de Fenerbahçe yönetiminin adı geçiyordu. Durum, yöneticiler tarafından salı sabahı başkan Aziz Yıldırım'a iletildi. Açıklamayı okuyunca küplere binen başkan, "Böyle açıklama mı olur! Sanki yeniden yargılama kararını tek başına 1907 Derneği çıkarttı" diyerek tepkisini ortaya koydu. Yıldırım ardından da kurmaylarına ve kulüp çalışanlarına, "Bundan sonra 1907 Derneği'nin hiçbir organizasyonunu desteklemeyin" talimatı verdi.

KULÜPTE OPERASYON

Aziz Yıldırım bununla da kalmadı. Ali Koç'un yöneticiliği döneminde kurulan Fenerbahçe Spor Kulübü Kurumsal İletişim Departmanı'nda da adeta operasyon yaptı. Yıldırım, son yapılan açıklama dahil 'Adalete Fener Yak' kampanyasının kulüp kanallarından desteklenmesini sağlayan iki çalışanın işine son verdi. Kurumsal İletişim Departmanı'nda görevli 1907 Derneği'ne yakınlığıyla bilinen Övgü Doğan ve Burcu Aydın, salı günü itibariyle kulüpten ayrıldılar.

Haberin Devamı

600 BİN İMZA TOPLANMIŞTI

1907 Derneği'nin change.org adresi üzerinden başlattığı 'Adalete Fener Yak' kampanyasında yeniden yargılama için tam 600 bin imza toplanmıştı. Derneğin başkanı Ali Koç, bu imzaları iletmek üzere Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç ile makamlarında birer görüşme yapmıştı.

(Takvim)