Gazete Vatan Logo
Diğer Sporlar '3 kupaya da inanıyoruz'

'3 kupaya da inanıyoruz'

Vakıfbank'ın Hollandalı orta oyuncusu Robin De Kruijf tüm kulvarlarda şampiyonluk istiyor:

'3 kupaya da inanıyoruz'

“Eczacıbaşı VitrA, Final-Four’daki en zor rakiplerden biri ama galip gelip finale kalacağımızı düşünüyorum.”

“3 kulvarda da zirveye çıkmayı hedefliyoruz. Rakiplerimiz çok güçlü ama biz de iyi bir takımız.”

VAKIFBANK’IN orta oyuncusu Robin De Kruif, Şampiy10’a çok özel açıklamalarda bulundu. CEV Denizbank Şampiyonlar Ligi Final-Four’unda karşılaşacakları Eczacıbaşı VitrA’yı yeneceklerine inancının tam olduğunu söyleyen Hollandalı yıldızın öne çıkan sözleri şöyle:

“FINAL-Four’a kaldığımız için mutluyuz. Eczacıbaşı mantalite olarak bize yakın bir takım ve bence Final Four’daki en zorlu rakiplerden biri. Ama galip gelebileceğimize inanıyoruz. Ligde onlarla oynadığımız maçları kaybettik ama burada 0-0’dan başlıyoruz. Şampiyonlar ligi farklı atmosfer ve ben galip gelip finale kalacağımıza inanıyorum.

‘BASKI YOK’

ECZACIBAŞI’NA ligde kaybetmemiz dışarıdan baskı oluşturuyor gibi görünebilir. Ama söylediğim gibi Şampiyonlar Ligi bambaşka bir organizasyon ve bu yüzden üzerimizde bir baskı yaratmıyor.

LİGDE şu anda lideriz. Play-off’larda şampiyon olabileceğimize inanıyoruz. Eczacıbaşı’na kaybettik belki ama her zaman kazanamazsınız. F.Bahçe ve G.Saray maçlarında ise iddiamızı gösterdik. 3 kupada mücadele ediyoruz ve 3’ünü de kazanabileceğimize inancımız tam. Her maça bu inançla çıkıyoruz. Çok güçlü rakiplere karşı oynayacağız ama biz de iyi bir takımız.”

Haberin Devamı

‘Takım ortamımız süper’
“RASIC ile Dünya Şampiyonası’nda tanıştık. İkimiz de VakıfBank’a gidecektik ve bu yüzden birbirimizi görünce çok mutlu olduk. Zaten takım olarak da çok çok iyi bir ortamımız var. Eski takım arkadaşlarımla rakip olmak ise komik ve eğlenceli bir durum oluyor.
EN beğendiğim orta oyuncular Thaisa ve Poljak. Hatta gençliğimden beri onları örnek alıyorum.”
‘Türkiye Ligi Avrupa’nın en iyisi’
“TÜRKİYE Ligi beklediğim gibi zor bir lig. Avrupa’nın en güçlü takımları bu ligde oynuyor. Türkiye için Avrupa’nın en güçlü ligi diyebilirim. 3 yabancı kuralı Türk voleybolu için faydalı bir karar olabilir. Genç oyuncuların gelişimine katkı sağlayabilir.
LİGDE oynamasam bile kendimi sahada gibi hissediyorum. Zaten çok yoğun antrenman yapıyoruz ve sürekli yeni şeyler öğreniyoruz.”
‘Guidetti harika bir antrenör’
ROBIN, VakıfBank’tan sonra Hollanda Milli Takımı’nda da antrenörü olacak olan Giovanni Guidetti ve A Bayan Milli Takımımız için şunları söyledi: “O harika bir antrenör yetenekleri çok iyi keşfeden ve ortaya çıkaran bir isim. Onunla çalışmak büyük bir şans.”
Robin'den inciler:
Bahar ve Kübra orta oyuncu pozisyonunda Türkiye’nin en iyi oyuncuları. Bu kadar iyi oyuncunun olduğu bir kadronun parçası olmak zaten çok gurur verici bir durum.
Hollanda’da voleybol çok fazla yaygın değil. Çok genç yaşta oynama fırsatı bulduğum için profesyonel olarak devam etme kararı aldım. Dönüm noktam 16 yaşında milli takıma seçilmemdi.
Türkiye’de şu anda oynamaktan çok mutluyum. Uzun yıllar burada kalabilirim. Kulübün bana ihtiyacı olduğu sürece oynamaya hazırım.

Haberin Devamı