Gazete Vatan Logo
Futbol 2013’te tarih yazacağım!

2013’te tarih yazacağım!

Genç tenisçiden Vatan'a özel röportaj

2013’te tarih yazacağım!

Avustralya Açık’ın kıyısından dönen Çağla Büyükakçay, bu sezon bir Grand Slam’de ana tabloya yükselen ilk Türk kadın raket olmaya kararlı.

“Melbourne’de ilk iki turda daha önce kaybettiğim iki rakibimi yendikten sonra son elemede 1 numaralı seribaşına kaybettim. Ancak bu benim için bir başlangıçtı. Güzel bir tecrübe edindim. Daha Roland Garros, Wimbledon ve ABD Açık’ta oynayacağım. Ana tabloya yükselmek benim için gerçekçi bir hedef. Bu sezon bunu başaracağım.”

ÇAĞLA Büyükakçay... Türkiye’nin şu an için 1 numaralı kadın raketi. Turkcell’in ana sponsorluğunda son dönemde yaptığı yükselişle dikkatleri üzerine çeken 23 yaşındaki sporcumuz, geçtiğimiz hafta Avustralya Açık’ta ana tabloya yükselmeye çok yaklaşmıştı ancak son eleme turunda 1 numaralı seribaşı Leisa Tsurenko’ya şanssız şekilde mağlup oldu... Ancak bunu problem etmiyor Çağla ve bu sezon bir Grand Slam turnuvasında ana tabloya yükselen ilk kadın raket olacağına inanıyor.

ÇAĞLA Büyükakçay ile Melbourne macerasını, hedeflerini, Türk tenisini ve favori oyuncularını konuştuk:

‘ÖZGÜVENİM ARTTI’ 

“AVUSTRALYA Açık elemelerine gitmeden önce çok iyi bir hazırlık yaptım. Benim için çok güzel geçti. Daha önce kaybettiğim iki rakibi orada yendim. Biri daha önce 19 numara olan, senelerdir turda olan birisi (Tamarine Tanasugarn). Son eleme turunda 1 numaralı seribaşına yenildi. Şu anda dünyanın 83 numarası. Normalde onun ana tabloda oynaması gerekiyordu, ama ana tabloya giriş zamanında biraz sıralaması daha düşük olduğu için eleme oynadı.

KAYBETTİM ama benim için güzel bir tecrübeydi. İlk defa son eleme turuna kadar yükseldim. Bunu 2013 yılı için bir başlangıç olarak görüyorum. İlk turda yenilip dönmek de vardı, ki ilk maçta, çok geri düştüm. Hatta kaybetmeme iki puan vardı ama maçı çevirdim. Bu benim için büyük özgüven oldu.

‘Marsel&Çağla gururumuz’

TURKCEL Kurumsal İletişim ve İlişkilerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler ise şunları söyledi: “Marsel İlhan ve Çağla Büyükakçay’ı ana sponsor olarak destekliyoruz. Marsel ve Çağla bugüne kadar pek çok defa başarılarıyla bizleri gururlandırdı, gençlere ilham verdi. Yeni sezonda da yüzümüzü güldüreceklerine inanıyoruz.”

‘Radwanska ile karşılaşacağız’

“ŞU anda 173. sıradayım. Avustralya Açık’tan sonra muhtemelen 160’a yükseleceğim. Yakın zamanda 150’lere, yıl içinde de 125’e girmek istiyorum.

FED Cup’ta Milli Takım’la 2. gruptan 1. gruba çıktık. Dünya 4 numarası Agnieszka Radwanska’nın da olduğu Polonya ile karşılacağız. Bu nedenle çok heyecanlıyım.”

FAVORİM SERENA

“DAHA önümde Fransa Açık, Wimbledon ve ABD Açık var. Grand Slamler’de ana tabloya yükselmek benim için gerçekçi bir hedef ve bu sezon bunu başaracağıma inancım yüksek.

BENİM favori oyuncum Serena Williams. Diğer kadın raketlerle kıyaslarsak bence çok üstün bir tenis oynuyor. Ama benim karşıma çıkmasını istemem, çünkü çok iyi. Victoria Azarenka ve Agnieszka Radwanska da çok iyi oyuncular.

Fakat artık kadın tenisinde çok sürpriz oluyor. Örneğin benim elemelerde kaybettiğim Tsurenko 3. tura kadar çıktı. Ama yine de Avustralya Açık’ta Serena’nın kazanacağını düşünüyorum. Erkeklerde ise favori oyuncum Roger Federer. Ya Federer ya da Novak Djokovic kazanır.”

Azarenka kâbustan uyandı

Victoria Azarenka, Hampton’ı 3 set sonunda devirerek adını son 16’ya yazdırdı.

SEZONUN ilk Grand Slam’i olan Avustralya Açık’ta son şampiyon ve 1 numaralı seribaşı Victoria Azarenka, zorlanarak da olsa Jamie Hampton’ı 6-4, 4-6, 6-2’lik üç setle mağlup ederek 4. tura çıktı.

ÜST üste 3. Grand Slam zaferini arayan Serena Williams ise 3. turda karşılaştığı Ayumi Morita’yı zorlanmadan 6-1 ve 6-3 ile mağlup etti.

12 kez servis kırılan maçta ise Caroline Wozniacki elemelerden gelen Lesia Tsurenko’yu 6-4 ve 6-3’lük skorlarla devirerek son 16 raket arasına adını yazdırdı.

Del Potro elendi

AVUSTRALYA Açık Erkeklerde Jeremy Chardy, 2009 Amerika Açık şampiyonu ve 6 numaralı seribaşı Juan Martin del Potro’yu 6-3, 6-3, 6-7, 3-6 ve 6-3’lük setlerle mağlup ederek adını son 16 raket arasına yazdırdı.

DİĞER sonuçlar: Roger Federer-Bernard Tomic: 3-0 (6-4, 7-6, 6-1), Andy Murray-Ricardas Berankis: 3-0 (6-3, 6-4, 7-5), Jo-Wilfried Tsonga-Blaz Kavcic: 3-0 (6-2, 6-1, 6-4).

Haberin Devamı