Gazete Vatan Logo
Futbol Alex'i kıskanmam... G.Saray'a mesaj!

Alex'i kıskanmam... G.Saray'a mesaj!

Fenerbahçe teknik direktörü Aykut Kocaman, LigTV'nin canlı yayınında sarı lacivertli takımın gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu...

Alex'i kıskanmam...  G.Saray'a mesaj!

İşte Kocaman'ın sözlerinden satırbaşları...

"Ediz Bahtiyaroğlu ile 2,5 yıl birlikte olduk. Bu kadar hayatı seven bir insanın hayatını kaybetmesi hepimizi çok üzdü. Hele ki bu yaşta. Ailesine öncelikle sabırlar diliyorum."

"Ülkemiz zor günler geçiriyor. Bilinen bilinmeyen, neler var bilmiyoruz ama gördüğümüz kadarıyla zor günler geçiriyoruz. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum."

"KRASIC İLK PLANLARIMIZDA YOKTU"

"Vaslui maçından sonra Yobo ve Krasic geldi. Krasic ilk başlarda planımızda olan bir futbolcu değildi ancak gündeme geldiğinde fırsatı değerlendirerek transferini gerçekleştirdik."

"Takımımızda son 2 sezonda Yobo ve Bilica ayrılmıştı. Daha sonra Egemen'i bu bpşluğu doldurması için transfer ettik. Meireles çok iyi bir oyuncu. Ancak o gelmedende bizim takımımız zaten çok iyi bir takımdı."

"Transferlerin neden son anda yapıldığına gelince, transfer süreci çok dinamik istediğiniz istediğiniz şeyler hemen olamayabiliyor. Kadromuz geniş ve derinlik arzediyor. Potansiyelimiz çok yüksek"

"AVRUPA'DA İSTENEN NOKTADA OLAMAMAMIZ..."

"İyi kadrolar kurmamıza rağmen Avrupa'da istediğimiz başarıyı alamamamızın nedeni sadece transfer ile açıklanamaz. 1. sınıf oyuncuları Türkiye'ye en iyi zamanlarındayken getirme ihtmalimiz çok düşük."

"Bu sene 4 tane 1. sınıf oyuncu getirmeyi başardık. Sow, Krasic, Meireles, Kuyt dünyanın en iyi oyuncuları arasındalar."

"Başarının Türk takımları açısından istediğimiz gibi olmama nedenlerinden biri medyanın etkisi olduğunu düşünüyorum. Taraftarların da takımlar üzerinde büyük etkileri var. Ve taraftarın düşüncesi, görüşü futbolcu tarafından direk olarak anlaşılabiliyor"

"AVRUPA İSTATİSTİK TERSİNE DÖNEBİLİR"

"Başarılı olmak istiyorsak, takımlarda teknik direktöre çok daha fazla yetki vermemiz gerekiyor. Başka etkilerin olmaması gerekiyor takım üzerinde. Spartak Moskova ile karşılaştık. Dikkatmi çeken en önemli şey, Unai Emery'nin takım üzerinde kontrolünün tam olmasıydı. Bize bu kadar fırsat verilmiyor maalesef. Bu tüm Türk takımları için geçerli"

"Somut bir gerçek var; Ortada 8 Avrupa maçında 1 galibiyetim var ancak bundan sonraki 8 karşılaşmada 5 galibiyet alamayacağımı kimse iddia edemez ve o zaman istatistik tersine dönebilir. Geçen sene çok kötü bir tablomuz bizi çok motive etti.

"Aziz Yıldırım'ın motive edici konuşmaları benim ve futbolcuların dayanmasına ve performanslarını artırmasına çok büyük etki yaptı."

"BU KADROYLA PAOK VE YOUNG BOYS'A KARŞI OYNASAYDIK..."

"Avrupa Ligi'nde gruptan çıkma şansımız Monchengladbach ve Marsilya ile eşit bence."

