Gazete Vatan Logo
Galatasaray '1-0 olsun şampiyon olsun'

'1-0 olsun şampiyon olsun'

Mersin İY engelini de aşan G.Saray, son 4 maçta 3., üst üste 2. kez tek golle kazanıp bitime 3 hafta kala zirvedeki yerini korudu

'1-0 olsun şampiyon olsun'

Aslan 16’da Yasin’le golü buldu. Ardından Muslera inanılmaz kurtarışlarla takımını önde tuttu. 2. yarı Burak’la 2 net şans kaçarken Cimbom üst üste 4. maçta da kalesini kapatmayı başardı
ŞAMPİYONLUK yolundaki takımların artık geri sayıma başladığı bu dönemde, rakiplerinden önce haftaya başlayan G.Saray, Mersin’i 1-0’lık skorla geçmeyi başardı..
G.SARAY belki çok kritik 3 puanı cebine koydu ama futbol olarak sahaya çok da bir şey koymadı. Hatta takımda sahanın en iyi Muslera’ydı. Artık önlerinde 4. yıldızı takmak için sadece 270 dakika kaldığının hesaplarını yapmaya başlayan G.Saraylı oyuncular üzerlerindeki baskının ne kadar büyük olduğunu maçın her anında izleyenlere hissettirdiler.
DAHA 3. dakikada Nakoulma’nın sol çaprazdan direk dibine harika vuruşunda Muslera gole izin vermedi. 16’da Emre içeri kaçan Yasin’e usta işi pas çıkardı. Yasin de sağ çaprazdan uzak direğe düzgün vuruşla topu ağlara yolladı: 1-0.
RİSK ALMAYA GEREK YOK
24’te Pedriel, Yasin’den topu kaptı, Telles’i geçip çok sert vurdu. Muslera harika çeldi. Uzaklaştırmak isteyen Melo’nun vuruşu Wel-liton’a çarparak kaleye yöneldi. Yerden kalkan Muslera bir kez daha mutlak golü önledi.
2. yarının başında Burak yakaladığı pozisyonu atsa belki maç sarı-kırmızılılar için çok daha erken bitecekti. Ancak Burak, Sneijder’in pasını 49’da birkaç metreden dışarı yolladı. Geriye kalan risk almamak adına daha çok topa hakim olmaya ve savunma yapmaya önem veren Hamza Hamzaoğlu’nun öğrencileri istediği sonuca ilk yarıda buldukları tek golle ulaştı.

Haberin Devamı

Maç sonu olay

Karşılaşmanın son anlarında Mersinli futbolcular maçın hakemi Ali Palabıyık'a maçı erken bitirdiği gerekçesiyle tepki gösterdi.

Bu skorun ardından puanını 70 yapan Galatasaray liderliğini sürdürdü. Mersin ise 43 puanda kaldı.