Gazete Vatan Logo
Futbol AB için oynadılar

AB için oynadılar

La Libre: "Türkler Avrupa Birliği için mücadele etti." Tutto Sport: "Hiçbir maçta böyle gerginlik yaşanmadı." Sport: "Eriksson'un aklı Chelsea'de."

'Sanki savaş hali gibi!'
Avrupa İngiltere maçına kilitlendi. Grup elemelerindeki en kritik mücadele olarak değerlendirilen Türkiye-İngiltere karşılaşmasını Avrupa basını da manşetlerine taşıdı. İşte yorumlar:

La Libre (Belçika): "Gerçek şu ki, bu iki ekibin taraftarları birbirlerinden nefret ediyorlar. Türkler final ve AB üyeliği için mücadele etti."

Derniere Heure (Belçika): "İstanbul'da savaş hali. İngiliz taraftar gelmedi ama buna rağmen karşılaşmada tam 5 bin polis görev yaptı. Ada'daki skandallar maça gölge düşürdü."

'Fanatikler de korkuttu'
ABC (İspanya): "İngiltere, tekrar futbolunu suçlu duruma düşürecek bir olaydan korktu."

Sport (İspanya): "Eriksson'un aklı Chelsea'deydi. İsveçli, Türkiye maçı öncesi Chelsea ile ön sözleşme bile imzaladı."

El Mundo (İspanya): "İngiltere'de Owen ve Ferdinand'ın yokluğu sıkıntı yarattı. Türk ekibi, kendilerine uğurlu gelen Collina'ya sarılıyor."

La Gazzetta Dello Sport (İtalya): "Güvenlik önlemleri İstanbul'u kapalı bir şehir haline getirdi. Fanatik taraftarlar iki ülkeyi de korkuttu."

'Bu maç asla unutulmaz'
Tutto Sport (İtalya): "Boğaz'da tarihi buluşma. Şimdiye dek hiç bu kadar gerginlik yaşanmadı. İstanbul'a gitmemeyi tartışan İngilizler kıtaların buluştuğu şehirde centilmence karşılandı."

Corriere Dello Sport (İtalya): "Şükrü Saraçoğlu'nda unutulmaz gece. Maçtan 1 ay önce tartışılmaya başlanan Türkiye-İngiltere randevusu uzun yıllar boyunca gündemde kalacak gibi."

Kicker (Almanya): "Polislerin maçı. Türk emniyeti, maçta olay çıkmaması için çalıştı. Dünkü maç EURO 2004 için en kritik karşılaşmaydı."

Haberin Devamı