"Takımımız şu anda bir değişim içinde. Şuna eminim ki gruptan çıktıktan sonra Avrupa Ligi'nin favorileri arasına gireceğiz."

"Monchengladbach çok iyi bir takım ve son tıllarda çıkış içerisindeler. Alman futbolu Avrupa'da yükselme eğiliminde. Çok koşan bir takıma sahipler. Bizim de takım olarak koşu ortalamamız maç başına 112 kilometreye çıkmış durumda. Bizde koşmak durumdayız"

"Şunu da net olarak söyleyebilirim, eğilip, bükülmeden... Biz bu kadroyla PAOK ve Young Boys maçlarına çıksaydık işimiz çok kolay olurdu. O günkü kadroyla Spartak Moskova'ya karşı oynasaydık da net olarak söylüyorum, ilk maçın ilk yarısında elenmemiz büyük ölçüde kesinleşirdi."

"Spartak Moskova karşısında bütün oyun atacağımız 1 gole kuruluydu. Onları eleseydik, geçen seneden içimizde kalan ve gitmemiz engellenen Şampiyonlar Ligi'ne katılmış olacaktık. Herkesten daha çok bunu ben istiyordum. Ama ikinici maçta istediğimiz o golü bulsak şu anda orada Spartak yerine biz olacaktık"

"ALEX'İN SÖZLERİNE KATILMIYORUM"

"Alex'in basına verdiği Fenerbahçe Zico'dan sonra Avrupa'da hedeflerini küçülttü demeci doğruları yansıtmıyor. Ne ben ne de başkanımız bu doğrultuda bir plan yaptık. Avrupa'da Fenerbahçe'nin önümüzdeki 10 yıl içinde en az 7 ya da 8 kez Şampiyonlar Ligi'ne katılması planlarımız arasında. En az 4 sefer gruplardan çıkmayı başarmalıyız. Bu şekilde düşününce eminim başarı gelecektir"

GALATASARAY'A KOCAMAN'DAN MESAJ

"Geçen sezonki lige bakıldığı zaman, sadece psikolojik üstünlüğü değil başka kaybettiklerimiz de oldu. Bu söylediğimi sağduyulu Fenerbahçeli taraftarlar anlayacaklar. Geçen sene deplasmanda Galatasaray ile oynadığımız 3 maçın 2'sini biz kazandık. Geçen seneki Süper Kupa'da Galatasaray karşılaşması önemli olmasına rağmen kimle olduğu çok önemli değildi. Söylemek istediğimiz şey; Galatasaray ile ligde eşit şartlardayız, onlara karşı ligdeki psikolojik üstünlüğümüzü kaybettiğimizi düşünmesinler"

"SÜPER FİNAL'İN EN İYİ TAKIMIYIDIK"

"Bütün oyunu rakip yarı sahada oynamaya çalışan bir takımız. Kesinlikle geri çekilen oyunu geride kabul eden bir takım değiliz. Geçen sene ligin en dominant takımıydık. Geçen sene Süper Final'de her takım 5 maç oynadı. Korkak ve etkisiz olsak rakiplerimize 4 puan fark atarak Süper Finali bitirdik. Kötü futbol oynasaydık bunu beceremezdik."

"Deplasmanda Galatasaray'a karşı oynadığımız maç hariç, Süper Final'de en iyi oynayan takım bizdik. Bu sezon, Elazığ karşılaşmasını kazanmamız gerekiyordu. Sivas delasmanı ise tüm takımların puan kaybedebileceği bir deplasmandır. Bunu ilerleyen haftalarda göreceğiz"

"ALEX'İ KISKANMAM KADAR ABES BİR SORU OLAMAZ"

"Taraftarın sorduğu soru üzerine: "Benim yapımdaki birisi için 'Alex'i kıskanıyor musunuz' kadar abes bir soru olamaz. Alex'i kıskandığımı düşünenler gözünü açıp maçlara baksın. (sporx)

Haberin Devamı